Shoppingtips

LONDON • PARIS • NEW YORK • BARCELONA • BERLIN

Shopping i världsklass

Spännande shoppingtips

För dig som älskar shopping finns allt du behöver i de större metropolerna. Här tipsar våra citykorrar både om större, klassiska varuhus men även små och udda pärlor till exempel second hand-butiker i några av världens bästa shoppingstäder.

LONDON
Liberty

Vackert varuhus

Regent Street, W1B 5AH (karta)

Liberty’s är Londons vackraste varuhus med sin pampiga Tudorfasad. Elegant och exklusivt med brittiska klassiker varvat med nya spännande designers. Himmelrike om du gillar exklusivt mode, inredning och textilier.

Presenter för alla

705 Fullham Road, SW6 5UL (karta)

Här på Tinc finns allt från skolprylar till den perfekta presenten. Allt i butiken är färgglatt, plastigt och barnsligt. Här kan du garanterat hitta en liten present till en vän eller till dig själv.

Cool inredning

131 Shoreditch High Street, E1 6JE (karta)

Många älskar den färgsprakande inredningsbutiken House of Hackney. Coola matchande textilier, kläder, tapeter och inredning. Mycket originella mönster och design av brittiskt designduo.

PARIS

Accessoarer och annat

5 Rue Trousseau 75011 (karta)

På Les Fleurs hittar du smycken och accessoarer men fokus ligger mest på heminredning. Les Fleurs är en jättebra butik för att hitta presenter i olika prisklasser och för olika smaker. Varför inte ett halsband till mamma eller en liten planta till väninnan?

Kreativa prylar

39 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 (karta)

Hos Fleux hittar du dekorativa och lekfulla designartiklar, allt ifrån dinosauriehuvuden att hänga på väggen till bordslampor i form av en apa. Här hittar du utan tvekan det mesta som behövs för ditt hem.

Second hand

75004 Paris (karta)

Shoppa Second hand i området Le Marais! Fullt med kläder huller om buller och även fullt med folk som alla hoppas på det stora fyndet. Detta är atmosfären i de små second handbutikerna i området Marais. Det är alltså väl värt att rota runt bland klädhögarna.

NEW YORK

Shoppingens mecka

225 Liberty St, NY (karta)

På nedre Manhattan finner du många av de större kända klädmärkena, nu även Saks Fifth Avenue! En fantastiskt skoavdelning, en av de bästa. Ett mecka fyllt med dyra, fina och exklusiva dam- och herrkläder blandat med billigare märken.

Vintage + välgörenhet

74 Guernsey St Brooklyn, NY (karta)

Beacons Closet drivs av en grupp smarta kvinnor som skänker delar av sina intäkter till välgörenhet. Om du gillar vintage och secondhandshopping så är det här ett måste på din shoppinglista.

Amerikanska klassiker

395 Van Brunt St, Brooklyn, NY (karta)

Det här är en guldgruva om du är intresserad av klassik amerikansk vintage för män. Ägaren av Wooden Sleepers, Brian presenterar noga utvalda college-, militär- och fritidskläder från mitten av 1900-talet.

BARCELONA

Grymma souvenirer

Carrer de Bonavista, 7 (karta)

Butiken Bonavista har allt man vill ha. Små roliga reseprylar, lustiga böcker, märkeskläder du aldrig hört talas om. Den perfekta souvenirshoppen för dig som vill komma hem med någoting annat än en fotbollströja eller en magnet av Sagrada de familia.

Vackra och smarta prylar

Carrer d'Astúries, 38 (karta)

Olokuti - en perfekt affär om du är ute efter en present till någon eller ett speciellt minne till dig själv. Vackra smycken, fina anteckningsböcker, smarta väskor och coola klänningar här. Allt i affären är ekologiskt och fair trade.

BERLIN

Shoppingens hjärta i Berlin

Mulackstraße (karta)

Gatan Mulackstrasse ligger direkt i Mittes shoppinghjärta nära Weinmeisterstrasse – fashionistans mesta tunnelbanestopp! Håll hårt i plånboken, finns massor att shoppa! Kring Weinmeisterstrasse hittar man dessutom det mesta man vill ha i form av stora märken som Adidas, Paul Smith, Urban Outfitters etc.

Trendigaste varumärkena

Oranienstr. 24 (karta)

I hjärtat av alternativa Kreuzberg finner man shoppingpärlan Voo med märken som Henrik Vibskov, Uniforms for the dedicated, Surface to Air, Silent by Damir Doma, Soulland, Stine Goya, Wood Wood, Rxmance. Hippt hippt!