Matlagningskurs
Ta med dig smakerna hem efter semestern. Lär dig att laga autentisk thailändsk mat från Sukothaiprovinsen. Under den här utflykten får du prova på att laga flera rätter, från förrätt till efterrätt, samt restaurangens specialitet, en lokal nudelrätt från Sukothai. Självklart avslutas utflykten med att du får äta rätterna som tillagats.
- Dag:Alla dagar.
- Längd:Halvdagsutflykt , kl. 09.30-12.00 eller kl. 14.00-17.00
- Pris:2100 THB per vuxen, 2100 THB per barn.
Transport till och från kursen, ingredienser för sex rätter och vägledning i hur du lagar rätterna ingår. Du får även vatten eller juice till maten. Mer dryck går att köpa på plats. - Språk:Engelsktalande guide.
- Bra att ta med:Bekväma skor och kontanter.
- Så här bokar du:Om utflykten kan bokas hemifrån visas den under tillval när du beställer din resa. Du kan även beställa den på "Min sida" om du redan har en resa inbokad. I mån av plats kan utflykten också bokas hos Vingvärdarna på resmålet.
Snabbfakta
Följ med på en utflykt som gör att du kan ta med dig de thailändska smakerna hem. Här får du under vägledning av duktiga kockar lära dig att laga flera smakrika rätter från den thailändska provisen Sukothai. Under besöket i restaurangen får du laga en förrätt, tre huvudrätter och en efterrätt samt restaurangens specialitet, en traditionell nudelrätt från provinsen. Utflykten avslutas med att vi slår oss och ner och njuter av de smakrika rätter som tillagats.
Nedan kan du se de olika menyerna som erbjuds:
Måndag förmiddag och fredag eftermiddag:
Meny A.
Förrätt: Papaya salad
Huvudrätt: Stir-fried chicken with cashew, Red curry soup with chicken, Stir-fried beef with basil leaves
Efterrätt: Red Ruby
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice
Måndag eftermiddag och tisdag förmiddag
Meny B.
Förrätt: Chicken Satay
Huvudrätt: Stir-fried beef sweet and sour, Panaeng curry with pork , Coconut cream soup with chicken
Efterrätt: Banana with coconut milk
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice
Tisdag eftermiddag och torsdag förmiddag
Meny C.
Förrätt: Spicy thai chicken salad
Huvudrätt: Green curry soup with chicken, Stir-fried morning glory in oyster sauce, Spicy & Sour soup with shrimps
Efterrätt: Bualoy
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice
Torsdag eftermiddag och fredag förmiddag
Meny D.
Förrätt: Toong Tong
Huvudrätt: Pad Thai, Fried shrimps with tamarind sauce, Masaman curry with chicken
Efterrätt: Mango sticky rice
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice
Nedan kan du se de olika menyerna som erbjuds:
Måndag förmiddag och fredag eftermiddag:
Meny A.
Förrätt: Papaya salad
Huvudrätt: Stir-fried chicken with cashew, Red curry soup with chicken, Stir-fried beef with basil leaves
Efterrätt: Red Ruby
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice
Måndag eftermiddag och tisdag förmiddag
Meny B.
Förrätt: Chicken Satay
Huvudrätt: Stir-fried beef sweet and sour, Panaeng curry with pork , Coconut cream soup with chicken
Efterrätt: Banana with coconut milk
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice
Tisdag eftermiddag och torsdag förmiddag
Meny C.
Förrätt: Spicy thai chicken salad
Huvudrätt: Green curry soup with chicken, Stir-fried morning glory in oyster sauce, Spicy & Sour soup with shrimps
Efterrätt: Bualoy
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice
Torsdag eftermiddag och fredag förmiddag
Meny D.
Förrätt: Toong Tong
Huvudrätt: Pad Thai, Fried shrimps with tamarind sauce, Masaman curry with chicken
Efterrätt: Mango sticky rice
Örtjuice: Butterfly Pea Lime Juice




Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.