Se hotell (1)

Resor till Plomari

Boka en resa till ouzons huvudstad Plomari, så får du en semester bland lokalbefolkningen, med god mat och en härlig strand – Agios Isidoros.
Stranden Agios Isidoros ligger någon kilometer utanför själva Plomari, och det är också här Vings hotell finns. Stranden passar utmärkt för såväl snorkling som avkoppling på en solstol, med utsikt över den turkiska kusten och grannön Chios. Vill du vidga dina vyer mer än så är området en bra utgångspunkt för att resa runt och uppleva mer av denna vackra ö.

Ouzons huvudstad

Med sina fem destillerier har Plomari blivit känt som Lesbos ouzo-centrum. Och ska man tro grekerna själva så produceras landets bästa ouzo just här. Staden är uppbyggd som en amfiteater runt den trivsamma hamnen, med en betagande utsikt över Egeiska havet. Plomaris centrum är det lilla torget Platanos – en oas med ett vackert platanträd omgivet av mysiga tavernor, ett par ouzorior och en liten bar. Här är det läge att slå sig ner för att njuta av en resa till grekiskt vardagsliv i vacker miljö.

Bo på stranden

Bokar du en resa till Plomari med Ving så kan du också boka ett hotell på stranden. Alla våra hotell ligger lugnt ett stycke utanför Plomari. Här kan du välja om du vill bo i hotellrum eller lägenhet och ofta kommer du att finna att ägarfamiljen också bor på hotellet, vilket ger en skön och familjär atmosfär.

Njut av ön

På Lesbos västra del finns öns stora sevärdhet: den förstenade skog som är unik, inte bara för Grekland, utan för hela Europa. För ca 20 miljoner år sedan begravdes skogen i vulkanisk aska och resultatet kan vi se här. I Sigri finns ett fint museum som berättar om denna geologiska sevärdhet. Söder om Sigri ligger den lilla semesterorten Skala Eressou, mest känd som poeten Sapfos födelseort. Här finns en del butiker och trivsamma tavernor alldeles ute i vattenbrynet. Öns huvudstad Mytilini är en livlig hamnstad som domineras av den stora genuesiska borgen och den neoklassicistiska Agios Therapon-kyrkans imponerande kupol. Stadens arkeologiska museum är också värt en resa, med vackra mosaiker och andra fynd från antiken. Theriade-museet i Varia, några kilometer söder om Mytilini, har en samling verk av bland andra Matisse och Picasso. Något som man kanske inte hade väntat sig att finna på en grekisk ö så långt från allfarvägarna. Vill du se allt detta, och kanske göra dina egna upptäckter rekommenderar vi att du bokar en hyrbil tillsammans med din resa till Lesbos. Om du inte vill ha bil under hela vistelsen bokar du den bara några dagar, och då står den klar på rätt plats, vid rätt tid.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Hotell på stranden
  • Kristallklart badvatten
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Plomari

SÖK DIN RESA TILL Plomari