Se hotell (2)
 • Passar för träning

Resor till Canico

Canico är en charmig by en knapp mil från Funchal, nära både avkoppling och upplevelser.
Canico är två resmål i ett. Det ursprungliga Canico ligger ett par kilometer inåt landet; en sömnig liten by med ett vackert torg, en labyrint av smala gränder och en charmig liten kyrka som kronan på verket. Bortom det ligger ett lapptäcke av små fält som skiljer det från bergen längre inåt landet. Den nyare delen av Canico brukar kallas Canico de Baixo, och ligger nere vid havet. Det är här nere de flesta hotellen ligger, längs den klippiga kusten och dess strandpromenad.

Prisvärda hotell i Canico

Ett av Vings hotell ligger i Garajau, en by som ligger ovanför havet mellan Funchal och Canico, bara en kvart från flygplatsen. Härifrån är det lätt att resa in med lokalbussen till Funchal om du inte nöjer dig det med lokala utbudet av små restauranger och barer längs huvudgatan som leder rätt genom byn. Andra hotell hittar du närmare havet, i Canico de Baixo, där det också finns gott om restauranger och barer.

Avkoppling i Canico

En semester i Canico eller Garajau handlar mycket om att uppleva Madeira och havet som omger ön. Varför inte prova en vandring längs Madeiras berömda levador, eller en dagsutflykt till grannön Porto Santo, som till skillnad från Madeira lockar med breda sandstränder? Dykning är också populärt i Canico. Vill du ha något på närmare håll är det lätt att resa in till öns huvudstad Funchal för att uppleva marknaden, folklivet eller kanske ett besök på Old Blandy Wine Lodge. Vad du än väljer att göra är det en god idé att hyra en bil samtidigt som du bokar din resa, så du kan ta dig runt i din egen takt. Du väljer själv hur länge du vill hyra, hos Ving finns allt från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
 • Prisvärt boende
 • Prisvärd mat och dryck
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Canico

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Canico badar du i havet från badstegar. Flera hotell är byggda vid klippkanten och har solstolar placerade på flera terrasser i den klippiga sluttningen. I området kring Canico ligger även stenstränderna Praia do Garajau och Reis Magos, samt havsbadet Lido Galomar.
Mat, dryck och nattliv
I gamla Canico finns en handfull restauranger av olika slag och även några barer. Många ligger runt gatan Estrada da Ponta Oliveira i övre Canico och längs havet finns några omtyckta fisk-och skaldjursrestauranger. I Canico finns dessutom hotellens utbud av restauranger.
Nattlivet i Canico är lugnt. Bortsett från barerna i området vid havet och gatan Estrada da Ponta Oliveira i övre Canico, erbjuder också hotellen barer och enklare underhållning.
Shopping
Canico har ett mindre shoppingutbud. I övre Canico finns några butiker, apotek, supermarket och ett litet shoppingcenter vid namn The Canico Shopping Commercial Centre. I Funchal finns ett stort shoppingutbud, cirka 12 kilometer bort.
Sport och Träning
En semester i Canico handlar mycket om att uppleva havet som omger ön. I Canico erbjuds flera aktiviteter till havs som snorkling, dykning, sportfiske, vindsurfing och vattensporter.

Dykning

Dykning är populärt i Canico och i den nyare, nedre delen av byn finns några dykcenter och några av de bästa dykplatserna på ön.

Golfa på Madiera

Är du intresserad av att spela golf under din semester finns på Madiera två fina och grönskande golfbanor om erbjuder härliga utmaningar.

Läs mer här för information och bokning.
Aktiviteter och sevärdheter
Canico är en bra utgångspunkt för utflykter på Madeira, här väntar dramatisk natur, vackra parker, museer och mycket mer.

Ponta do Garajau

En liten halvö med en staty av Jesus (Cristo Rei) som ser likadan ut som den i staden Rio de Janeiro.
Utflykter
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Madeira kan upplevas på många sätt, men vill man vara lite mer aktiv och äventyrslysten så ska man göra det i en jeep. Varför inte under en kvällsutflykt i solnedgången?
Läs mer om utflykten
Levada Rabacal - 13 km
Levada Rabacal - 13 km
En av Madeiras vackraste och mest spännande levador. Levadan löper genom skog, med utsikt över de mest kända och grönaste dalarna som finns på ön. Under vandringen passeras även små och stora vattenfall som kan överväldiga vem som helst med sin skönhet. Måttlig svårighetsgrad **
Läs mer om utflykten
Nunnornas dal
Nunnornas dal
Följ med på en riktigt klassisk Madeira-tur! Halvdagsutflykt till en av Madeiras mest kända sevärdheter: Nunnornas dal, känd för sin naturskönhet och otillgänglighet. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Pico Ruivo
Pico Ruivo
Levadorna är mycket populära bland vandrare och ett måste för dig som tycker om äventyr. Detta är en mer avancerad vandring och en spännande sådan du inte får missa om du är en vandringsentusiast! Följ med på en innehållsrik tur som tar dig upp till Pico Ruivo, Madeiras högsta punkt med sina 1862 meter. Svårighetsgrad: Hög ***
Läs mer om utflykten
Levada Caldeirao Verde - 13 km
Levada Caldeirao Verde - 13 km
Levadan har anor från 1800-talet, är omgiven av lagerskog och namnet betyder "den gröna grytan". Under vandringen passeras flera vackra vattenfall som rinner ut i en sagolik lagun. Måttlig svårighetsgrad **
Läs mer om utflykten
Ponta de Sao Lourenco - 8 km
Ponta de Sao Lourenco - 8 km
En vandring i den unika och bildsköna naturen på den östra sidan av ön. Utsikten är storslagen med den mörkblå Atlanten på vardera sida, och med lite tur går det att se ända till Porto Santo. Måttlig svårighetsgrad **
Läs mer om utflykten
Santa Maria – I Columbus fotspår
Santa Maria – I Columbus fotspår
Förgyll semestern med en dag på skeppet Santa Maria som seglar längs med Madeiras sydsida. Båten är en kopia av Christofer Columbus skepp som tog honom över Atlanten när han av misstag upptäckte Amerika. Upplev hur Columbus och hans män levde ombord och njut av en härlig dag till havs med sol och bad. Kaka och provsmakning av madeiravin eller juice ingår.
Läs mer om utflykten
Bela Madeira - örundtur
Bela Madeira - örundtur
En fantastisk heldagstur där vi utforskar Madeira och upplever den vackraste sidan på ön, med spektakulära vyer över det gröna landskapet och fantastiska utsiktspunkter. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Magic Dolphin Katamaran - Förmiddag
Magic Dolphin Katamaran - Förmiddag
Stig ombord på katamaranen Magic Dolphin i Funchals hamn och följ med på en avkopplande tur på havet. Dryck och lättare snacks går att köpa ombord.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - Amazing west
Jeepsafari - Amazing west
Madeira kan upplevas på många sätt, men vill man vara lite mer aktiv och äventyrslysten så ska man göra det i en jeep!
Läs mer om utflykten
Paradisdalen
Paradisdalen
En vacker och lätt vandring som tar dig till en magiskt vacker plats, en väl bevarad hemlighet på Madeira som få vet om. Och tack vare lokalbefolkningens varma välkomnande och utsökta Afternoon Tea, blir det en upplevelse vi sent kommer glömma.
Läs mer om utflykten
Magic Dolphin Katamaran - Eftermiddag
Magic Dolphin Katamaran - Eftermiddag
Stig ombord på katamaranen Magic Dolphin i Funchals hamn och följ med på en avkopplande tur på havet. Dryck och lättare snacks går att köpa ombord.
Läs mer om utflykten
Natur- och panoramatur på Madeira
Natur- och panoramatur på Madeira
En heldagsutflykt längs Madeiras södra och norra kust. Under dagen får du uppleva kustbyn Porto Moniz, den gröna dalen Serra de Agua, tropiska plantage och unika vulkanpooler.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Madeira är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det går bussar till Canico från bland annat Funchal vilket tar cirka en halvtimme. Det finns en taxistation vid parkeringen framför The Canico Shopping Commercial Centre. Du kan även beställa taxi genom hotellet.
Fakta

Vår service på resmålet

Du når oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Funchal Marathon den 23/1, 2022.

Karnevalen på Madeira firas den 23/2-6/3, 2022, med aktiviteter i centrala Funchal. Det stora karnevalståget, då öns sambagrupper uppträder, går av stapeln den 26/2, 2022.

Blomsterfestivalen infaller den 5-29/5, 2022. Under festivalen bygger barnen hoppets mur av blommor och det stora blomstertåget arrangeras genom Funchals gator. Konserten "The sound of Flowers" arrangeras också.

Varje lördagskväll under juni firas Atlantic festival, med festligheter och aktiviteter. Den 4, 11, 18, och 24/6, 2022.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos firas under perioden 28/8-11/9, 2022.

Den 1/12, 2022 börjar man tända ljusen i Funchal centrum.

Den 1/12 (2022) till 9/1 (2022) är det juldekorationer och olika aktiviteter i Funchal.

31/12 Nyårsfyrverkeriet.

Ekoskatt

Kommunen Santa Cruz har infört en Eco-skatt på övernattningar på samtliga hotell och lägenhetshotell. Skatten är 1 euro per natt och person, dock maximalt 5 euro per person, för gäster över 18 år. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt.

Språk

Portugisiska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Stora nivåskillnader i Funchal. Kom ihåg att det kan bli kallt om kvällarna i Santo da Serra, då det ligger relativt högt. Packa en varm tröja eller jacka.Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Byggnationer runt om på Madeira, främst i Funchal, kan tidvis vara störande och omfattningen av arbetena varierar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Canico året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Canico året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Funchals flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Canico. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Funchals flygplats till ditt hotell är ca 15 minuter (ca 10 km), beroende på trafik. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
19°14°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
22°18°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
24°19°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
25°20°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
25°19°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
22°16°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
20°14°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Canico
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.