Efter en lång dag utomhus kan du värma dig i hotellets bastu eller jobba upp värmen i hotellets gym.
Du kan välja mellan flera olika paket, från standard till totalpaketet som inkluderar flera spännande utflykter. Läs mer nedan om paketen och de olika utflykterna.
Standardpaketet inkluderar:
- Norsskensafton på Camp Barentz (Vildmarksafton 15 mars-15 maj)
Mediumpaketet inkluderar:
- Norrskensafton på Camp Barentz (Vildmarksafton 15 mars-15 maj)
- En fyrarättersmiddag i hotellets moderna restaurang
- Norrskenstur med bandfordon (Besök i isgrotta med bandfordon 15 mars - 15 maj)
Totalpaket Norrsken (2 december – 14 mars) inkluderar:
- Norsskensafton på Camp Barentz
- En fyrarättersmiddag i hotellets moderna restaurang
- Norrskenstur jmed bandfordon
- Norrskenssafari med elektrisk snöskoter
- Hot toddy i hotellets mysiga bar efter snöskoterturen
Totalpaket Solvinter (15 mars -15 maj) inkluderar:
- Vildmarksafton på Camp Barentz
- En fyrarättersmiddag i hotellets moderna restaurang
- Besök i isgrotta med bandfordon
- Snöskotertur till Elveneset
- Hot toddy i hotellets mysiga bar efter snöskoterturen
Reser du med barn under 8 år passar inte vissa utflykter pga. åldersbegränsning. Vänligen ta kontakt med oss så ordnar vi utflykter som passar för hela familjen. Vid ankomst till Svalbard för du mer information om vilken dag och tid utflykterna arrangeras. Snöskoterturerna är baserat på att två personer delar på en snöskoter. Vill både köra tillkommer ett pristillägg.
Norrskensafton på Camp Barentz
Upplev den magiska vildmarken på 78 breddgrader! Vår norrskensafton på Camp Barentz är en unik upplevelse som du inte får missa under din vistelse i Longyearbyn. Spänningen stiger när vi lämnar byn och kör in i Adventdalen där bergen på vardera sidan tornar upp sig över oss som jättar, knappt synliga i den mörka polarnatten – eller kanske badande i månsken och norrsken. Vad väntar härnäst?
Camp Barentz har ett fantastiskt läge vid foten av Breinosafjället, rätt under Gruva 7. Husen på Camp Barentz är en kopia av den stuga som Svalbard's upptäckare, Willem Barentz, övervintrade i på Novaja Semlja år 1596. Här, långt från Longyearbyns belysning, är förutsättningarna perfekta för att du ska lyckas i din jakt på norrsken och dessutom kommer du nära den vackra naturen. På Camp Barentz kan du om du har tur uppleva renar, rävar och ripor på nära håll. Och självklart håller vi vakt om en isbjörn skulle närma sig.
När vi svängar in vid de vackra trästugorna hälsas vi välkommen av kvällens värd. Här serveras du något gott att dricka, hemlagat renkött, lägereldskaffe och efterrätt. En riktig Svalbardsmåltid.
Efter en utsökt middag är det dags att lära sig lite mer om den gröna slöjan på himlen, norrsken. Vi samlas runt lägerelden där värden visar bilder och berättar om detta otroliga naturfenomen. Om förhållandena är rätt avslutar vi kvällen med att beskåda norrsken med egna ögon utanför stugan. När det är polarnatt (från mitten av november till slutet av januari) kan du skåda norrsken både dag och natt, en magisk upplevelse.
Vildmarksafton på Camp Barentz
Upplev den magiska vildmarken på 78 breddgrader! Vår vildmarksafton på Camp Barentz är en unik upplevelse som du inte får missa under din vistelse i Longyearbyn. Spänningen stiger när vi lämnar byn och kör in i Adventdalen där bergen på vardera sidan tornar upp sig över oss som jättar, knappt synliga i den mörka polarnatten – eller kanske badande i månsken och norrsken. Vad väntar härnäst?
Camp Barentz har ett fantastiskt läge vid foten av Breinosafjället, rätt under Gruva 7. Husen på Camp Barentz är en kopia av den stuga som Svalbard's upptäckare, Willem Barentz, övervintrade i på Novaja Zemlja år 1596. Här, långt från Longyearbyns belysning, är förutsättningarna perfekta för att du ska lyckas i din jakt på norrsken och dessutom kommer du nära den vackra naturen. På Camp Barentz kan du om du har tur uppleva renar, rävar och ripor på nära håll. Och självklart håller vi vakt om en isbjörn skulle närma sig.
När vi svängar in vid de vackra trästugorna hälsas vi välkommen av kvällens värd. Här serveras du något gott att dricka, hemlagat renkött, lägereldskaffe och efterrätt. En riktig Svalbardsmåltid.
Efter den utsökta middagen är det dags att lära sig lite mer om kungen av Arktis. Vi samlas runt lägerelden där värden visar bilder och berättar om vita bamsefar och hans familj. Du får garanterat veta något nytt om isbjörnar och kanske kan du få höra en och annan rövarhistoria. Efter föredraget går vi ut och tar några vackra bilder av det fantastiska landskapet innan vi kör hemåt.
Norrskenstur med bandfordon:
Bandfordonet känns massivt när du först ser på det men väl ute i vildmarken känns fordonet litet i jämförelse med den stora naturen. Norrskensjakt med bandfordon är ett bra sätt för människor i alla åldrar att komma ut i naturen. Turen är inte fysiskt krävande och passar även för barn.
Guiden tar er med ut ur byn, långt bort från Longyearbyn belysning, och in i den magiska polarnatten. Turen går över den frusna Adventdalen med flera stopp för att söka efter norrsken.
Detta är en trevlig tur för dig som önskar komma ut i naturen på ett tryggt och komfortabelt sätt. Och tack vare polarnatten som pågår mellan mitten av november till slutet av januari har du möjlighet att se norrsken dygnet runt, även mitt på dagen. Det är något svagare än norrskenet på kvällen, men har en mer rödaktig ton vilket är en fascinerade syn.
Besök i isgrotta med bandfordon
Följ med ner under glaciären och se fascinerade formationer skapade av is och sten. Detta är en upplevelse som får de flesta att tappa andan. Från Longyearbyen reser vi mot longyearglaciären med bandfordon.
Väl uppe på glaciären längst ner i Longyeardalen går vi in i isgrottan. Som Elsa i Frost 2 går vi in i smältvattenkanalen under glaciären och beundrar de säregna formationerna. Ni behöver ta med äventyrslust, varma och praktiska kläder och gedigna terrängskor/vinterskor. Var medveten om att vi behöver krypa på vissa ställen. Vi tillhandahåller all säkerhetsutrustning och erfarna guider. Säkerheten tar guiden hand om och glaciären rör sig inte. Även om det oftast finns luftiga smältvattenkanaler, rekommenderar vi inte utflykten för personer med klaustrofobi eller för personer med rörelsehinder.
Norrskenssafari med elektrisk snöskoter
Från mitten av november till slutet av januari är det polarnatt på Svalbard. Då är det mörkt dygnet runt och vi har möjlighet att se norrsken mitt på dagen! Norrskenet dagtid är något svagare än det som förekommer på kvällen, men med sitt mer rödaktiga sken är det en fascinerande upplevelse.
Norrskensafari med elektrisk snöskoter är en unik upplevelse och samtidigt praktisk då vi håller oss i närheten av Longyearbyn. Turen tar oss bort från byn och dess belysning och ut över Adventdalen på jakt efter norrsken.
Detta är den perfekta utflykten för dig som vill testa på att köra snöskoter utan att för den delen tillbringa hela dagen på skoterstolen. Turen är kort (40 km) och vi kör i enkel, huvudsakligen platt terräng. Den elektriska snöskotern är lätt att manövrera, komfortabel att köra och i nedförsbackar laddar batteriet upp sig. Avsaknaden av motorljud ger en extra komfort och en möjlighet för dig att komma närmare naturen och de vilda djuren utan att störa.
Kom ihåg att leta efter norrskenet på himlen men också runt omkring dig efter vilda djur. Svalbardrenar, ripor och polarrävar är några av de djur du kan se. Upplev den arktiska naturen på ett helt nytt sätt!
Snöskotertur till Elveneset
Detta är en trevlig utflykt för dig som inte kört snöskoter tidigare. Även om vi inte är långt bort från Longyearbyn är det en otrolig naturupplevelse som tar dig ut i det arktiska vinterlandskapet och den vilda naturen på Svalbard.
Snöskoterturen har en total längd på 70 kilometer och målet för turen är Elveneset – en spektakulär utkikspunkt med vyer över Tempelfjorden och Tempelfjället. Tempelfjället även kallat Templet är 766 meter högt och ligger norr om Sassenfjorden. Fjället har fått sitt namn på grund av att smältvatten har format fjället så att det på avstånd ser ut som en tempelruin. Turen går genom ett varierat landskap med flera dalsänkor omgivna av vackra fjäll i alla riktningar. Vid vändpunkten, Elveneset tar vi en längre paus med något varm att dricka innan vi vänder hemåt.