Se hotell (5)

Välkommen att boka din resa till Cavtat, en stämningsfull liten stad vid den dalmatiska kusten, där du kan se fram mot en avkopplande semester med god mat, sköna bad och vackra upplevelser.

Cavtat ligger på en vacker liten halvö, bara några mil sydost om Dubrovnik. Staden är inte stor, under tvåtusen invånare, ändå finns här allt det som gör Kroatien och Dalmatien till vad det är: blått hav, kristallklart vatten, mysiga gränder och en skön atmosfär för den som längtar efter en resa med lokalt folkliv, god mat och ett lugnt tempo.

Cavtat

Cavtat är en stad med lång historia, något man märker när man går omkring i den bilfria delen av den gamla staden, bland renässanspalats, romerska lämningar och blanknötta kullerstenar som nötts av förbipasserande fötter i hundratals år. Nere vid havet finns en vacker hamnpromenad med allt man kan önska sig av lokala barer och restauranger, och vill du ha lite motion är det bara att följa den skuggiga strandpromenaden längs kusten till du hittar en lagom liten vik eller strand att bada vid. Det finns många att välja bland.

Dubrovnik och Montenegro

Cavtat ligger bara någon halvmil från gränsen till Montenegro, och det är fullt möjligt att göra en spännande dagsutflykt till ett annat land, särskilt om man hyr en bil. Enklare, och närmare, är att ta båten till Dubrovnik, den vackra, muromgärdade staden som naturligtvis har en plats på Unescos lista över världsarv.

Din resa till Cavtat

Om du bokar en resa till Cavtat med Ving kan du välja bland ett knappt halvdussin olika hotell, flera av dem på eller nära stranden, så du är aldrig långt från ett dopp. Du kan också välja när du ska resa och när du vill komma hem, eftersom du flyger med reguljärflyg, så du kan skräddarsy din resa så den passar dig.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Hotell på stranden
 • Historia
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cavtat

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
12°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
13°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
14°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • april
17°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • maj
21°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • augusti
28°21°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • september
25°18°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
21°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • november
17°10°
3
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
14°8°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Gott om grusstränder och klippor längs kusten vid Cavtat. Badar man från klippor eller stränder med stora stenar är det bra att ha badskor och sådana finns att köpa på plats.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Cavtat kan du resa året runt med Vings reguljära paketresor.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Dubrovniks flygplats till Cavcat är ca 10-15 minuter (ca 8 kilometer), beroende på trafik. Räkna med viss väntetid på flygplatsen.
Mat, dryck och nattliv
Stort restaurangutbud, flera med uteserveringar längs vattnet där du kan äta både lokal mat och internationella rätter.
Nattlivet i Cavtat är blygsamt, med ett fåtal pubar och strandklubbar. Större utbud finns Dubrovnik.
Shopping
Cavtat är inte känt för sin shopping, det finns dock ett antal mindre butiker i citykärnan. Långt större utbud i Dubrovnik.
Hur du tar dig runt
Främst till fots inom Cavtat, Bussar, båtar och taxi och hyrbil om man vill utforska Dubrovniks riviera.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs men stannar du längre än 90 dagar behöver du registrera uppehållsrätt. För mer information hänvisar vi till Kroatiens ambassad på telefon 08-440 52 80.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Kroatien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Hotellskatt i Kroatien

Boende på kroatiska hotell betalar en turistskatt på cirka tio kuna per person och natt. Reser du med charter (fasta reslängder på en till fyra veckor) är dessa belopp inräknade i priset och du behöver alltså inte betala dem på plats. Om du reser med reguljärflyg (flexibel reslängd) betalar du direkt till hotellet, antingen vid ankomst eller vid avresa.

Valuta och betalning

Det finns flera uttagsautomater och växlingskontor.

El

Samma som i Sverige, 220 volt.

Språk

Kroatiska. De flesta som arbetar inom turistnäringen talar även tyska och engelska.

Övrigt

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i program och utflykter.
Sök din resa till Cavtat