Utflykter, Rethymnon

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Knossos – kan bokas hemifrån

Knossos – kan bokas hemifrån

Följ med på en heldagsutflykt till det berömda Knossospalatset - ett palats man tidigare trodde bara fanns i den grekiska mytologin. Måltider, dryck och entré till Knossos ingår inte.

Läs mer Dölj

Redan under bussfärden längs Kretas nordkust kommer du att förundras över historiens gång. Våra utflyktsguider berättar spännande myter och ger oss en inblick i den fantastiska grekiska mytologin. Vad är sanning och vad är saga...?

Senare under vår vandring genom en del av det en gång så magnifika palatset, fylls man av förundran inför den storartade kultur som fanns på Kreta långt före Kristi födelse. En kultur som kulminerade under perioden 2000–1500 f. Kr. Palatset byggdes för ca 4.000 år sedan och omfattade en yta av 22.000 kvadratmeter. I detta enorma palats fanns det cirka 1.500 rum med luftkonditionering, vattentoaletter, fantastiska guld- och keramikföremål samt vackra freskmålningar.

På Knossos härskade kung Minos, här föddes också legenden om den fruktansvärda minotauren. Många har redan hört eller läst om den mystiska labyrinten som kanske finns under Knossospalatset, och vem vet, kanske får du se den.

Under Sir Arthur Evans ledning byggdes, i början av 1900-talet, palatset upp och rekonstruerades så som han menade att det en gång sett ut. Detta gör det lättare för oss besökare att med hjälp av vår fantasi förstå och imponeras.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Inga måltider och drycker ingår. I Kretas huvudstad Heraklion blir det tillfälle att shoppa och äta lunch på egen hand, ca 2,5 timme.

Entré:
Inträdet till Knossospalatset tillkommer, priset är 15 euro per person. Barn och ungdomar upp till 18 år går in gratis mot uppvisande av legitimation. Pensionärer och studenter med legitimation betalar halvt pris.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-16.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide, på Knossos också en engelsktalande lokalguide.

Klädsel:
Lätta och bekväma kläder.

Bra att ta med:
Vattenflaska, solhatt eller keps och bra skor att promenera i. Många trappor inom Knossospalatset.

Övrigt:
Utfärdspriset varierar beroende på vilket resmål utfärden utgår ifrån. Från mitten av juni till slutet av augusti kan utflykten ställas in beroende på hög temperatur och minskad efterfrågan. Hör med Vingvärden efter ankomst om turen arrangeras eller ej.

Observera att gäster i Elounda bokar utflykten på plats. Taxi till och från Agios Nikolaos tillkommer, ca 24 euro för tur och retur.

Spinalonga - kan bokas hemifrån

Spinalonga - kan bokas hemifrån

En dag med sol, bad och historia! Vi besöker ön med Europas sista koloni för spetälska och avslutar med ett besök i staden Agios Nikolaos. BBQ-lunch ingår. Entré ingår inte. Legitimation är obligatoriskt.

Läs mer Dölj

När den förfärliga sjukdomen spetälska spred sig över världen, anlades kolonier för spetälska för att isolera de drabbade. Man trodde att sjukdomen smittade mycket lätt, och i många gamla böcker står att läsa om sjöfarare som höll sig långt från Spinalonga på sina seglatser.

Spinalonga låg på lagom avstånd för att kunna hindra smitta och för att kretensarna samtidigt skulle kunna hålla viss kontakt.

Namnet Spinalonga betyder "Det långa törnet", och ön ligger som en vågbrytare utanför den vackra Eloundabukten. Namnet förknippas nu med tragiska minnen från ett nära förflutet. Vi får lyssna till gripande berättelser om Europas sista koloni för spetälska som stängdes så sent som 1957.

Båtturen till Spinalonga tar ca en timme. Efter en rundtur på ön, som även har intressanta gamla byggnader, går vi ombord på båten igen och seglar till en badvik för att bada och äta lunch. Därefter går båten tillbaka till den charmiga staden Agios Nikolaos, som är byggd på kullarna runt en välkänd liten insjö. Strosa gärna runt i staden eller slå dig ner och njut av en kaffe eller glass i hamnen innan bussen kör oss tillbaka.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
BBQ-lunch ingår, men det kan vara bra att ha med något att äta då den serveras först vid 14-tiden.

Entré:
8 euro per person. Legitimation är obligatoriskt.

Tid:
Heldag, från Chaniakusten ca kl. 05.00-21.00, Georgioupolis ca kl. 06.00-19.30 och från Rethymnon ca kl. 07.00-19.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder och en vindjacka eller tröja ifall det blåser friska vindar. Eventuellt något att äta i väntan på lunchen.

Övrigt:
Utflyktspriset varierar beroende på vilket resmål utflykten utgår ifrån. Personer med någon typ av rörelsehinder har svårt att gå runt ön Spinalonga.
Från mitten av juni till slutet av augusti kan utflykten ställas in beroende på hög temperatur och minskad efterfrågan. Hör med Vingvärden efter ankomst om turen arrangeras eller ej.

Mezekväll - Othonas, kan bokas hemifrån

Mezekväll - Othonas, kan bokas hemifrån

En välsmakande rundresa i det grekiska köket. Middag med vin ingår.

Läs mer Dölj

Rethymnon är Kretas tredje största stad och bjuder på en skön blandning av turkisk och venetiansk stil. De små gatorna och gränderna gör staden unik och väl värd ett besök.

Vi är glada över att kunna erbjuda en god middag, som en trevlig inledning på semestern. Här får du njuta av vällagad, lokal mat i härliga omgivningar. Under kvällen på restaurang Othonas bjuds på en hel del specialiteter från det kretensiska köket. Inte mindre än ett dussin olika meze-rätter och så mycket lokalt vin du vill ha. Självklart avslutas kvällen med ett glas av den lokala drycken raki.


Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Mezemiddag och vin ingår.

Tid:
Kväll, ca kl. 17.30–20.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Transport ingår inte. Ta på bra skor för promenaden till och från restaurangen.

Jeepsafari Rethymnon - kan bokas hemifrån

Jeepsafari Rethymnon - kan bokas hemifrån

Förbered dig på en skumpig resa! Med jeepen som transportmedel får du se mer av Kreta, lära dig mer om öns historia och traditioner, möta lokalbefolkningen, upptäcka Kretas vildmark och smaka på den utsökta kretensiska osten. Lunch och vin ingår.

Läs mer Dölj

Från Rethymnon kör vi söderut genom små, traditionella byar och stannar till för ett besök vid kyrkan Saint Kiriaki i byn Garazo. Efter besöket i kyrkan fortsätter vi turen och efter några kilometer startar vi vårt off road-äventyr genom tät vegetation med unika vyer. De fantastiska vyerna kan vi njuta av hela vägen till det historiska klostret Halepa. Vid klostret, som var en tillflyktsort för kretensiska rebeller under inbördeskrigen, gör vi utflyktens andra stopp. Tack vare den otroliga utsikten från klostret kan du här passa på att ta oförglömliga semesterbilder över Kretas högsta bergstoppar.

Därefter fortsätter off road-turen och på vägen upp mot en traditionell herdehytta, ”Mitato”, kan du njuta av en magnifik panaoramavy. Här får du chansen att fotografera örnar och vilda getter som vi möter på vägen om vi har tur.
När vi anländer till hyttan välkomnas vi av ägaren med raki och färsk Gravieraost. Här får du lära dig mer om livet som herde och om ostproduktionen.

Efter att vi arbetat upp aptiten ordentligt beger vi oss mot en traditionell, grekisk taverna i byn Axos, där du får ta del av det kretensiska köket, vin och varm gästfrihet. Efter lunchen återvänder vi mot Rethymnon.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-15.30.

Mat & dryck:
Lunch och vin ingår.

Färdledning:
Engelsktalande guide/chaufför.

Bra att ta med:
Vatten, solkräm, fickpengar, kamera, solhatt och solglasögon. Oöm klädsel då det kan bli dammigt.

Övrigt:
Den här turen rekommenderas inte till dig med åksjuka eller svindel, eller som är känslig för ojämna vägar. Minimiålder 8 år.