Vandring & Tapas

Följ med på en lätt och avslappnad vandring genom det natursköna vulkaniska landskapet i Chinyero naturreservat. Vi tar oss igenom kanarisk tallskog, kaktus, mandel och fikonträd med Teide som bakgrund och avslutar med en god tapaslunch.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Fredag
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl. 08.30-15.00
 • Pris:
  79 EUR per vuxen, 49 EUR per barn.

  Kanarisk tapaslunch och ett glas vin, vatten och snacks ingår. Barnpriser gäller 10-13 år. Rekommenderad minimiålder för denna utflykt är tio år.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Solglasögon, solkräm och vandringsskor. Temperaturen kan variera och ändras något när vi når bergsområdet. I slutet av december samt i januari och i början av februari rekommenderas varmare funktionskläder/tröja/jacka.
 • Övrigt:
  Nivån på vandringen är lätt och avslappnad, ca 5 km och ca 2,5 timmar. Utflykten går endast under vintersäsongen.

  Utflykten arrangeras från och med den 3/11 2023.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Förundras över de dramatiska kontrasterna av klimat, vegetation, färger och landskap på Teneriffa. Vi besöker El Tanques ekomuseum och stannar vid den berömda El Calvario de Los Baldíos, en helgedom där lavan från öns senaste vulkanutbrott samlades år 1909.

Du får lära dig mer om områdets natur, historia och geologi av den kunniga guiden.

Belöningen efteråt blir en god kanarisk tapaslunch och ett glas vin på en traditionell caserio från 1600-talet.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.