Alcudia, vin och tapas

Upplev mer av vackra Mallorca! Följ med på en heldagsutflykt till den norra delen av ön, där vi får tid att uppleva gamla delen av Alcudia på egen hand innan vi beger oss vidare till vinbodegan Angel och dagens kulinariska höjdpunkt - vinprovning och tapas!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Onsdag
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl. 8-16.30
 • Pris:
  35 EUR per vuxen.

  I samband med Purobed presentation serveras lättare brunch och dryck. På bodegan serveras fyra olika viner och lättare tapas.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Åldersgräns:
  För att delta på denna utflykt behöver du vara 18 år eller äldre.
 • Bra att ta med:
  Bekväma skor och en vattenflaska.
 • Övrigt:
  Utflykten presenteras i samarbete med Purobed en av Skandinaviens ledande tillverkare av sängprodukter. I och med vårt samarbete kan vi erbjuda denna utflykt till ett reducerat pris.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi startar dagen i den gamla delen av Alcudia som ligger på öns nordkust. Här får vi tillfälle att strosa omkring på egen hand, göra ett fynd eller två bland de lokala produkterna samt leta efter trevliga smultronställen. Det finns flera små butiker och arkitekturen är väl värd att studera på nära håll. Missa inte att ta en promenad uppe på stadsmuren. Efter en härlig förmiddag åker vi vidare till vår samarbetspartner Purobed och deras showroom som ligger strax utanför Pollensa. Vi bjuds på en god brunch med vin, kaffe och likör och samtidigt får vi en inspirerande och underhållande presentation om god sömn.

Härefter kör vi ut bland vinodlingar och kan samtidigt njuta av den storslagna naturen och utsikt mot Tramuntanabergen i väster. Vårt mål är den lilla bodegan Angel i närheten av Santa Maria. Här tar vi oss en vandring genom vinplantagen upp till själva bodegan. Där får vi en inblick i hjärtat av vinprocessen innan vi sätter oss ner för höjdpunkten: provsmakning av olika viner med tapas som tilltugg. Vi får smaka på fyra av bodegans viner, ett vitt, ett rosé och två röda, och självklart har du möjlighet att köpa hem just den som blir din favorit.

Efter att vi upplevt den härliga atmosfären på vingården tar vi oss tillbaka ner mot sydkusten.

I samband med Purobed presentation serveras lättare brunch och dryck. På bodegan serveras fyra olika viner och lättare tapas. Utflykten presenteras i samarbete med Purobed en av Skandinaviens ledande tillverkare av sängprodukter. I och med vårt samarbete kan vi erbjuda denna utflykt till ett reducerat pris.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.