Se hotell (2)

Resor till Canico

Canico är en charmig by en knapp mil från Funchal, nära både avkoppling och upplevelser.

Canico är två resmål i ett. Det ursprungliga Canico ligger ett par kilometer inåt landet; en sömnig liten by med ett vackert torg, en labyrint av smala gränder och en charmig liten kyrka som kronan på verket. Bortom det ligger ett lapptäcke av små fält som skiljer det från bergen längre inåt landet. Den nyare delen av Canico brukar kallas Canico de Baixo, och ligger nere vid havet. Det är här nere de flesta hotellen ligger, längs den klippiga kusten och dess strandpromenad.

Prisvärda hotell i Canico

Ett av Vings hotell ligger i Garajau, en by som ligger ovanför havet mellan Funchal och Canico, bara en kvart från flygplatsen. Härifrån är det lätt att resa in med lokalbussen till Funchal om du inte nöjer dig det med lokala utbudet av små restauranger och barer längs huvudgatan som leder rätt genom byn. Andra hotell hittar du närmare havet, i Canico de Baixo, där det också finns gott om restauranger och barer.

Avkoppling i Canico

En semester i Canico eller Garajau handlar mycket om att uppleva Madeira och havet som omger ön. Varför inte prova en vandring längs Madeiras berömda levador, eller en dagsutflykt till grannön Porto Santo, som till skillnad från Madeira lockar med breda sandstränder? Dykning är också populärt i Canico. Vill du ha något på närmare håll är det lätt att resa in till öns huvudstad Funchal för att uppleva marknaden, folklivet eller kanske ett besök på Old Blandy Wine Lodge. Vad du än väljer att göra är det en god idé att hyra en bil samtidigt som du bokar din resa, så du kan ta dig runt i din egen takt. Du väljer själv hur länge du vill hyra, hos Ving finns allt från tre dagar och uppåt.

Bra att veta
 • Prisvärt boende
 • Prisvärd mat och dryck
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Canico

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
19°14°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
22°18°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
24°19°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
25°20°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
25°19°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
22°16°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
20°14°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Från hotellen i Canico do Baixo badar du i havet från badstegar. Hotellen är byggda vid klippkanten och har solstolar placerade på flera terrasser i den klippiga sluttningen.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Canico kan du resa året runt med Vings charterresor.

Flygen landar på Funchals flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Canico. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Funchals flygplats till ditt hotell är ca 15 minuter (ca 10 km), beroende på trafik. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I gamla Canico finns en handfull restauranger av olika slag och även några barer. I Canico Baixo finns dessutom hotellens utbud av restauranger.
Nattlivet i Canico är lugnt. Bortsett från barerna i Canico finns det som hotellen erbjuder.
Shopping
Utbudet i Canico är begränsat, men desto större i Funchal. I Funchal finns flera shoppingcenter med ett stort utbud. Madeira Shopping i São Martinho och Forum Madeira i Lido-området är två av dessa. I Funchal kryllar det av skoaffärer och här finns också en berömd "skogata", Rua dos Tanoeiros, där otaliga affärer ligger sida vid sida. Priserna i Madeira är ungefär samma som i Sverige, dock är skor, korgvaror och märkeskläder sådant som kan vara bra köp. Passa även på att köpa med några flaskor av det välkända Madeiravinet från något av de många vinhusen.
Aktiviteter och sevärdheter
En semester i Canico eller Garajau handlar mycket om att uppleva Madeira och havet som omger ön. Varför inte prova en vandring längs Madeiras berömda levador, eller en dagsutflykt till grannön Porto Santo, som till skillnad från Madeira lockar med breda sandstränder. Dykning är också populärt i Canico.
Om du vill ha något på närmare håll är det lätt att resa in till öns huvudstad Funchal för att uppleva marknaden, folklivet eller kanske ett besök på Old Blandy Wine Lodge. Annars kan du prova på någon av de aktiviteter som finns att göra på resmålet. Du kan välja mellan tennis, ridning, golf, vandringsleder (ca 200 mil), dykning, sportfiske, delfinsafari samt vindsurfing. Vad du än väljer att göra är det en god idé att hyra en bil så du kan ta dig runt i din egen takt. Du väljer själv hur länge du vill hyra, hos Ving finns allt från tre dagar och uppåt.

Valskådning

Valar och delfiner av olika slag är vanliga besökare runt kusten, eftersom botten sluttar så brant ner mot djupen och det därmed finns gott om deras favoritbyten. Oftast åker man ut i en gummibåt, och den som vill får sedan hoppa i vattnet med ett cyklop för att ta djuren i ögnasikte.

Dykning

Det finns flera utmärkta platser för dykning och snorkling på Madeira. En del fisk går att se enbart genom snorkling vid havsbassängerna. Om du inte redan har dykcertifikat, men gärna vill ta det så finns det en dykklubb vid hotell Pestana Palms som anordnar dykkurser.

Ridning

I Santo da Serra på Quinta do Riacho har du möjlighet att hoppa upp på hästryggen. Här ges både undervisning och tillfälle att komma ut på kortare turer i naturen och längs med levadavandringarna.

Fotboll

Madeira har flera bra fotbollslag, bland annat Maritimo, Clube Nacional och Uniao, som alla spelar i första divisionen. Matcherna hålls på stadion i Funchal eller uppe i Choupana där Nacionals hemmabana ligger. De spelar i regel varannan söndag. Biljetter kan köpas på plats eller hos de olika klubbarna i Funchals centrum. En del hotell säljer också biljetter i receptionen.

Cykling

Öns terräng inbjuder inte direkt till mil efter mil av landsvägskörning. Men Madeira är som gjort för mountainbiking, och det finns både firmor som arrangerar turer, och cykeluthyrare för den som inte har med egen.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Madeira är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Ta sig runt med buss - en upplevelse i sig

Det är en upplevelse att åka med landsortsbussarna och se hur lokalbefolkningen lever på ön. Bussarna som kör på västra sidan av Madeira är röda och beigefärgade. De stannar vid den stora busshållplatsen utanför hotell Monumental Lido vid Lidokorsningen, vid ett av stoppen utanför Alto Lido, samt vid Forum Madeira. Bussar till östra sidan utgår marinan, de är gröna och beigefärgade. Bussar till norra kusten utgår från hamnpromenaden nära gamla stadsdelen bakom linbanestationen. Observera att landsortsbussarna ägs av olika bussbolag.

Taxi

Att ta sig runt med taxi på Madeira är billigt. Du känner enkelt igen taxibilarna då de är gula med blå fartränder. Många taxichaufförer vill gärna göra turer runt ön och du kommer därför att få många förslag, och flera chaufförer påstår att de talar skandinaviska. Var mycket kritisk och kontrollera så att chauffören verkligen förstår språket.
Se till så att du har kommit överens om pris innan påbörjad tur, annars kan det lätt tillkomma diverse extrakostnader. Vid tillfällen då pris inte har avtalats är det obligatoriskt för taxichauffören att köra med taxametern påslagen, vilket gäller för hela Madeira ¬– säg till om chauffören glömmer det.
Fakta

Vår service

Du når oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Funchal Marathon den 19/1, 2020.

Karnevalen på Madeira firas den 19/2-1/3, 2020, med aktiviteter i centrala Funchal. Det stora karnevalståget, då öns sambagrupper uppträder, går av stapeln den 22/2.

Blomsterfestivalen infaller den 30/4-24/5, 2020.
Den 2/5 bygger barnen hoppets mur av blommor.
Den 3/5 går det stora blomstertåget genom Funchals gator.
Mellan 14-17/5 arrangeras konserten "The sound of Flowers".

Den 30/5, 2020 är det Madeira Auto Parade-Historical Classic Car
....

Varje lördagskväll under juni 2020 firas Atlantic festival, med festligheter och aktiviteter. Den 6, 13, 20, och 27/6.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos firas under perioden 30/8-13/9, 2020.

Den 1/12, 2020 börjar man tända ljusen i Funchal centrum.

1/12-6/1 är det juldekorationer och olika aktiviteter i Funchal.

23/12 Stora Julmarknadskvällen.

31/12 Nyårsfyrverkeriet.

Ekoskatt

Kommunen Santa Cruz har infört en Eco-skatt på övernattningar på samtliga hotell och lägenhetshotell. Skatten är 1 euro per natt och person, dock maximalt 5 euro per person, för gäster över 18 år. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt.

Språk

Portugisiska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Stora nivåskillnader i Funchal. Kom ihåg att det kan bli kallt om kvällarna i Santo da Serra, då det ligger relativt högt. Packa en varm tröja eller jacka.Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn

Resa med barn till Madeira

Madeira i allmänhet är ett barnvänligt resmål och passar bra för familjesemester. Det är aldrig några problem att ta med sig barnen. Att portugiserna är mycket barnkära gör inte saken sämre.

Maten

Internationell mat finns på de flesta restauranger. Däremot är det inte särskilt vanligt med speciella barnmenyer. Det är inte heller säkert att alla restauranger har barnstolar.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de allra flesta mataffärer samt på apotek. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktbarnmatsburkar innehåller ofta socker. Blöjor kan du köpa överallt med samma prisvariation som barnmat. Dodot är portugisernas motsvarighet till Pampers.

Aktiviteter för barnen

Vid Santa Catarina-parken finns en lekpark där barnen kan göra av med lite energi. I Santa Cruz ligger även vattenlandet Aqua Parque som är öppet under sommarmånaderna. Här finns vattenrutschbanor för alla åldrar.
SÖK DIN RESA TILL Canico
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.