Bagageregler > Specialbagage

Specialbagage på Sunclass Airlines

Sportutrustning

Golfutrustning, skidor, cyklar och annan sportutrustning, ingår inte i den tillåtna bagagevikten för incheckat bagage eller handbagage, men kan bokas mot ett tillägg.

I en del fall kan du boka plats till t.ex. cykel och golfbag, när du bokar din resa på Ving.se eller senare under din bokade resa på Min Sida.

OBS! det är ett begränsat utrymme för sportutrustning på flyget, så boka i god tid.

Har du bokat transfer från flygplatsen till hotellet, kan du ta med din golfbag/cykel i bussen i mån av plats, det kan inte bokas på förhand. På vissa resmål behöver du även betala en avgift för transport av cykel. Kostnaden för transporten meddelas och betalas direkt på resmålet vid ankomst.

Rullstol

Tar du med dig en egen rullstol lämnar du denna vid incheckningen. Har du bokat rullstolsassistans i samband med din resa, får du assistans från det att du lämnat din rullstol och ut till flyget.

Tar du med dig en rullstol på resan som inte kan fällas ihop, ber vi dig att lämna information om detta via vårt formulär för rullstol

Elektrisk rullstol

På grund av vikt och platsbegränsning kan flyget bara ta med ett begränsat antal elektriska rullstolar.

Krav på rullstolen
• Den ska vara utrustad med torr- eller gelbatteri.
• Batteriet ska vara ordentligt faststatt på rullstolen.
• Batteriet ska vara frånkopplat och ordentligt isolerat, för att inte riskera kortslutning.

Vi rekommenderar att du hyr en transportväska från Airshells för att minska risken för att specialbagage skadas under transporten. Du beställer din väska direkt på Airshells hemsida och hämtar den på din avreseflygplats innan du flyger. Då flyger din utrustning säkert. Läs mer här.

Medicinsk utrustning

Har du behov av att ta med dig medicinsk utrustning på resan, t.ex. respirator, CPAP, stomitillbehör, måste det godkännas av flygbolaget.
När du bokat din resa ska du därför fylla i vårt formulär för medicinskutrustning

Hund och katt

Vänligen observera att djur inte är tillåtna på våra transferbussar eller på våra hotell.

Flyger du med flygplan av modell Airbus 321 till eller från Sverige får hund och katt inte resa med på flyget. Reser du till eller från Köpenhamn får hundar/katter som väger max 8kg inkl. vattentät väska vara med i kabinen på alla flygtyper.

Flyger du med flygplan av modell Airbus 30/332, 330/300, 330/900neo, får hunden/katten vara i lastrummet.
Vänligen observera att du ska ha ägt hunden/katten i minst tre månader innan avresa, och att det inte är möjligt att ta med djur på hemresan som inte varit med på utresan.

Observera att det finns en maxgräns för antal tillåtna djur per flygning.

Har du behov av att ta med en servicehund på din resa, ber vi dig kontakta oss

För mer information, kan du kontakta Sunclass Airlines på telefon +46 10 209 86 41.

Skadat eller föresenat bagage

Är det bagage skadat eller föresenat kan du kontakta det flygbolag du reste med. Hitta ditt flygbolag på din biljett på Min sida under dina bokade resor, eller i vår app.

Kundeservice

Hittade du inte svar?

Har du frågor om din resa rekommenderar vi dig att besöka vår kundservicesida där du också hittar våra kontaktuppgifter.

chatbtn