Liverpool FC viktig information

Här hittar du som är intresserad av en fotbollsresa till Liverpool viktig information.

Vings resevillkor för fotbollspaket gäller för alla våra fotbollsresor.

Paketreselagen ger researrangören möjlighet att ha olika regler när arrangören kan påvisa att man lyder under strängare regler från sina underleverantörer. Till alla våra fotbollsresor gäller följande olika regler:

Deposition

Deposition är 1.500:- per person. Om du i tillägg till fotbollspaketet även beställer flygbiljetter får du räkna med att samtidigt betala för flygbiljetterna.

Resterande betalning

Resterande belopp förfaller till betalning senast 80 dagar före avresa. Förfallodag kan i vissa fall ändras av Vings underleverantörer. Om det händer kommer vi att kontakta dig med ny betalningsinformation.

Kundens rätt att ändra beställningen

Fram till 80 dagar före avresa kan du byta namn på resenärerna till en kostnad av 500:- per person och ändring. Namnändringar mellan 80 dagar och 7 dagar före avresa kan göras mot en avgift på 800:- per person och ändring. Mindre än 7 dagar före avgång kan ingen förändring göras.
Förändringar av hotell, rumstyp och avresedatum kan göras mot en avgift på 500:- per person och ändring fram till 80 dagar innan avresa. Ev. prisskillnad måste naturligtvis också betalas. Mindre än 80 dagar före avresan kan sådana förändringar i regel inte göras. Det betraktas då som en avbokning, och hela kostnaden måste betalas (fullt pris).

OBS! Innehåller din bokning en flygbiljett gäller inte reglerna ovan. Kontakta oss för att ta reda på avgiften och om en förändring är möjlig.

Kundens rätt att häva köpet

Fram till 80 dagar före avresa kan du avboka mot en avgift på 500:- per person. Vid avbokning mindre än 80 dagar före avresa debiteras hela kostnaden (fullt pris).

Ändring av matchtid

När matchprogrammet publiceras innan säsongen är de flesta matcher schemalagda på lördagar. Under säsongens gång flyttas ett antal matcher till söndagar och ibland måndagar/tisdagar. De flesta av dessa förändringar beror på TV-bolagens sändningsplaner, men också p.g.a. matcher som skjuts upp beroende på besvärliga väderförhållanden, cupmatcher etc. Ju längre in på säsongen man kommer, desto kortare blir perioden från det att du underrättas om flytten tills dess att matchen spelas. Detta bör du tänka på när du bokar din hotellvistelse och flygbiljetter. Vi rekommenderar att du bokar en hotellvistelse fredag-måndag, när utsatt matchtid är på en lördag. Då slipper du onödiga ändringar om en match skulle flyttas till söndag.

När du har gjort en bokning hos oss och matchtiden flyttas, gäller följande villkor:

Förflyttad matchstart mindre än 36 timmar från ordinarie matchstart
Vi ändrar din bokning utan kostnad, och du får erbjudande om att ändra dina övernattningar med en natt om det finns behov för detta. Så länge antalet nätter är detsamma som vid den ordinarie bokningen, tillkommer inte någon ändring i resans pris. Önskas fler övernattningar på hotell, kommer vi erbjuda detta mot ett pristillägg för extranatten/nätterna. Vid avbokning ges ingen återbetalning.

Förflyttad matchstart mer än 36 timmar från ordinarie matchstart
Vi ändrar din bokning utan kostnad och du får erbjudande om att ändra hotell med det antal övernattningar som är nödvändigt. Så länge antalet hotellövernattningar är detsamma som vid den ordinariebokningen, tillkommer ingen ändringen i priset. Önskas fler nätter på hotell, erbjuder vi detta mot ett kostnadstillägg för extra natten/nätterna. har du inte möjlighet att resa över det nya matchdatumet, återbetalas 50% av inbetalt belopp.

Våra fotbollspaket inkluderar inte flygbiljetter. Om du har beställt flygbiljetter från oss separat, och du inte kan resa när en match flyttas, kommer du inte att kunna få någon återbetalning för kostnaden av din flygbiljett.

Om en match ställs in efter att du har påbörjat resan kommer Ving att återbetala värdet av matchbiljetten.

OBS! Ving har inget ansvar för de produkter du ev. har köpt någon annanstans. Om du t.ex. har köpt flygbiljett hos något annat företag har Ving inget ekonomiskt ansvar om en sådan flygning skulle ändras eller ställas in. Detta gäller oavsett orsak.

Placering av biljetterna på Anfield

Liverpool FC ansvarar för fördelningen av de olika biljetterna/platserna på Anfield. Det är inte möjligt att reservera specifika platser/områden på läktaren i förväg. Ving gör alltid sitt yttersta för alla personer på samma bokning (eller som reser tillsammans på annat sätt) ska tilldelas platser bredvid varandra. Barn i sällskap av vuxna kommer alltid att placeras tillsammans. När det gäller placeringen följer vi "först till kvarn"-principen vid tilldelningen av de bästa platserna.

Du måste vara Liverpool-supporter

Alla som utnyttjar matchbiljetterna måste vara supportrar av Liverpool, eftersom biljetterna är placerade i hemmasektionen på Anfield. Om du på något sätt visar att du stödjer andra lag än Liverpool, riskerar du att avvisas från läktaren och ut från arenan. Du kommer då inte att kunna göra anspråk på någon återbetalning eller ersättning från Ving.

Funktionshindrade

Det finns 22 rullstolsplatser inne på Anfield. För att dra nytta av en av dessa måste du skicka in en ansökan i god tid innan matchen. Läs mer här.

Läs även punkten Hälsa och vaccinationer i Vings reseinformation.

Viktig om matchdatum

Alla matchdatum är preliminära. Slutgiltligt matchdatum bekräftas en dryg månad innan avspark. En del lördagsmatcher blir flyttat till söndagen, så vi rekommenderar att du bokar ett paket med tre övernattningar, från fredag till måndag.

Läs mer under Viktigt att veta.

Kontaktinformation

Kontakta oss gärna om du har några frågor om våra fotbollsresor
E-post: info@ving.se
Telefon: 0771 995 995