Glasbottenbåten Royal Dolphin

En tur med Royal Dolphin passar alla, både barnfamiljer och andra. Ombord finns gott om plats, och det finns mycket att göra och uppleva. Välkommen ombord!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Alla dagar.
 • Längd:
  Halvdagsutflykt . Avgång ca kl. 14.00
 • Pris:
  60 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

  En lättare lunch, samt dryck (öl, sangria, läsk och vatten) under hela seglatsen ingår. Barnålder: 4-11 år.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Kamera, solskyddsfaktor, badkläder, handduk, ombyte, en lättare jacka eller tröja.
 • Övrigt:
  Vid dåligt väder kan båtturerna bli inställda, och ibland kan vi dessvärre inte upplysa om detta förrän precis före avgång. Ombord finns souvenirer att köpa samt foton som tas under dagen.
  Royal Dolphin erbjuder även kortare turer på två eller tre timmar, med annat program. Dessa bokas på plats.

  Alla Vings utflykter där man får uppleva djur har granskats och godkänts av World Animal Protection, för att säkerställa att djuren inte på något vis kommer till skada. Läs mer om Vings samarbete med
  WAP
  .
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Glasbottenbåten Royal Dolphin lämnar hamnen i Puerto de Colón och tar oss ut på Atlanten. Ombord kan du njuta av stillheten ute till havs uppe på soldäck, eller ge dig ner under däck och se ut under vattnet genom panoramafönstren under vattenlinjen.

Vi följer kustlinjen norrut från Costa Adeje till de majestätiska klipporna Acantilados de Los Gigantes. Vi ser Teneriffa från en annan sida och om det är klart väder kan vi skymta grannön La Gomera. Mellan det två öarna är det cirka en 47 km och chansen att se valar och delfiner här under en båttur är stor. Här trivs djuren bra tack vare det fantastiska läget i Atlanten samt det milda klimatet som råder året om. Djupet mellan öarna spelar också en stor roll samt öarnas vulkaniska ursprung. Inte långt från kusten skapas ett stort vattendjup, som är en stor faktor till det rika djurlivet med fisk, bläckfisk, valar och sköldpaddor. Här kan man se arter som passerar förbi vid olika tider på året, där denna passage är som ett delmål mellan deras resa genom havet. Teneriffa har även en bofast population av många arter året om eller säsongsvis som bland annat flasknosdelfiner och grindvalar, som är vanligt att få syn på. Du kommer alltid att se några av dem hoppa, surfa lägst med vågorna. Under turen delar besättningen ombord med sig av sin kunskap om djuren och naturen.

Under seglingen stannar vi även till vid Mascabukten som bjuder på en fantastisk utsikt över klippformationerna. Här serveras den lättare lunchen och det finns även möjlighet att ta ett dopp i det blå. Dryck ingår under hela seglingen.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.