The rainforest tour – Regnskogen

Upplev Gran Canarias grönaste del. Här får du besöka öns uråldriga regnskog, bada i naturliga pooler, lära om dig mer om områdets flora och fauna samt smaka på lokala produkter.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Måndag och torsdag.
 • Längd:
  Heldagsutflykt
 • Pris:
  98 EUR per vuxen, 78 EUR per barn.

  Enklare smakprov från lokala producenter ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Tåliga och bekväma kläder, stängda sportskor, badkläder, handduk, en uppsättning torra kläder, regnjacka eller tröja, solkräm, vatten och något enklare att äta som smörgås och frukt.
 • Övrigt:
  Under dagen vandrar vi cirka 3 km. Turen rekommenderas inte för gravida eller personer som nyligen har varit skadad. Barn under 18 år får delta i vuxet sällskap. Max 2 barn kan följa med per utflykt.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi börjar utflykten i byn Firgas där vi tar del av den lokala kulturen. Härifrån har du även fantastisk utsikt över ravinen Barranco de Azuaje och Barranco de La Virgen vilket ger oss viss förståelse över hur stor den uråldriga regnskogen är och hur viktig den är.

Efter en kort bussresa når vi botten av ravinen, Barranco de Azuaje, där vi vandrar genom den fantastiska naturen. Här kan du bland annat se ruiner av ett gammalt spa. Vi går igenom Laurisilvaskogens vattenområden där du har möjlighet att doppa fötterna i naturliga pooler.

Efter vandringen besöker vi en ekologisk farm. Där får du lära dig mer om hur de jobbar och hur viktigt vatten är för dem och Gran Canaria. Här får vi även smaka på färsk frukt och andra lokala produkter.

Vårt sista stopp för dagen sker i en fiskeby där vi njuter av uppfriskande bad i naturliga pooler innan vi åter beger oss hemåt.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.