Shopping och sightseeing i Las Palmas

Känner du för en innehållsrik dag med kultur, historia, shopping och trevligt folkliv? Följ då med oss till öns huvudstad Las Palmas och upplev en del av allt det som denna charmiga stad har att erbjuda.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Lördag till och med 28/9. Från oktober går utflykten på måndagar. Utflykten är inställd 6/1 pga. helgdag.
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08.00-17.00.
 • Pris:
  34 EUR per vuxen, 18 EUR per barn.

  Från oktober är priset 37 EUR per vuxen och 21 EUR per barn. Transport ingår.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  En extra tröja, särskilt under vintersäsongen.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Med sina många kontraster har Las Palmas varit pionjär inom turismen och staden har många stamgäster. Efter 50 år med turister upplever staden nu en renässans och allt fler upptäcker Las Palmas och dess många valmöjligheter. Följ med på vår utflykt hit så förstår du kanske varför. Du får tid att gå runt på egen hand både i gamla stan och vid Las Canteras.

Vi besöker först den gamla stadsdelen Vegueta, som grundades av de spanska erövrarna i slutet av 1400-talet. Arkitekturen här tar oss tillbaka till kolonialtiden. Här ligger Kanarieöarnas enda katedral och Columbusmuseet samt inte minst den mysiga gågatan Triana, där gamla byggnader idag ligger vägg i vägg med moderna butiker. Vårt stopp här startar med en guidad tur innan du får tid att se dig omkring på egen hand. Vill du hellre gå runt på egen hand under hela stoppet kan du så klart hoppa över den guidade turen.

När turen går vidare kör vi förbi stadens övre delar och stannar vid Altavista. Härifrån har du en fin utsikt över Las Palmas och trädgårdsstaden Ciudad Jardin, där engelsmännen på sin tid byggde sin koloni.

Vi åker vidare till shoppingcentret Las Arenas som ligger precis i utkanten av Las Canteras-stranden. På dagens sista stopp får du tid att gå runt på egen hand. Det erbjuds diverse shopping för den som är sugen på det, och annars kan du promenera längs strandpromenaden och kanske njuta av en kaffe på en av de många trevliga uteserveringarna.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.