Information om Vings verksamhet

Petter Stordalen har tillsammans med Altor och TDR Capital förvärvat Nordens mest framgångsrika resebolag med över 60 års erfarenhet..

Våra nya ägare presenterades vid en presskonferens i Stockholm. Det blir det Stordalen-kontrollerade Strawberry Group tillsammans med Altor Funds V och TDR Capital soch TDR Capital som tryggar ett starkt och långsiktigt nordiskt majoritetsägande av verksamheten i Norden med totalt 2 300 anställda i Ving, Spies, Tjäreborg och Sunclass Airlines (tidigare Thomas Cook Airlines Scandinavia).

Kommer detta att påverka min resa med Ving/Spies/Tjäreborg?

Nej, våra resor fortsätter precis som vanligt.

Om jag befinner mig utomlands, påverkar det min vistelse?

Nej, du kan fortsätta njuta av din semester precis som vanligt.

Innebär det nya ägarskapet att ni kommer att byta namn?

Nej, vi kommer fortsatt att heta Ving, Spies och Tjäreborg, flygbolaget ändrar namn till Sunclass Airlines. Det nordiska moderbolaget som tidigare hette Thomas Cook Northern Europe AB, har bytt namn till Nordic Travel Leisure Group AB.

Kommer ni att behålla alla era hotell?

Vår verksamhet fortsätter som vanligt, vilket även inkluderar populära koncepthotell, Sunwing, OBC och Sunprime som vi vet att så många av våra gäster älskar, och givetvis finns också Lollo & Bernie kvar på Sunwing. Som alltid ser vi över hela vår hotellportfölj och utvärderar löpande vilka hotell vi vill kunna erbjuda våra kunder.

Kommer ni att fortsätta flyga med ett eget flygbolag?

Våra resor kommer att gå som vanligt, vilket innebär att vi även fortsättningsvis kommer att flyga med vårt flygbolag Sunclass Airlines som redan idag flyger ca 80 procent av våra gäster till och från resmålen.

Kan jag känna mig trygg att resa med er?

Ja, vår verksamhet fungerar precis som vanligt. Vi har nu stora och stabila ägare för att fortsätta investera i och utveckla vår verksamhet. Vi följer som alltid paketreselagen och har även en ställd resegaranti hos Kammarkollegiet.

Kommer mitt presentkort fortsatt att vara giltigt?

Ja, presentkorten fortsätter att gälla som vanligt.