Se hotell (4)
Välkommen att boka din resa till Cavtat, en stämningsfull liten stad vid den dalmatiska kusten, där du kan se fram mot en avkopplande semester med god mat, sköna bad och vackra upplevelser.
Cavtat ligger på en vacker liten halvö, bara några mil sydost om Dubrovnik. Staden är inte stor, under tvåtusen invånare, ändå finns här allt det som gör Kroatien och Dalmatien till vad det är: blått hav, kristallklart vatten, mysiga gränder och en skön atmosfär för den som längtar efter en resa med lokalt folkliv, god mat och ett lugnt tempo.

Cavtat

Cavtat är en stad med lång historia, något man märker när man går omkring i den bilfria delen av den gamla staden, bland renässanspalats, romerska lämningar och blanknötta kullerstenar som nötts av förbipasserande fötter i hundratals år. Nere vid havet finns en vacker hamnpromenad med allt man kan önska sig av lokala barer och restauranger, och vill du ha lite motion är det bara att följa den skuggiga strandpromenaden längs kusten till du hittar en lagom liten vik eller strand att bada vid. Det finns många att välja bland.

Dubrovnik och Montenegro

Cavtat ligger bara någon halvmil från gränsen till Montenegro, och det är fullt möjligt att göra en spännande dagsutflykt till ett annat land, särskilt om man hyr en bil. Enklare, och närmare, är att ta båten till Dubrovnik, den vackra, muromgärdade staden som naturligtvis har en plats på Unescos lista över världsarv.

Din resa till Cavtat

Om du bokar en resa till Cavtat med Ving kan du välja bland ett knappt halvdussin olika hotell, flera av dem på eller nära stranden, så du är aldrig långt från ett dopp. Du kan också välja när du ska resa och när du vill komma hem, eftersom du flyger med reguljärflyg, så du kan skräddarsy din resa så den passar dig.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Hotell på stranden
  • Historia
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Cavtat

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Cavtat