Santa Maria – I Columbus fotspår

Förgyll semestern med en dag på skeppet Santa Maria som seglar längs med Madeiras sydsida. Båten är en kopia av Christofer Columbus skepp som tog honom över Atlanten när han av misstag upptäckte Amerika. Upplev hur Columbus och hans män levde ombord och njut av en härlig dag till havs med sol och bad.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Alla dagar.
 • Längd:
  Halvdagsutflykt kl. 10.30-13.30 och kl. 15.00-18.00.
 • Pris:
  40 EUR per vuxen, 20 EUR per barn.

  Lokal honungskaka och provsmakning av antingen Madeiravin eller juice ingår. Dryck finns att köpa ombord. Utflykten går att boka innan avresa mellan den 1 maj till 30 september.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Badkläder och handduk. Varm tröja för blåsigare dagar, fickpengar. Snorkelutrustning kan lånas ombord på båten.
 • Övrigt:
  På grund av årliga reparationer går utflykten inte att boka under december månad
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
År 1492 seglade tre skepp ut från den spanska kuststaden Palos med målet att hitta en alternativ resrutt till Indien. Christofer Columbus blev ledare av expeditionen, efter att ha lovat den spanska kungen att han skulle hitta en snabbare väg som skulle spara både tid och pengar.

Med facit i hand vet vi ju hur det gick, men med Columbus felberäkning av vägen till Indien hittade han i stället Den nya världen. Nya möjligheter uppstod med den amerikanska kontinenten öppen och medförde kolonisering, rikedom och nya handelsavtal. Det skulle bli totalt fyra resor med Columbus i spetsen.

Varje gång Columbus korsade Atlanten, tog han först vägen förbi Kanarieöarna och Madeira, där provianterna ombord fylldes på, och fartygen fick en sista genomgång inför den långa resan till havs.

Till minne av Columbus resor valde man att bygga en verklighetstrogen kopia av Santa Maria, ett av de tre skeppen som ursprungligen användes under Columbus seglatser. Tanken var att skeppet endast skulle ställas ut på världsutställningen Expo år 1998 i Lissabon, men skeppet var alldeles för bra för att endast visas upp en gång. Efter utställningen tog man tillbaka skeppet till Madeira, där det idag skänker glädje till alla besökare som är intresserade utav Columbus resor, sol och bad, snorkling och en härlig dag till havs.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.