Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo

Följ med på en hel dag med underjordisk mystik, besök i den charmiga byn Porto Cristo där vi får tid att äta lunch, bada eller bara njuta av den underbara semesterkänslan. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer i en keramik- och likörfabrik.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Måndag
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl. 08.00-16.30.
 • Pris:
  55 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

  Lunch ingår inte. Under dagen stannar vi i Porto Cristo, där det finns möjlighet att köpa lunch på egen hand. Inträde till Hamsgrottorna ingår.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bra skor att promenera i, vattenflaska och en varm tröja.
 • Övrigt:
  Många trappor och nivåskillnader i grottorna. Det kan vara halt på grund av fukt eller vatten som droppar ner.

  Personer med någon typ av rörelsehinder bör rådfråga Vingvärden innan bokning. Turordningen på stoppen kan variera från gång till gång.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
På Mallorca finns tusentals grottor och de första blev upptäckta under 1800- och 1900-talet, även om själva grottorna existerat i över 10 miljoner år. Vi ska besöka Hamsgrottorna som upptäcktes 1905 av markägaren på platsen. Grottorna är fortfarande kvar i familjens ägo och drivs idag av sönerna.
Vi besöker båda Hamsgrottorna och får en inblick i jordens inre och dess spektakulära stalagmiter och stalaktiter, som har vuxit fram över århundranden, och som är vackert belysta inne i grottan.

Längst ner i grottorna finns en underjordisk sjö, Venice-sjön. Här stannar vi upp och får lyssna till vacker och stämningsfull musik, som får en helt annan dimension i den stämningsfulla grottan – ett naturligt underjordiskt landskap som saknar motstycke.

När vi lämnar den svala grottan kör vi vidare mot östkusten och stannar till i den charmiga hamnbyn Porto Cristo. Här kan man välja att äta lunch på egen hand, bada vid den fina stranden eller bara njuta av en kall dryck och insupa semesterkänslan.

Vi avslutar dagen med ett besök på en keramik- och likörfabrik, där vi får provsmaka ett stort antal olika likörer. Besöket är ett utmärkt tillfälle att få provsmaka öns egen likör, palo, och den speciella örtlikören, hierbas, som idag betraktas som ren medicin av öborna.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.