Om du får ändrade planer

AV- OCH OMBOKNINGS
SKYDD
Fulltrygghet

Vings av- och omboknings-skydd

Ibland måste man ändra sina resplaner. Som när man plötsligt blir bjuden på en väns 50-årsfest, eller när favoritartisten kommer till stan. Vid sådana tillfällen gäller varken hemförsäkringens eller betalkortets avbeställningsskydd.

Med Vings av- och ombokningsskydd får du möjlighet att boka om din charterresa hur många gånger du vill fram till 30 dagar innan avresa, oavsett anledning.

Skyddet ger dig bl.a.:

  • Öppet köp i 3 månader
  • Fria ombokningar
  • Fria namnändringar
  • Avbokning vid sjukdom och uppsägning
  • Bo kvar-garanti

DETTA INGÅR I SKYDDET

Trygghet före avresa från 249:- per person

Öppet köp i 90 dagar
Du har öppet köp i 90 dagar när resan bokas mer än 180 dagar innan avresa.
Öppet köp i 90 dagar gäller inte vid ombokning till ny resa med nytt bokningsnummer.
 
Fri ombokning
Har det dykt upp nått annat datumet ni tänkte resa? Inga problem, du får boka om din resa kostnadsfritt fram till 30 dagar innan avresa. Resan kan dock ej bokas om till ett rabatterat alternativ.

Fria namnändringar
Har någon i resesällskapet fått förhinder? Då kan du kostnadsfritt byta namn på personen med skyddet.

Avbokning vid sjukdom
Blir du eller någon nära anhörig akut sjuk, får du avboka din resa och få pengar tillbaka. 

Avbokning vid uppsägning
Du får avboka resan och pengar tillbaka om du skulle ha oturen att drabbas av uppsägning.

Bo kvar om någon i ditt sällskap avbokar
Skulle någon i ditt sällskap behöva avboka med kort varsel p.g.a sjukdom får du och övriga i sällskapet bo kvar i det bokade boendealternativet utan extra kostnader.

Pris per person (barn 2-11 år)

Medelhavet: 249:- (179:-)
Kanarieöarna, Madeira, Egypten: 329:- (229:-)
Gambia, Karibien, Kap Verde, Thailand, Vietnam: 489:- (329:-)

BESTÄLL

Du kan lägga till av- & ombokningsskyddet i samband med att du bokar din resa, eller i efterhand, fram till dess att resans anmälningsavgift är betald. Alla resenärer på samma bokning måste teckna skyddet för att ändringsvillkoren skall gälla. Skyddet betalas tillsammans med anmälningsavgiften och kan inte ändras efter att handpenningen har kommit oss tillhanda eller efter att öppet köp-tiden gått ut.

Av och ombokningsskydd gäller på resor med charterflyg. För resor med reguljärflyg kan du teckna en separat avbeställningsförsäkring.

Även Grupp & konferensresor har särskilda villkor för Avbokningsskydd, se: Avbokningsskydd vid Grupp och Konferensresor.

Öppet köp i 3 månader

Öppet köp i 90 dagar

"Vi brukar alltid boka sommarresan redan i januari, för att vara säkra på att få vårat favoritrum. I mars hade vi oturen att få en vattenskada i köket. I samband med att vi behövde byta rör passade vi på byta ut vårt gamla kök. Eftersom vi hade av- och ombokningsskydd kunde vi avboka resan och använda pengarna till köksrenoveringen."

Fri ombokning

Fri ombokning

"Vi hade planerat en resa till Sunwing Alcudia i början av juni i samband med att skolorna slutar. Min son Johan fick då möjlighet att delta i ett fotbollsläger samma vecka. Tack vare att vi hade Vings av- & ombokningsskydd kunde vi boka om vår resa till veckan efter istället. Helt utan kostnad. Alla glada & nöjda!"

Om någon blir sjuk

"Förra våren skulle jag och min fru åka och spela golf i Turkiet en vecka. Tanken var att min Svärmor Ulla skulle ta hand om vår dotter Lina 6 år. Oturen var tyvärr framme. Ulla ramlade och bröt benet någon vecka innan vi skulle åka. Vi fick i princip tillbaka det allra mesta av resan tack vare skyddet."

Bo kvar-garanti

Bo kvar-garanti

"Vårt kompisgäng brukar åka på sommarsemester varje år. För att hålla kostnaderna så låga som möjligt, brukar vi boka lägenheter där vi bor flera tillsammans. Förra året kunde en av de andra inte åka med p.g.a. sjukdom. Då vi alla hade Vings av- och ombokningsskydd så slapp vi betala den merkostnad det annars skulle innebära för oss andra att bo kvar i samma lägenhet."

Också hos Ving