Smaken av Kreta

Följ med till en liten kretensisk by och upplev det lokala livet på ön. Du får även besöka en klassisk olivoljefabrik och avnjuta en traditionell grekisk lunch på en taverna.

    Snabbfakta

  • Dag:
    Tisdag . Första planerade datum för utflykten är 7 maj, men det kan ändras beroende på väder och antal bokningar.
  • Längd:
    Halvdagsutflykt ca kl. 08.00-14.00
  • Pris:
    47 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

    Inträdet till Kanakis olivoljefabrik ingår samt en traditionell grekisk lunch med vatten till maten (läsk, öl och vin är mot extra kostnad).
  • Språk:
    Skandinavisktalande guide.
  • Bra att ta med:
    Kontanter, kamera och solkräm.
  • Så här bokar du:
    Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Dagen börjar med ett besök i den lilla, traditionella kretensiska byn Argiroupolis. Här får du tid att promenera runt i din egen takt, kanske slå dig ner för en kaffe på någon liten servering och insupa den lokala atmosfären. Så småningom samlas vi igen för att åka vidare till Kanakis olivoljefabrik, där vi får lära oss hur olivoljeproduktionen går till och även smaka på de gyllene dropparna. När vi väl har triggat i gång smaklökarna har det blivit dags att fortsätta vår färd mot Kretas enda sötvattensjö Kourna. Här njuter vi av en god grekisk lunch på Souhlis taverna och får tid att på egen hand uppleva området vid sjön innan bussen tar oss tillbaka till hotellen.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.