Vandring & Tapas

Följ med på en lätt och avslappnad vandring, där du får ta del av mycket kunskap av guiden Stefano, genom det natursköna vulkaniska landskapet i Chinyero naturreservat. Vi tar oss igenom kanarisk tallskog, kaktus, mandel och fikonträd med Teide som bakgrund och avslutar med en god tapaslunch.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Fredag Utflykten går endast under vintersäsongen från den 3/10 2024.
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl. 08.30-15.00
 • Pris:
  79 EUR per vuxen, 49 EUR per barn.

  Kanarisk tapaslunch och ett glas vin, vatten och snacks ingår. Barnpriset gäller upp till och med 13 år. Rekommenderad minimiålder för denna utflykt är 10 år.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Solglasögon, solkräm och vandringsskor. Temperaturen kan variera och ändras något när vi når bergsområdet. Det rekommenderas därför att du tar med varmare funktionskläder/tröja/jacka.
 • Övrigt:
  Nivån på vandringen är lätt och avslappnad, ca 5 km och ca 2,5 timmar.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi börjar dagen vid El Tanques ekomuseum där vi får en inblick hur man arbetade och tog hand om alla spannmål förr. Vi får en inblick i hur det dagliga livet fungerade genom informativa paneler, audiovisuella hjälpmedel och VR.

Därefter börjar vi den avslappnade vandringen där vi förundras över de dramatiska kontrasterna av klimat, vegetation, färger och landskap på Teneriffa. Stoppet innan lunch är El Calvario de Los Baldíos, en helgedom där lavan från öns senaste vulkanutbrott samlades år 1909.

Du får lära dig mer om områdets natur, historia och geologi av den entusiastiska guiden Stefano som är otroligt kunnig och intresserad av naturens krafter och vad jorden har att erbjuda.

Belöningen efter vadningen blir på en unik restaurang med lantlig miljö med stenmurar från 1600-talet. Här serveras en god kanarisk tapaslunch och ett glas vin. Det är kanske inte den vanliga tapastallriken du tagit del av tidigare, här serveras nämligen kanariska specialister som de är väldigt stolta över att få servera.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.