Krka vattenfall och nationalpark samt Šibenik

Följ med till Krka vattenfall som ligger i Krka nationalpark. Vattenfallen forsar ner över 17 barriärer och bilder ett flertal imponerande vattenfall på sin väg mot havet. Nationalparken är också hem för en mängd olika växt-och djurarter. Under dagen besöker vi även städerna Šibenik och Klis, där det är möjligt att köpa hem lokala delikatesser.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Onsdag
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl. 07.00-17.00/18.00.
 • Pris:
  99 EUR per vuxen, 50 EUR per barn.

  Angivet pris är ett frånpris. Priset varierar beroende på upphämtningsplats. Inga måltider ingår. Lunch och drycker finns att köpa under dagen.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Sandaler eller bekväma sport- eller vandringsskor.
 • Övrigt:
  Egentid i Krka nationalpark är cirka 2-2,5 timmar.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
På morgonen åker vi mot Krka och längs vägen gör vi ett stopp i staden Klis, där vi besöker en familjeägd fabrik vid namn Stella Croatia. Här får vi en guidad tur inne i fabriken och vi får även smaka på lokala, dalmatiska delikatesser såsom olivolja och tapenade.

Därefter åker vi vidare till målet för dagen, nationalparken Krka, där turen fortsätter till själva vandringsstråken. Det kommer finnas gott om tid att utforska omgivningarna, besöka ett hembygdsmuseum där man ser hur folk bodde i gamla dagar, äta lunch och koppla av i skuggan. På hemvägen stannar vi till i Šibenik. Här får vi först en rundvandring med en lokalguide och sedan finns tid över att spendera på egen hand.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.