Hong Islands

Tidigt på morgonen reser vi med båten från stranden i Ao Nang, mot Hong-öarna, som ligger på den västra sidan av Krabi. Under dagen besöker vi den välkända lagunen som givit området dess namn. I skärgården finns vackra stränder med vit sand och kristallklart vatten, frisk havsluft, och vi ser även det kungliga sommarresidenset. Lunch ingår.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Fredag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 07.30-15.30.
 • Pris:
  3300 THB per vuxen, 2200 THB per barn.

  Picknick-lunch, färsk frukt och vatten ingår. Övrig dryck finns att köpa.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Övrigt:
  Lån av snorklingsutrustning ingår.
  Rutten kan komma att ändras beroende på tidvatten och strömmar.
  Pass eller passnummer behövs vid bokning av utflykten.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Väl framme vid Hong-öarna stannar vi först på ön Lading och njuter av lugnet som råder här tidigt på morgonen. De som vill tar en promenad längs den vita sandstranden eller tar ett dopp i det kristallklara vattnet.

Därefter beger vi mot den välkända lagunen som gett skärgården dess namn. Vi utforskar lagunen från båten och njuter av den fantastiska naturen och den frodigt gröna mangroven. Vi fortsätter sedan mot den största av Hong-öarna där vi tillbringar mer tid och äter vår medhavda picknick under eftermiddagen. Om vi har tur dyker stora ödlor upp för att se vad som bjuds. De som vill kan sedan sola och bada eller ta en promenad i djungeln.

Efter Koh Ladin fortsätter vi till ön Pak Bia eller Koh Nok beroende på tidvattnet och strömmar.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.