Submarine Adventure

Följ med på en tur under ytan i ubåten Golden Shark. Ubåten dyker ner till 25 meters djup och vi ser fiskar och andra marina varelser i undervattensparken La Atlántida.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Alla dagar.
 • Längd:
  Halvdagsutflykt ca kl. 08.30-14.00. Du är ombord på ubåten i 40-45 minuter och har cirka 2,5 timme på egen hand i Puerto de Mogán.
 • Pris:
  35 EUR per vuxen, 20 EUR per barn.

  Barnpriset gäller för barn 2-12 år. Transport ingår från resmålen på södra delen av ön. Mat och dryck ingår inte men det finns gott om trevliga restauranger i Puerto de Mogán.
 • Språk:
  Utflykten är på egen hand. Förinspelad ljudguide i hörlurar på bl.a. svenska, danska, norska, finska och engelska.
 • Åldersgräns:
  För att delta på denna utflykt behöver du vara 2 år eller äldre.
 • Övrigt:
  Barn 2-16 år måste vara i sällskap med en vuxen. Du kommer ner i ubåten via en stege. Mat och dryck får inte tas med ombord. Det finns toalett mot avgift i hamnen, ingen toalett ombord.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Ubåten Golden Shark styr ut från hamnen i Puerto de Mogán och dyker ner under havsytan. Här väntar undervattensparken La Atlántida på cirka 20-25 meters djup. Det är ett konstgjort rev som utvecklats för att återskapa havsbottnen utanför Mogankusten. Förutom det marina livet har man också placerat ut hundratals betongelement som ska föreställa ruinerna av en uråldrig civilisation och föra tankarna till den mytomspunna staden Atlantis.

Området som är 3000 m² stort lockar till sig ett marint liv och är en fristad för olika fiskarter och annat som lever på havets botten. Eftersom området är skyddat är fiske inte tillåtet, båtar får inte ankra här och all dykning är kontrollerad. Ubåten vi seglar med drivs uteslutande med elmotorer för att inte störa det marina ekosystemet. Under turen ser vi fiskar och andra marina varelser i alla former och färger och blir guidade via en förinspelad ljudguide i hörlurar.

Golden Shark är cirka 18 meter lång och har plats för 44 passagerare. På båda sidor av ubåten finns stora runda fönster som säkrar en god utsikt.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.