Hamam Detox

Unna dig en riktigt turkisk upplevelse: Ett besök på en hamam. Att bada på hamam är en tradition med många hundra år på nacken, en tradition som aldrig förlorat sin popularitet. Hit går man för att koppla av, umgås, och -naturligtvis- bli grundligt ren. En upplevelse för både själen och kroppen. Denna eleganta anläggning heter Keyf Hamam och ligger ca 20 minuter utanför Side och busstransport till och från ditt hotell ingår i priset. Dryck och måltider ingår inte.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Alla dagar.
 • Längd:
  Halvdagsutflykt 3 timmar
 • Pris:
  80 EUR per vuxen, 40 EUR per barn.

  Transport från och till ditt hotell ingår. Inga måltider ingår, dryck finns att köpas på plats.
 • Språk:
  Utflykten är på egen hand.
 • Bra att ta med:
  Badkläder, tofflor och torrt ombyte.
 • Övrigt:
  Olika paket finns: Classic, Detox och Exotic.
  Program för Detox: Fiskspa 15 min, Lerbad 20 min, Bastu 15 min, Hamam saltpeeling & skumbad 30 min, Fot-detox 15 min, Aroma massage 30 min, Ansiktsmask, Detox te & Relaxtid.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Prova ett typiskt turkiskt bad, en skön och avkopplande upplevelse som nästan är ett måste när du är på semester i Turkiet. På Keyf Hamam blir du skrubbad och tvättad från topp till tå och kommer ut som en helt ny människa, med en hud som lättare tar åt sig solen och som kommer behålla solbrännan längre! Ett roligt och annorlunda inslag på semestern.

Badtraditionernas rötter går långt tillbaka i den turkiska historien, och hamam används av både män och kvinnor. På offentliga hamam kan det på torsdagar vara fullt, när de turkiska männen vill 'rena sig' inför fredagens moskébesök.

Dagen startar med att du blir hämtad nära hotellet och körd till anläggningen som ligger cirka 20 minuter utanför Side. Eftersom det finns olika upphämtningstider och paket kan du fritt välja den tid som passar dig bäst och naturligtvis även vilken behandling du vill ha.

Man börjar vanligtvis i bastun och låter kroppen värmas upp, och sköljer sig sedan med varmt vatten. Därefter lägger man sig ner på varma marmorskivor och blir skrubbad och tvättad över hela kroppen. Hela kroppen får samma behandling. En ny, skönt vilsam känsla sprider sig. Sedan följer en helkroppsmassage med olja, för att göra den nyskrubbade huden ännu lenare.

Var uppmärksam på att hamam kan upplevas som intim då skrubbningen görs väldigt grundligt. Du ska alltid behålla dina badkläder på och själv få lov att bestämma vad du tycker är behagligt. Ge omedelbart besked om du inte önskar full massage eller om du tycker att massören är för närgången. Det viktigaste är att du får en behaglig upplevelse.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.