Följ med på dyktur

Har du lust att följa med på ett spännande dyk i vattnen utanför Teneriffa? Big Fish Dive Center ordnar allt det praktiska, väljer dykplats och hjälper dig hela vägen. Dryck och måltider ingår inte.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Alla dagar.
 • Längd:
  Halvdagsutflykt (2,5 timmar)
 • Pris:
  50 EUR per vuxen, 50 EUR per barn.

  All nödvändig utrustning ingår, liksom transfer från hotellet.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Handduk, badkläder, vattenflaska.
 • Övrigt:
  Observera att Open Water Diver-certificate krävs för denna utflykt. Om du inte dykt på över ett år krävs en genomgång från stranden innan du kan följa med på båten.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vattnen runt Teneriffa bjuder på allt möjligt; rikt djurliv, hisnande undervattenslandskap och till och med ett par vrak. På Teneriffas sydvästra kust, på stranden Las Vistas i Los Cristianos, ligger PADI-certifierade dykcentret Big Fish Diving Center. Dykcentret erbjuder olika typer av undervattensafaris och dykturer på flera intressanta platser utanför Teneriffa.

Dykcentret erbjuder åtta olika dykplatser med varierande svårighetsgrader och djup. Dykplats väljs utifrån önskemål, men också utifrån rådande vind- och väderförhållanden. Beroende på dykplats dyker man från strand på cirka 6-10 meter eller från båt på cirka 15-38 meter. Beroende på vilken plats du befinner dig på kan du få uppleva ett varierat djurliv och olika typer av undervattenliv. Under ytan finns alltifrån grottor till vrak som har efterlämnats men även klippiga, djupa rev. Det är inte ovanligt att du simmar förbi muränor, braxen, trumpetfiskar, grymtningar, barracudor och flera arter av rockor. Här lever även sköldpaddor, roncadres, smeder, ängelfiskar, stingrockor och mulle.

Dykcentret använder sig av en gummibåt av märket Valiant, modell DR 750 för 12 personer.

Observera att Open Water Diver-certificate krävs för denna utflykt.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.