Resor från Sverige ställs in från och med lördagen den 14 mars kl. 20.00

Svenska UD gick den 14 mars ut med en avrådan från alla icke nödvändiga resor till hela världen. Avrådan gäller till och med den 15 juni 2020.

I enlighet med UDs reseavrådan kommer vi att ställa in samtliga resor fram till och med den 15 juni, både charterresor och reguljära resor.

Vid inställd resa så kommer du få ett mail från oss med erbjudande om av- eller ombokning.

Senast uppdaterad 2020-04-03 16.40

Gällande medieuppgifter om att researrangörer inte betalar tillbaka för inställda resor
Flera svenska medier har i veckan rapporterat att researrangörer som Ving inte kommer att betala tillbaka för inställda resor, vilket inte stämmer. Ving följer som vanligt UDs rekommendationer och ställs resor in så återbetalas alltid kostnaden tillbaka till berörda kunder.

Gällande återbetalningar av inställda/avbokade resor
Hela vår bransch, liksom många andra branscher i samhället, är under stor press just nu och vi gör vårt yttersta för att ta oss genom dessa turbulenta tider. Vi förstår att ni är många som undrar när återbetalningarna kommer. I normala fall sker återbetalningar inom två veckor men under rådande omständigheter, som är exceptionella, kommer det att ta betydligt längre tid då vi har stora volymer av inställda, förkortade och avbokade resor som ska hanteras. Därutöver är vi i vår tur beroende av återbetalningar från våra underleverantörer såsom internationella flygbolag och hotellkedjor, vilket gör att processen drar ut på tiden.

När man reser med Ving är man alltid skyddad av Paketreselagen. Alla kunder som väntar på återbetalningar kommer att få sina pengar tillbaka och vi jobbar intensivt för att det ska ske så snart som möjligt, men ber om er förståelse.

Högt tryck på våra telefoner för närvarande
Vi har just nu väldigt långa telefonköer till vårt kundcenter och förstår att det är många som vill komma i kontakt med oss. Under dessa extraordinära omständigheter behöver vi prioritera och hjälpa de kunder som har resor inbokade i närtid.

Information om situationen just nu

Vi följer utvecklingen noga kring Coronavirusets spridning och följer som alltid Utrikesdepartementets rekommendationer och Folkhälsomyndigheters uppdateringar.