Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver

Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Vi färdas i jeepar genom vackra landskap och upptäcker några av Kretas många skatter. Vi passerar flera charmiga små byar under dagen och får uppleva den berömda kretensiska gästfriheten, och får inblick i det dagliga livet på ön.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Tisdag och lördag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08.00/09.00-17.00.
 • Pris:
  95 EUR per vuxen, 75 EUR per barn.

  Barnpriset gäller för barn 8-12 år. Lunch med vatten samt inträde till olivpress och vinfabrik med provsmakning ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Åldersgräns:
  För att delta på denna utflykt behöver du vara 8 år eller äldre.
 • Bra att ta med:
  Oömma kläder, då det kan bli dammigt och vattenflaska.
 • Övrigt:
  Engelsktalande guider och chaufförer (du kör inte jeep själv).

  Utflykten rekommenderas inte till gäster med anlag för bilsjuka eller svindel eller som är känsliga för ojämna vägar. Obs! Gravida och personer med ryggproblem bör inte delta i denna utflykt, då den kan vara fysiskt krävande.
 • Så här bokar du:
  Utflykten bokar du enkelt och smidigt på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Kreta är känt för alla sina olivträd och oliver av bästa kvalitet, så efter att vi har blivit upphämtade utanför hotellet inleder vi vår safari med ett besök på en olivpress. Här får vi veta mer om hur olivoljan framställs och behandlas, dessutom kryddas upplevelsen med lite provsmakning.

Därefter åker vi vidare till Karavitakis vinfabrik, där man framställer några av Kretas absolut bästa viner. Här får vi en guidad tur och får ta del av den kretensiska hemligheten bakom ett långt liv.

Vårt tredje stopp blir vid ett 3500 år gammalt olivträd i Ano Vouves. Här får vi möjlighet att gå på upptäcktsfärd i den pittoreska byn och dess trädgårdar innan vi åker vidare genom bergen mot nästa by, Sebrona, som bjuder på en fantastisk panoramautsikt över ravinerna. Intrycken och fotomöjligheterna längs vägen är många.

När vi sedan jobbat upp aptiten kommer vi fram till en liten bytaverna i Nea Roumata, där du får bekanta dig med öns eget kök, massor av mat och äkta kretensisk gästfrihet.

Efter en god måltid börjar vi så småningom bege oss tillbaka till våra hotell på asfalterade vägar som kantas av både apelsin- och citronträd, som får bli våra sista härliga intryck innan vi avslutar dagen.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.