Ponta de Sao Lourenco - 8 km

Upplev en naturskön och unik vandring på östra sidan av Madeira. Under vandringen väntar storslagna utsikter över Atlanten och vid klart väder går det även att skåda grannön Porto Santo. Måttlig svårighetsgrad **

  Snabbfakta

 • Dag:
  Tisdag
 • Längd:
  Halvdagsutflykt
 • Pris:
  42 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

  Inga måltider ingår. Skatt för vandringen är inte inkluderad och skall betalas direkt på plats i kontanter, 1 EUR per person.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Regnkläder eller paraply, vatten, fickpengar, vattentäta vandringskängor eller stövlar, varma kläder. Mat och dryck
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Följ med på en spektakulär vandring genom en stening kust, branta sluttningar och läckra klippformationer längs Madeiras östra kust. Under vandringen siktar vi in oss på den karga halvön Ponta de São Lourenço, vars landskap påminner om det på Island och Färöarna.

Ponta de São Lourenço är klassificerad som ett partiellt naturreservat och en del av det europeiska nätverket av viktiga samhällen – Natura 2000. Halvön har fått sitt namn efter upptäcktsresande João Goncalves Zarco's skepp "São Lourenço" och en bit från land kan vi se en handfull smala öar sticka upp ur Atlanten. Under vandringen är det möjligt att se de norra och södra kusterna på Madeira. När vi promenerar på halvön besöker vi även "Cais do Sardinha", huset för vaktmästaren i parken.

Ponta de São Lourenço bjuder på unika flora, fauna och geologi – här finns cirka 140 olika arter, varav ett 30-tal är unika för Madeira. Utöver den bildsköna naturen och storslagna utsikter, kommer du även kunna skåda flygplan som går ner för landning i Funchal.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.