Utflykter, Punta Cana

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Saona Island - katamaran, kan bokas hemifrån

Saona Island - katamaran, kan bokas hemifrån

Att resa ombord på en katamaran är en oförglömlig upplevelse. Njut av en underhållande resa till havs. Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Turen tar sin början i den lilla fiskebyn Bayahibe med destination Saona Island. Under resan får vi njuta av musik, underhållning och förfriskningar. Vi stannar även i "naturliga" bassänger mitt ute till havs men det blir aldrig djupare än till dina skuldror. Vi passerar även den speciella "blå lagunen" vid fastlandet, som både filmen med samma namn och "Pirates of the Caribbean" har haft som inspelningsplats. Väl framme på Saona Island står en läcker dominikansk lunchbuffé uppdukad.

Saona är en unik ö och nationalpark med vita sandstränder och kristallklart vatten. Här kan du roa dig med flera trevliga aktiviteter som exempelvis volleyboll och Merengue-, Salsa- och Bachataklasser.

En bar håller öppet under hela vistelsen med en stor variation av drycker, här kan du bland annat bli serverad den populära drinken Cuba Libre (Rom och Cola).

Väl tillbaka i Bayahibe väntar bussar som tar oss tillbaka till hotellen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Entré:
Inträde till nationalparken på Saona Island.

Mat och dryck:
Lunch och dryck ingår.

Tid:
Heldagsutflykt, kl. 07.10-18.30, lunch ca kl. 13.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma strandskor, badkläder, handduk, solskydd, kamera och fickpengar.

Mega Truck - Tropical Expedition, kan bokas hemifrån

Mega Truck - Tropical Expedition, kan bokas hemifrån

En spännande och innehållsrik dag, med mycket natur och äventyr. Vi åker på stora truckar genom det vackra landskapet och lär oss mer om vad som odlas i Dominikanska republiken. Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Tropical Expedition är ett spännande äventyr för dig som vill utforska Dominikanska republiken.

Våra chaufförer plockar upp oss vid hotellen. På vägen passerar vi den lilla byn El Macao town och en hänförande utsikt över Loma Vieja-bergen.

På vägen till nästa stopp ser vi det lokala livet och kör förbi några skolor, vilket ger oss tillfälle att berätta om hur skolsystemet fungerar i landet. Vi passerar stora sockerrörsplantager och vackra vyer.

Ett besök hos en dominikansk familj ute på landsbygden står näst på tur. På gården får vi ta del av det dominikanska vardagslivet och bekanta oss med de olika kaffe-, kakao-, medicinalväxt- och ananasplantagerna.

Nästa stopp är en äkta dominikansk lunch, där du också får möjlighet att svalka dig i den lilla Anamuya-floden. Resan fortsätter därefter genom byn La Ceiba och vidare till Macao Beach där vi tar ett uppfriskande bad innan vi beger oss tillbaka hem igen.

Tänk på att denna tur delvis går längs mycket ojämna vägar. Om du har ont i ryggen eller är gravid bör du välja någon annan av våra utflykter.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Megatrucks, dryck och lunch.

Tid:
Heldag, kl. 07.00–18.00 (lunch ca kl. 13.00).

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Sportiga kläder, bekväma skor, badkläder, solskyddsfaktor, hatt och solglasögon, kamera och fickpengar.

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean

Missa inte möjligheten att vara pirat för en dag! Vi intar skeppet Hispaniola, kastar loss och tar sikte ut mot havet. Dagen går under pirattema och rymmer en mängd aktiviteter, med snorkling som absoluta höjdpunkt.

Läs mer Dölj

Förutom seglatsen får vi chansen att utforska livet under havsytan, och med stopp vid områdets finaste korallrev är chansen att få njuta av havets fantastiska flora och fauna optimal.

Under dagen serveras också färsk frukt och alkoholfria drycker.

Förutom snorkling innehåller piratturen också ett stopp vid ”Shark island”, där det finns möjlighet att simma med små hajar och rockor.

Stämningen höjs ytterligare när piraterna ombord imponerar med stunts, trick och inte minst sin underhållande fäktning.

Välkommen på en utflykt för hela familjen. Skepp o’hoj!

Mat och dryck:
Frukt och dryck ingår.

Tid:
Halvdagsutflykt.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solskydd, sandaler och bra skor.

San Pedro de Macoris – kan bokas hemifrån

San Pedro de Macoris – kan bokas hemifrån

Heldagsutflykt till San Pedro De Macorís som är födelsestaden för Dominikanska republikens mest berömda basebollspelare, författare och poeter. Liten buffé, en måltidsdryck och inträde till fabriken ingår.

Läs mer Dölj

På den här utflykten får du lära dig mer om Dominikanska republikens kultur och traditioner. Turen går mot nordost, och vi passerar genom de viktigaste städerna på östkusten. Vi börjar med ett stopp i staden Higüey och besöker katedralen där landets invånare brukar besöka jungfrun La Virgin del Altagracia, landets skyddshelgon. Vi fortsätter till den lokala marknaden och går en tur där vi samlar intryck och ser hur lokalbefolkningen köper ris, fisk, kött och grönsaker.

Vi tar oss vidare mot området El Seibo och besöker den lilla byn Km 8. Här besöker vi ett skolprojekt för haitiska barn innan vi fortsätter till det 'lokala McDonalds' och får möjligheten att köpa lokala delikatesser att ha med oss på vägen.

Nästa stopp blir i Hato Mayor där vi besöker ett typiskt dominikanskt hus på landsbygden. På bakgården odlar man kaffe, kakao, bananer och andra tropiska frukter. Vi bjuds också på välgörande örtte som familjen tillverkar.

Turen fortsätter till San Pedro De Macoris där vi i byns centrum besöker en liten cigarrfabrik och får se hur deras arbete går till. Naturligtvis går det bra att testa och köpa de färdiga produkterna innan vi går vidare, och fortsätter med en typisk dominikansk lunch.

På vägen tillbaka längs sydkusten besöker vi konstnärsbyn Altos de Chavón, en kopia av en 1500-talsby, komplett med en stor amfiteater där man brukar ge stora konserter. Vi avslutar med en båttur på den vackra floden Chavón, innan vi kliver på bussarna som tar oss tillbaka till hotellet.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, lunch och båttur.

Mat & dryck:
Dominikansk lunch - liten buffé med kyckling, ris, sallad och frukt. En måltidsdryck ingår.

Tid:
Heldag

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma kläder och skor. Solskyddskräm, solhatt, solglasögon, kamera samt pengar till souvenirer.

Valskådning med buss - heldag, kan bokas hemifrån

Valskådning med buss - heldag, kan bokas hemifrån

En perfekt utflykt för alla naturälskare. Efter en vacker tur genom det grönskande landskapet tar vi båt ut på havet för att beskåda knölvalarna. Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Vi inleder dagen med att lämna hotellen i Punta Cana och Bayahibe för att kör längs kusten genom det vackra landskapet till las Cañitas, norr om Miches. Där går vi ombord på båtarna som kommer ta oss ut till knölvalarnas tummelplatser där vi kan njuta av att se dem leka och samtidigt ta spektakulära foton.

Vi har gott om tid att begrunda valarna och deras kalvar, en nästan magisk föreställning som bara äger rum i Bahia de Samaná. Sedan fortsätter vi till ön Cayo Levantado, även känd som Bacardi Island. Här kan du ta ett dopp i havet medan du väntar på att lunchen ska serveras.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Busstransfer (ca 1,5 timmar från Punta Cana och 2 timmar från Bayahibe i vardera riktning), lunch och en dryck samt entreavgift till nationalparken.

Tid:
Heldag, ca kl. 06.00-18.30. Går endast under januari-mars, se utflyktsprogrammet.

Färdledning
Engelsk-, fransk- och tysktalande guide.

Bra att ta med:
Oömma kläder och bekväma skor, badkläder och handduk, solkräm och insektsmedel, hatt och solglasögon, kamera och pengar för att köpa souvenirer.


Los Haitises - kan bokas hemifrån

Los Haitises - kan bokas hemifrån

När du ändå har chansen får du inte missa att uppleva det bästa som Dominikanska republiken har att erbjuda. Även om landet kan stoltsera med många höjdpunkter, är det här en heldagsutflykt som rymmer det mesta. Så vad väntar du på? Lunch ingår.

Läs mer Dölj

Målet för dagen är den berömda nationalparken i norr – Los Haitises. Här finns ett rikt djurliv i den frodiga mangrovevegetationen. Särskilt många fågelarter har sin hemvist i parken, och det är dem vi spanar efter när vi seglar ut i mindre båtar. Vår bas för dagen är en större båt, en mindre båt och inte minst ett par fina stränder med utrymme för både sol, bad, mat och dryck. Vi får också en god portion flora och fauna, innan det är dags för sol och seglats.

Ombord på båten serveras förfriskningar och snacks, och du får chansen att bada från båten. Vi lägger till vid en privat ö, som har en fantastisk strand med lockande hängmattor. Här finns alla möjligheter för skön avkoppling. Den är vid den vackra stranden som dagens lunch serveras, ca kl. 13.00.

Om landets historia fascinerar, är regionen särskilt intressant. Vi sätter kurs mot det närliggande fastlandet för att söka efter ursprungsbefolkningens historia. Här finns nämligen två grottor med målade motiv från Taino-indianernas tid. Det är områdets urbefolkning som beskrev livet med dess förehavanden genom att avbilda dem på grottans väggar. Grottorna är idag hem för fladdermöss, som vi med lite tur får se på närmare håll.

Själva resan till nationalparken görs med buss. Under resan kan du se ut över allt som landet producerar, längs vägarna passerar vi nämligen både sockerrörs- och kakaoplantager. Det ger en träffande inblick i livets gång på landsbygden.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunchbuffé och dryck ingår. Snacks finns att köpa.

Tid:
Heldagsutflykt, ca kl. 07.00-18.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Vattenflaska, bekväma skor, badkläder, handduk, solskydd, kamera och fickpengar.

Surfa på Macao Beach

Surfa på Macao Beach

Har du velat prova hur det känns att surfa och att känna friheten på vågorna, men inte fått tillfälle? Under din semester i Dominikanska Republiken har du äntligen chansen. Förfriskningar ingår.

Läs mer Dölj

Macao Beach är den perfekta platsen när du vill bekanta dig med surfing. Här finns stranden, havet och kunniga instruktörer. Oavsett om du har surfat tidigare eller är nybörjare finns det alltid en instruktör som lär ut och instruerar dig efter dina förutsättningar. Du kan också välja om du vill vara en del av en grupp eller helt enkelt ta en privat lektion.

Väljer du att tillhöra en grupp ingår en paus under passet. Under privata lektioner läggs allt fokus på att lära ut och/eller förbättra konsten att stå på brädan.

Alla är välkomna, oavsett förkunskaper, till en dag med härlig aktivitet i vattnet!

Mat och dryck:
Förfriskningar ingår.

Tid:
Halvdagsutflykt, 3-4 timmar för- eller eftermiddag.

Färdledning:
Engelsktalande guide/instruktör.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solskydd, badskor och kamera.

Övrigt:
Pris: 115 USD för en person, 95 USD/person vid två eller fler deltagare.
Barn måste ha fyllt 8 år och vara simkunniga för att följa med på utflykten.

På äventyr med buggy

På äventyr med buggy

Det här är en utflykt för dig som är äventyrslysten och inte rädd för att få damm och smuts på kläderna. Välj en buggy med två eller fyra platser, ta plats och sätt fast säkerhetsbältet, nu kör vi!

Läs mer Dölj

Målet är en ranch, där lokala produkter framställs. Här arbetar man med koksolja, tobak, rom, kaffe, choklad och sitt världsberömda chokladte(!).
Förutom körning i den råa naturen, hinner vi också med Macao Beach och inte minst grottor som tidigare beboddes av områdets urbefolkning Tainoerna. På stranden finns tid för sol och bad.

Du kanske blir blöt, och du kommer att bli smutsig, men framförallt kommer du få uppleva ett adrenalinfyllt äventyr du sent kommer att glömma. Gasen i botten!

Mat och dryck:
Vatten och läsk ingår. Snacks går att köpa på ranchen.

Tid:
Halvdagsutflykt, ca kl. 09.30-13.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solskydd, sandaler, bekväma skor och praktiska kläder som tål att bli smutsiga.

Övrigt:
Utflykten lämpar sig inte för gravida eller personer med ryggproblem. För att köra en buggy måste du ha fyllt 18 år och ha körkort. Barn måste ha fyllt 6 år för att följa med på utflykten.
Pris: 100 USD för en 2-sitsbuggy och 180 USD för en 4-sitsbuggy.

Seglats med katamaran

Seglats med katamaran

Välkommen på en seglats med katamaran, inklusive välkomstdrink, lunch och dryck -och framförallt, en härlig tur längs Bavaros kust.

Läs mer Dölj

Förutom att njuta av sköna havsbriser ombord på båten, kommer vi att stanna till vid ett stort korallrev, där alla som vill kan utforska livet under vattenytan under en snorklingstur. Det kommer dessutom bli flera stopp för bad under dagen.

Ombord på båten ingår fri bar, och lunch serveras på en närliggande strand där en DJ hjälper till att skapa skön stämning.

Mat och dryck:
Lunch och drycker ingår.

Tid:
Halvdagsutflykt, ca kl. 10.00-14.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solskydd, kamera, sandaler och bra skor. Snorklingsutrustning finns att låna.

Djungeläventyr

Djungeläventyr

Följ med på en fartfylld utflykt för hela familjen! Vi tar oss fram i 4x4 Jeepar och får uppleva omgivningarna på ett äventyrligt och annorlunda sätt.

Läs mer Dölj

Turen leds av guider och Jeeparna körs av chaufförer som ser till att dagen fylls av minnesvärda upplevelser. Bland annat får vi uppleva det lokala vardagslivet i byar och inte minst skolsystemet, som vi får en inblick i under dagens gång.

Lunch serveras under dagen, och dryck ingår vid de olika stoppen. Bland annat kommer ett stopp ske vid en strand där det finns tid för bad.

Välkommen till ett annorlunda äventyr för alla åldrar.

Mat och dryck:
Lunch och drycker ingår.

Tid:
Heldagsutflykt, ca kl. 10.00-16.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solskydd, badskor och bekväma skor.

Coco Bongo

Coco Bongo

Coco Bongo är ett måste om du vill uppleva en festkväll du sent kommer att glömma. Under kvällen kan du förvänta dig flera större och mindre shower, drinkar och party, party, party!

Läs mer Dölj

I konceptet ingår musik och underhållning med allt från akrobatik till framträdanden av kändis-look-a-likes som Michael Jackson, Freddie Mercury och Madonna.

En (eller flera…) besök på Coco Bongo borde vara varje festsugen resenärs främsta prioritet under semestern i Dominikanska Republiken. Här kombineras skön musik, hög feststämning och bra service, allt som krävs för en färgstark och minnesvärd upplevelse.

I priset ingår:
Busstransport tur och retur från hotellet ingår oavsett vilket paket du väljer.
Grundpaketet inkluderar en välkomstdrink, musik, show och fest samt fria drinkar med lokal alkohol kl. 22.30-02.30.

I guldpaketet ingår, utöver ovan, ett reserverat bord med bordsservering och fria drinkar med internationell alkohol kl. 22.30-03.30.

Tid:
Ca kl. 21.00 till kl. 04.00.
Vill du åka tillbaka till hotellet tidigare går flera bussar under natten, den sista bussen går kl. 04.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma skor, festkläder och partyhumör!

Övrigt:
Pris: Punta Cana: 75 USD per person för grundpaketet och 135 USD för guldpaketet.
Bayahibe: från 164 USD per person.
Coco Bongo har en åldersgräns på 18 år.