Jeepsafari - Hemligheten bakom Kretas vin och oliver

Upplev genuina Kreta på denna utflykt och lär dig allt om vin- och olivoljeproduktion. Njut av vacker natur och god mat!

    Snabbfakta

  • Dag:
    Måndag , onsdag och fredag. Första planerade datum för utflykten är 20 april, men det kan ändras beroende på väder och antal bokningar.
  • Längd:
    Halvdagsutflykt ca kl. 09.00-15.00
  • Pris:
    89 EUR per vuxen, 69 EUR per barn.

    Barnpriset gäller för barn 8-12 år. Transport samt en traditionell kretensisk lunch, entré i olivfabrikerna och på vingården (inklusive avsmakning) ingår. Dricks och dryck i tavernan ingår inte.
  • Språk:
    Engelsktalande guide.
  • Åldersgräns:
    För att delta på denna utflykt behöver du vara 8 år eller äldre.
  • Bra att ta med:
    Bekväma skor, kamera och solskydd. Under vår och höst rekommenderar vi även att ta med en jacka. Önskar du köpa med något från vingården eller olivfabrikerna är det bra att ta med pengar.
  • Övrigt:
    Utflykten görs med 6-8 personer i varje fordon. Alkohol serveras enbart till gäster över 18 år.
  • Så här bokar du:
    Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Utflykten utgår från Rethymnon, där vi åker 6-8 personer i varje fordon mot Klados vingård i Panormos. Vi välkomnas av vingårdens ägare som tar med oss på en guidad tur runt gården och låter oss smaka det egentillverkade vinet.

Turen fortsätter sedan genom tre små byar i Milopotamos: Dafnedes, Apladiana och Agridia. Längs vägen får vi njuta av frodig grönska, frisk luft och vackra vyer. Så småningom når vi det historiska Halepa-klostret, som en gång i tiden var en tillflyktsort för kretensiska rebeller vid inbördeskrig. Här stannar vi för att njuta av den magiska utsikten över dalen och Kretas högsta bergstopp Psiloritis – ett perfekt fototillfälle!

Vi fortsätter vår rutt genom pittoreska byar, vidsträckta vingårdar och olivlundar, och har vi tur får vi på nära håll beundra vilda örnar och getter. Vägen leder oss till slut till en traditionell och modern olivkvarn i byn Melidoni. Här blir vi guidade i tre olika olivoljefabriker och får lära oss allt om hur oliver skördas och hur olivolja produceras, vi får även smaka på lokal olivolja.

Vi avslutar utflykten med ett besök på en liten bykrog i Melidoni, där vi introduceras för det kretensiska köket och får pröva på flera lokala delikatesser. Vi njuter inte bara av maten, utan även av den kretensiska gästfriheten och servicen på bykrogen, innan vi återvänder till Rethymnon stad igen.

En unik utflykt med lokala delikatesser, fantastisk natur och berömd gästfrihet som du inte vill missa!

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.