Vandra på Teneriffa 17-24 mars

På denna resa får du möjlighet att tillsammans med vår partner Big Adventure Tenerife njuta av Teneriffas mångsidiga natur och uppleva öns allra vackraste omgivningar. Med en erfaren vandringsguide får du vandra i allt från den magiska gröna Laurisilva skogen i Anaga till vackra palm-beströdda kuststräckor och det mäktiga vulkanlandskap uppe på Teide. Vandringarna är mellan 4-7 km långa och svårighetsgraden är lätt till medelsvår och anpassas efter deltagarnas nivå.

När: 17 - 24 mars 2024
Var: Masaru, Puerto de la Cruz, Teneriffa
Pris: Från 14.490:– per person i delad enrumslägenhet Inkl. halvpension
Enkelrumstillägg, begränsat antal: fr 2000 kr
Avreseort: Arlanda, Göteborg, Köpenhamn

Ingår i resans pris

  • Flygresa t/r inkl. mat på flyget
  • Incheckat bagage (max 14 kg + 6 kg handbagage)
  • Transport mellan flygplats och hotell t/r
  • Övernattning 7 nätter i delat rum
  • Halvpension
  • Måltider enligt program
  • 4 vandringar enligt program

Valfria tillval:
10 kg extra incheckat bagage: 160:-
Avbokningsskydd: 449:-
Reseförsäkring kompletterande till hemförsäkringen: 315:-

Big Adventure Tenerife

Denna resa görs i samarbete med vår partner Big Adventure Tenerife.
Alla vandringar är ledda av erfarna lokalguider, som bor året runt på Teneriffa och känner öns vandringsleder som sina egna fickor. Vandringsguiderna erbjuder unika upplevelser och blandar mer populära utflyktsmål med okända pärlor. Tack vare vår goda lokalkännedom får ni se ställen som få andra turister får uppleva och veckan blir garanterat en oförglömlig upplevelse. Alla deltagare får personlig service och möjlighet att ställa frågor.

Under veckans lopp får man inte bara uppleva Teneriffas underbara och omväxlande natur och växtlighet, utan även veta mer om historien, maten och kulturen som präglar livet på ön. Tack vare lokala guider får deltagarna en verklig inblick i hur det är att leva och bo på Teneriffa. Det är mer än bara en vandringsvecka, det är en vecka full med upplevelser, såväl kulinariska som sociala. Vi besöker även ett eco-museum där vi får en unik inblick i hur livet såg ut på Teneriffa före turismens och hur den mer traditionella kanariska livsstilen ser ut.

Vandringarna är i genomsnitt cirka 4-7 km långa och svårighetsgraden är lätt till medelsvår, men vi anpassar alltid rutten efter deltagarnas nivå. Terrängen är överlag enkel, även om stigarna kan vara något ojämna över kortare sträckor. Det kommer att vara vissa nivåskillnader under vandringarna, men inga överdrivet branta upp- eller nedförsbackar. Vi ger alltid möjlighet att stanna och ta foton för entusiastiska fotografer och tar även själva bilder som skickas till alla deltagare. Det kommer garanterat finnas goda möjligheter att ta väldigt vackra bilder.

Utöver vandringarna ingår det även läckra luncher, då deltagarna får möjlighet att bekanta sig med den lokala gastronomin. I vinvandringen ingår dessutom ett guidat besök på öns tveklöst bästa bodega. Vi får en inblick i Teneriffas vinodlingstradition, som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden, samt får njuta av de lokala vinerna och en fantastisk trerätters lunch.

Alla vandringar är dagsutflykter och själva vandringarna tar cirka 2-3 timmar. Detta gör att deltagarna även får egentid på eftermiddagar och kvällar, för att kunna sola, slappna av, gå ner på stranden, kanske ta ett glas vin på en uteservering och njuta av känslan av att vara ledig.

Vandringsprogram

Dag 1: Välkomstmöte på hotellet

Dag 2: Teide - Roques de Garcia - Inklusive lunch och dryck på lokal restaurang
Kontrasterna från vandringen i Anaga kunde inte varit större, Vi vandrar genom ett vulkanlandskap som skiftar i vitt, rött, gult och svart. Det påminner mer om mars eller månen än planeten jorden. Här finner du det absolut bästa vyerna över den majestätiska vulkanen och de omgivande vulkaniska stenformationerna. Vägen till och från nationalparken är lika spektakulär den, då vi kör igenom en grön dal med pittoreska byar, vingårdar, imponerande tallskogar och så slutligen det karga månlandskapet uppe på Teide. På 2000 meters höjd befinner vi oss allt som oftast ovanför molnen och det är en annorlunda känsla att vandra på hög höjd, men garanterat en minnesvärd upplevelse!

Dag 3: Cruz del Carmen - Chinamada - Inklusive traditionell kanarisk lunch och dryck
Vi vandrar genom den mycket speciella regnskogsliknande laurisilva skogen i Anaga, en skogstyp som bara finns på ett fåtal andra ställen i världen. Anaga är den äldsta delen av Teneriffa och faktum är att det för många miljoner år sedan var en egen ö. Här finns fler endemiska arter än någon annanstans på Teneriffa. Inte undra på att Anaga kallas för “trollskogen” av lokalbefolkningen, för det är verkligen en magisk stämning här. När vi kommer ut ur skogen väntar istället ett bergslandskap med hisnande vyer och en stor portion lokalhistoria. Det var till grottorna i dessa berg som ursprungsbefolkningen, Guanches, tog sin flykt när spanjorerna kom för att erövra ön och grottorna finns kvar än idag. Vi avslutar med ett besök på restaurangen “La Cueva”, vilket betyder grottan på spanska. Precis som namnet antyder så är restaurangen inbyggd i berget. I Chinamada bor många i grottor, precis som urinvånarna en gång gjorde. Här serveras utsökt mat, som består av ett urval av flera lokala rätter, samt ett glas av de lokala vinet, öl eller läsk.

Dag 4: Ledig dag / Valfri extra aktivitet

Dag 5: Erjos och Ruta del Almendras - Inklusive tapas lunch på restaurang
Vandringen startar vid eco-museumet i Erjos, där du får lära dig mer om områdets historia och hur den traditionella livsstilen på Teneriffa såg ut före turismens stora genombrott. Faktum är att vi påbörjar vandringen på norra sidan av ön och avslutar på södra sidan. På vägen går vi förbi vulkaner, vinodlingar och inte minst fikon- och mandelträd. Rutten vi vandrar är en del av den berömda “ruta del almendras”, vilket betyder mandelträdsrutten översatt till svenska. Eftersom vi promenerar på en höjd om cirka 1000 meter över havet får vi spektakulära utsikter över Tenodalen nedanför och den pittoreska lilla byn Santiago del Teide.
Vi vandrar vidare förbi området kring Chinyero, där Teneriffas senaste vulkanutbrott skedde år 1909. Än idag kan man se tydliga spår av vart lavan har runnit. Förutom Chinyero bjuds det även på majestätiska vyer över Teide och flera andra av områdets närliggande vulkaner. Slutligen beger vi oss till Finca Los Partidos, en mysig gård med anor från 1600.talet, där en utsökt tapaslunch väntar. Självklart är det en lokal touch på alla smårätter du bjuds på och det blir garanterat en upplevelse som få andra turister får uppleva. Givetvis ges det även möjlighet att smaka på det goda lokala vinet, eller ett glas av annan valfri dryck.

Dag 6: Ledig dag / Valfri extra aktivitet

Dag 7: Agua Garcia - Med lunch och vinprovning på Bodegas Monje i El Sauzal
Vi vandrar genom den gamla urskogen i Agua Garcia, dit få andra turister hittar. Här infinner sig ett lugn som förstärks ytterligare av den imponerande blandskogen. Här finns allt från den unika skyddade kanariska tallskogen, till lagerbladsträd, eukalyptus och makronesiska avokadoträd. Självklart hinner vi även med ett besök hos det lilla lokala grottsystemet, som har ett intressant förflutet, innan vi beger oss till bodegan för veckans gastronomiska höjdpunkt. Vad passar väl bättre som avslutning på vandringsveckan än ett besök på öns otvivelaktigt bästa vingård, Bodegas Monje, där man har odlat vin i fem generationer och fortfarande håller på många av de gamla traditionerna. Vi får en guidad tur genom vingården, med en spännande genomgång av vinproduktionen och de speciella förutsättningar som råder just på norra Teneriffa. När vi byggt upp aptiten tillräckligt så är det så äntligen dags att avnjuta vinerna, tillsammans med en fantastisk trerätters måltid. Vilket avslut på en fenomenal vecka!

Dag 8: Hemresa

Vänligen uppmärksamma att programmet och vandringarna kan komma att ändras, b.la. beroende på väder och antal deltagare.

Valbara extra aktiviteter

Valsafari

Dagen börjar med upphämtning på hotellet ca kl 09:00 för transport till södra sidan ön. Båten avgår kl 11:00 från Puerto Colon i Playa Las Americas och det blir 5 timmar till sjöss.
I vattnen mellan Teneriffa och La Gomera bor det flera hundratals residenta grindvalar. Faktum är att det är en av de bästa platserna i världen för att se dessa magnifika varelser och det är nästan garanti på att få se dem. Vi ser också delfiner väldigt ofta och med lite tur kan även få se större valar som kaskelot, knölval och vid sällsynta tillfällen även blåval.

Båten heter Shogun, en 26 meter lång segelbåt med två däck. Det serveras lunch ombord och ingår gratis dricka under hela dagen, vatten läsk och även öl och vin till maten.
Vi stannar även till vid Los Gigantes där alla som vill får chans att bada. Los gigantes betyder "jättarna" och syftar på de enorma klippor, flera hundra meter höga, som utgör områdets kuststräcka. Här är det väldigt vackert och också ett av de mest solsäkraste områdena på hela ön.

När vi är tillbaka i hamn är det dags för hemfärd tillbaka till Puerto de la Cruz och vi är tillbaks på hotellet runt 18:30.
Aktiviteten kostar fr. 59 euro per person och inkluderar transport till och från båten, samt lunch och fri dryck under hela båtturen.
Det finns mer information på här.

Andra extra aktiviteter

Lago Martianez - Ett jättestort komplex fullt med pooler, en konstgjord sjö med flera öar, barer och resturanger. Perfekt för en dag med sol, bad och avkoppling. Det är ett inhängnat område och inträdet kostar fr. 5,50 euro.

Botaniska trädgården - Jättefin trädgård som öppnade redan på 1700-talet och har mer än 4000 olika växtarter. Inträdet kostar fr. 3 euro och inkluderar en karta över området.

Vi kommer att informera om extraaktiviteterna på välkomstmötet.
Det enda som behöver förbokas är valsafari, resten går att boka på plats.

Om hotellet

Masaru

Masaru är ett stort och trevligt lägenhetshotell i stadsdelen La Paz, strax ovanför Puerto de la Cruz. I hotellets trädgård ligger en stor uppvärmd pool och i bakgrunden vilar den mäktiga och ofta snöklädda vulkanen Teide.

Mer information

Vem passar resan för?

För att delta på resan måste du själv kunna hantera ditt eget bagage.
Resan passar alla med normal kondition, men passar inte för personer som får ont av att gå. På utflykterna är det mycket gång och det förväntas att man ska kunna gå i ett jämnt tempo och hålla samma takt som resten av gruppen. Underlaget kan bitvis vara svårvandrat och vissa partier kan vara branta. Vädret skiftar fort, så du bör ha med både regn- och badkläder, samt behagliga ingångna skor med stöd.

Resa själv?

Du kan välja att bo i eget rum mot ett rumstillägg, eller så kan du välja att dela rum med en deltagare av samma kön. Ibland blir inte antalet deltagare jämnt, och i vissa fall kan du behöva betala tillägg för eget rum. Det samma gäller också om den du reser med avbokar sin resa.

Flygtider

Stockholm Arlanda/Sunclass Airlines
Avresa Arlanda tisdag 24 okt kl. 08.55, ankomst Teneriffa kl 14.00.
Ankomst Arlanda tisdag 31 okt kl 22.10, avresa Teneriffa 15.20.

Göteborg Landvetter/Sunclass Airlines
Avresa Landvetter tisdag 24 okt kl. 07.45, ankomst Teneriffa kl 12.15.
Ankomst Landvetter tisdag 31 okt kl 13.35, avresa Teneriffa 19.55.

Köpenhamn, Kastrup/Sunclass Airlines
Avresa Kastrup tisdag 24 okt kl. 07.35, ankomst Teneriffa kl 11.55.
Ankomst Kastrup tisdag 31 okt kl 19.10, avresa Teneriffa 12.55.

Flygtiderna kan komma att ändras, utgå från tiden som står på din biljett.

För frågor om resan
E-post: traningsresor@ving.se