Se hotell (3)
  • Passar för träning

Resor till Canico

Canico är en charmig by en knapp mil från Funchal, nära både avkoppling och upplevelser.
Canico är två resmål i ett. Det ursprungliga Canico ligger ett par kilometer inåt landet; en sömnig liten by med ett vackert torg, en labyrint av smala gränder och en charmig liten kyrka som kronan på verket. Bortom det ligger ett lapptäcke av små fält som skiljer det från bergen längre inåt landet. Den nyare delen av Canico brukar kallas Canico de Baixo, och ligger nere vid havet. Det är här nere de flesta hotellen ligger, längs den klippiga kusten och dess strandpromenad.

Bo bra i Canico

Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden ligger i Garajau, en by som ligger ovanför havet mellan Funchal och Canico, bara en kvart från flygplatsen. Härifrån är det lätt att resa in med lokalbussen till Funchal om du inte nöjer dig det med lokala utbudet av små restauranger och barer längs huvudgatan som leder rätt genom byn.

Bor du på Sentido Galosol eller Sentido Galomar vid havet väntar ett stort urval av semesterfaciliteter. Inom anläggningen Galo Resort erbjuds bland annat havsbad, flera restauranger och en mängd fitness- och yogaklasser som även lämpar sig för grupper. Sentido Galomar är en vuxendel av Galo Resort och passar dig som reser utan barn.

Avkoppling i Canico

En semester i Canico eller Garajau handlar mycket om att uppleva Madeira och havet som omger ön. Varför inte prova en vandring längs Madeiras berömda levador, eller en dagsutflykt till grannön Porto Santo, som till skillnad från Madeira lockar med breda sandstränder? Dykning är också populärt i Canico. Vill du ha något på närmare håll är det lätt att resa in till öns huvudstad Funchal för att uppleva marknaden, folklivet eller kanske ett besök på Old Blandy Wine Lodge. Vad du än väljer att göra är det en god idé att hyra en bil samtidigt som du bokar din resa, så du kan ta dig runt i din egen takt. Du väljer själv hur länge du vill hyra, hos Ving finns allt från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Prisvärd mat och dryck
  • Kort transfer

Våra kunder om Canico

SÖK DIN RESA TILL Canico