Volcano's heart tour - Vulkanturen

Upptäck det bästa av Gran Canarias unika natur och fantastiska utsikter. Turen avslutas med ett stopp på Pico de Las Nievas där du kan njuta av en härlig och romantisk solnedgång.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Tisdag , torsdag och fredag.
 • Längd:
  Heldagsutflykt cirka kl. 10.30-19.30
 • Pris:0
  Lunch med 1 glas vin ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Tåliga och bekväma kläder med långa ärmar och ben, stängda sportskor, regnjacka, tröja, solkräm och en stor flaska vatten.
 • Övrigt:
  Under dagen vandrar vi cirka 3 km. Turen rekommenderas inte för gravida eller personer som nyligen har varit skadade. Max 2 barn kan följa med per utflykt. Utflyktens rutt och stopp kan ändras pga. väderförhållanden.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi lämnar huvudstaden bakom oss och styr mot Caldera de Bandama, ett unikt vulkanlandskap. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten över området och Las Palmas. Efter detta stopp åker vi mot staden Cruz de Tedeja där du får möjlighet att besöka staden.

Efter vårt besök i Cruz de Tejeda gör vi ett kort stopp vid, Mirador de Cruz de Tedeja, öns geografiska epicenter och mötespunkt för alla gamla vägar som idag fortfarande används som vandringsleder. Här, i denna unika miljö, har du fantastisk utsikt över västra delen av ön.

Härefter är det dags för lunch där du får smaka olika lokala produkter och prova det lokala vinet.

Vårt nästa stopp på utflykten är Roque Nublo's Rural Park. Vi vandrar genom den höga tallskogen och upplever dess fantastiska miljö.

Utflykten avslutar vi på Pico de Las Nievas, Gran Canarias högsta område, med sin hösta topp, Morro de la Agujereada. Här kan du om vädret tillåter njuta av en fantastisk solnedgång och häpnadsväckande utsikt över Nublo, Roque Bentayga och Teides topp på grannön Teneriffa.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.