Escape to Cool från Alanya

En heldag med vacker natur och besök i Dimcaygrottan, som är en av världens djupaste droppstensgrottor. Vi besöker också en familjeägd fruktträdgård och avslutar dagen med svalkande bad i floden.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Fredag
 • Pris:
  40 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

  Lunch ingår, drycker finns att köpa. Entré till grottan ingår inte.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Badkläder, badlakan/handduk, solkräm, vattenflaska, solglasögon, keps, och bekväma skor.
 • Övrigt:
  Inträde till grottan tillkommer, ca 200 lira/vuxen och 100 lira/barn. Barn under 6 år gratis.

  Många trappor och nivåskillnader i grottan. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Vingvärden innan bokning.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi kör genom vacker natur, på branta bergsvägar och smala små stigar. Kameran kommer ofta till flitig användning.

Dagen startar med ett besök i Dimcaygrottan, som är en av världens djupaste droppstensgrottor. Detta naturfenomen har det tagit naturen flera miljoner år att skapa. Här är det även en utsiktspunkt uppbyggd, där vyerna både över berglandskapet och mot Alanya är enastående vackra. De som vill kan köpa en kopp kaffe eller ta en kopp turkiskt te medan de njuter av utsikten.

Vi kör sedan ner till en familjeägd fruktträdgård. Promenerar i trädgården och njuter av dofter, färger och smaker, följt av smakprover av både juice, nötter och frukt.

Därefter fortsätter vi uppför, längs med Dimcayfloden för att se den imponerande Dimacaydämningen. Vi stannar vid en av de stora restaurangerna och äter lunch. Till lunchen serveras grillat, och det finns även vegetariskt alternativ. Efter maten finns tid att koppla av och njuta av solen och det ges även möjlighet för bad i det svalkande flodvattnet. Tycker man floden verkar kall finns också en pool med tempererat vatten alldeles intill.

Efter lunch åker vi vidare, med ett besök hos en lokal stenhuggare som visar sina alster och sina metoder. Här finns chans att köpa lokalt hantverk och smycken gjorda i sten.

På den här turen står den fantastiska naturen i fokus.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.