Av- och ombokningsskydd

Vings av- och ombokningsskydd

Ibland behöver man ändra sina resplaner. Plötsligt blir du bjuden på bröllop eller lägger vantarna på en konsertbiljett som du har väntat på i flera år. I de fallen gäller varken hemförsäkringen eller betalkortets avbeställningsskydd. Endast om du har vårt av- och ombokningsskydd kommer du att kunna ändra din bokning om du har bokat en charterresa.

Med av- och ombokningsskyddet får du möjlighet att boka om din resa så många gånger du behöver fram till 30 dagar före avresa. Resan kan dock inte bokas om till ett prissänkt alternativ.

Skyddet ger dig bl.a.:

  • Öppet köp i 3 månader
  • Fria ombokningar
  • Fria namnändringar
  • Avbokning vid sjukdom och uppsägning
  • Bo kvar-garanti

DETTA INGÅR I SKYDDET

Öppet köp i 90 dagar
Du har öppet köp i 90 dagar när det är mer än 180 dagar från bokningsdatum till avresedatum. Det vill säga att du utan kostnad kan ändra eller avboka resan i öppet köp-perioden på 90 dagar. Beloppet för av-ombokningsskyddet återbetalas inte.

Fri ombokning
Har det dykt upp nått annat datumet ni tänkte resa? Inga problem, du får boka om din resa kostnadsfritt fram till 30 dagar innan avresa. Resan kan dock ej bokas om till ett prissänkt alternativ. Om resan bokas om till ett datum som ligger mer än 2 år fram i tiden från det ursprungliga bokningsdatumet kommer du att få ett nytt bokningsnummer. För resan gäller då bokningsvillkoren vid tiden för den senaste ombokningen.

Fria namnändringar
Har någon i resesällskapet fått förhinder? Då kan du kostnadsfritt byta namn på personen med skyddet.

Avbokning vid sjukdom
Blir du eller någon nära anhörig akut sjuk, får du avboka din resa och få pengar tillbaka. 

Avbokning vid uppsägning
Du får avboka resan och pengar tillbaka om du skulle ha oturen att drabbas av uppsägning.

Avbokning vid brand, översvämning, eller inbrott
Om din privatbostad eller egna verksamhet drabbas av brand, översvämning eller inbrott nära inpå avresa, kan du avboka resan och få pengar tillbaka.

Bo kvar om någon i ditt sällskap avbokar
Skulle någon i ditt sällskap behöva avboka med kort varsel p.g.a sjukdom får du och övriga i sällskapet bo kvar i det bokade boendealternativet utan extra kostnader.

Regler och villkor för Vings av- och ombokningsskydd, samt formulär för skadeanmälan

Köpa Vings av- och ombokningsskydd
Du köper enklast ditt av- och ombokningsskydd tillsammans med din resa, eller senast samma dag som du ska betala deposit. Har du redan bokat en resa kan du köpa till ditt av- och ombokningsskydd under "tillval" på din bokade resa på Min sida.

Alla resenärer på samma bokning måste tecka försäkringen för att ändringsvillkoren ska gälla. Försäkringen betalas tillsammans med depositen och kan inte ändras när vi har mottagit betalningen, eller efter att öppet köp-tiden har löpt ut.

Av- och ombokningsskydd gäller på resor med charterflyg. För resor med reguljärflyg kan du teckna en separat avbeställningsförsäkring

Även grupp- och konferensresor har särskilda villkor för avbokningsskydd, se: Avbokningsskydd vid Grupp och Konferensresor

Öppet köp i 3 månader

Öppet köp i 90 dagar

"Vi brukar alltid boka sommarresan redan i januari, för att vara säkra på att få vårat favoritrum. I mars hade vi oturen att få en vattenskada i köket. I samband med att vi behövde byta rör passade vi på byta ut vårt gamla kök. Eftersom vi hade av- och ombokningsskydd kunde vi avboka resan och använda pengarna till köksrenoveringen."

Fri ombokning

Fri ombokning

"Vi hade planerat en resa till Sunwing Alcudia i början av juni i samband med att skolorna slutar. Min son Johan fick då möjlighet att delta i ett fotbollsläger samma vecka. Tack vare att vi hade Vings av- & ombokningsskydd kunde vi boka om vår resa till veckan efter istället. Helt utan kostnad. Alla glada & nöjda!"

Om någon blir sjuk

"Förra våren skulle jag och min fru åka och spela golf i Turkiet en vecka. Tanken var att min Svärmor Ulla skulle ta hand om vår dotter Lina 6 år. Oturen var tyvärr framme. Ulla ramlade och bröt benet någon vecka innan vi skulle åka. Vi fick i princip tillbaka det allra mesta av resan tack vare skyddet."

Bo kvar-garanti

Bo kvar-garanti

"Vårt kompisgäng brukar åka på sommarsemester varje år. För att hålla kostnaderna så låga som möjligt, brukar vi boka lägenheter där vi bor flera tillsammans. Förra året kunde en av de andra inte åka med p.g.a. sjukdom. Då vi alla hade Vings av- och ombokningsskydd så slapp vi betala den merkostnad det annars skulle innebära för oss andra att bo kvar i samma lägenhet."

Också hos Ving