Pico Ruivo

Ta på dig vandringskängorna, leta fram stavarna och följ med på en vandring som tar dig till Madeira högsta punkt: Pico Ruivo. Vi startar dagen vid Pico Do Areeiro och följer därifrån vandringsleden över bergen. Både svårighetsgrad och längd är utmanande under dagen, innan vi till slut når slutmålet - Pico Ruivo.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Onsdag och lördag.
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca. kl. 8.30-16.00
 • Pris:
  42 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

  Inga måltider ingår. Vid Pico Do Areeiro finns ett litet café där man kan köpa kaffe och vatten.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Regnkläder eller paraply, vatten, fickpengar, vattentäta vandringskängor eller stövlar, varma kläder. Mat och dryck
 • Övrigt:
  Vandringen är fysiskt krävande och löper genom utmanande och kuperad terräng. Branta stigningar förekommer. Rekommenderas inte till personer med svindel eller som inte känner sig bekväm med höjder. Vandringen tar cirka 4-5 timmar. Det finns ingen toalett under vägen förutom vid starten av vandringen vid Pico Do Areeiro.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Detta är den mest spännande vandringen på Madeira och turen förbinder de tre högsta bergen på ön.

Vandringen börjar vid Pico do Areeiro, cirka 1818 meter över havet och slutar vid Madeiras högsta punkt: Pico Ruivo, med sina 1862 meter. Under den cirka tio kilometer långa rutten bjuds det på fantastiska vyer över olika delar av Madeira. Stundtals kommer det kännas som att vi vandrar över molnen - en helt magisk upplevelse!

Från Pico do Areeiro leder levadan oss vidare till utsiktspunkten Ninho da Manta. Där möts vi av en otrolig utsikt över Nunnornas dal samt Madeiras enda platå, Paul de Serra.

För att nå Pico Ruivo måste vi övervinna branta stigningar och nedfarter, men belöningen på toppen är helt klart värt besväret. Den 360-graders panoramavy som väntar oss på toppen är något som vi sent kommer att glömma!

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.