Utflykter, Hvar stad

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Havspaddling till Pakleni-öarna

Havspaddling till Pakleni-öarna

Se havet och öarna från ett annat perspektiv – bege dig ut med kajak!

Läs mer Dölj

Start från Hvar stad mot gruppen av små öar som gemensamt kallas Pakleni. Öarnas namn härstammar från tiden då kådan från pinjeträden användes av de lokala båtbyggarna. Än idag är ön täckt av pinjeträd som ger öns besökare önskad skugga.

Möjlighet att bada på den välkända stranden Palmizana under stoppet, alternativt kan du uppsöka en av de mindre vikarna på ön för att ha en strand helt för dig själv.

Erfarna instruktörer på utflykten. Passar även för nybörjare.

Utflykten arrangeras antingen på förmiddagen eller under solnedgång. Lätt lunch i en restaurang på stranden ingår i dagsturen.
Utflykten ordnas med minimum 2 personer.

Måltider och dryck:
Lätt lunch ingår om du väljer förmiddagsturen.

Entré:
Inga entréavgifter

Bra att ta med:
Bra skor, passande kläder, vatten, solkräm, hatt, baddräkt.

Tid:
Ca 3-4 timmar

Färdledning:
Engelsktalande instruktör.

Övrigt:
Utflykten utgår från Hvar stad.

Segeltur till Pakleni

Segeltur till Pakleni

Ordet Pakleni kan betyda 'helvete', och därför brukar dessa vackra öar ibland kallas Helvetesöarna.

Läs mer Dölj

Men mer sannolikt är att namnet kommer sig av det faktum att ön är frodig med mängder av barrträd, och ur dessa barrträd utvann man förr en kåda – paklina- som användes som tätning till träfartyg.
Även om ön måste dras med ett lite dramatiskt namn kan man konstatera att både havet runtomkring och den vackra naturen snarare påminner om paradiset än om dess motsats. Kristallklart havsvatten, och lysande möjligheter att snorkla och bada är två av de saker som gör denna båttur till en höjdpunkt på en semester i Kroatien.

Det finns inga tvivel om att man känner en långt större frihet när man seglar iväg i värdigt tempo mellan pittoreska små öar och klippor, än om man fräser i väg i en motorbåt. Målet är ju att nå Pakleni, men också att njuta av tiden ombord, med allt den har att erbjuda.
Under dagen serveras en lättare lunch, antingen ombord under högsäsong, medan man under för- och eftersäsong går i land på St Klements ö, och äter där.

Mat och dryck:
En lätt lunch med vin och vatten ingår

Tid:
Heldag

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Övrigt:
Snorkelutrustning finns att låna.

Ön Vis med båt och jeep

Ön Vis med båt och jeep

Ön Vis har ett överflöd av fantastisk natur och historia, det är det inget tvivel om. Men hur ska man bäst komma åt att se så mycket som möjligt av ön? Inga problem när man har tillgång till både båt och jeep. Lättare lunch ingår.

Läs mer Dölj

Precis som är fallet med många andra platser i Kroatien är havet lockande runt Vis och den frodiga naturen visar sig oftast från sin bästa sida. Vi tar båt från Hvar och siktar på att hinna med både sol och bad innan vi utforskar ön med jeep.

På vägen till Vis passerar vi också de 'gröna grottorna' där färger och ljus smälter samman till ett magiskt grönt. Vis är också känd under namnet Lissa, och här lyckades den österrikiska flottan besegra sin italienska motpart år 1866. Detta sjöslag framhålls fortfarande som avgörande i regionens frihetskamp. På ön finns ett otal grottor, och i dem gömde sig Jugoslaviens ledare Tito (Josip Broz) undan tyskarna under andra världskriget. De försökte få tag i honom inte mindre än tre gånger, men misslyckades samtliga gånger. Hela ön upplevs bäst med jeep som transportmedel, något som vi tillhandahåller till alla som deltar i utflykten

Det har aldrig varit lättare och mer givande att besöka Vis än på denna utflykt där vi tar hand om allt det praktiska.

Mat och dryck:
En lättare lunch med vin och vatten ingår.

Entré:
Ingår till Titos grotta.

Tid:
Heldag.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Övrigt:
Snorkelutrustning finns att låna ombord på båten.