Bergsvandring Roque Nublo

Häng med på en arrangerad vandringstur högt uppe bland bergen och upptäck Gran Canaria till fots. En dag fylld med naturupplevelser som passar perfekt för vandringsentusiaster!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Måndag till och med 27/5.
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 07.30-17.00.
 • Pris:
  60 EUR per vuxen, 60 EUR per barn.

  Mat och dryck ingår inte. Ta med matsäck då det inte finns möjlighet att köpa något längs med leden. Transport ingår från resmålen på södra sidan av Gran Canaria.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Minst 1,5 liter vatten och matsäck (på vägen upp i bergen stannar vi vid en supermarket om du vill komplettera) samt solkräm. Vi rekommenderar att du har bra skor att vandra i och att du klär dig i flera tunna lager med vind- och regntäta ytterplagg. Du kan låna ryggsäck och vandringspinne samt hyra vandringsskor vid vandringens start om du inte själv har det med dig.
 • Övrigt:
  Vandringarna är 6, 10 eller 12 km och tar 4-5 timmar. Det medföljer alltid minst två guider så du har möjlighet att på dagen välja den sträcka och det tempo som passar dig. God hälsa och kondition krävs för att vara med på alla bergsvandringar. Notera att vandringen går på relativt hög höjd och väder och temperatur kan variera (från 4 till 25 grader). Utflykten arrangeras till och med den 27/5 2024. Den gör sen uppehåll under sommaren och startar igen den 2/9 2024.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Roque Nublos naturområde täcker en stor yta från mitten av ön och helt ner till kusten på öns västra del. I området finns gott om vandringsleder och vilken av dem vi väljer beror på väder och vind den aktuella dagen.

Klippan i molnen – Roque Nublo – är den tredje högsta toppen på Gran Canaria och den skapades genom ett vulkanutbrott för 4,5 miljoner år sedan. Vi använder ofta klippan som referens på våra vandringar eftersom den kan ses från stora delar av ön, men för öns urinvånare var platsen mycket betydelsefull. Placeringen gjorde klippan till en naturlig mötesplats och här höll man både rådslag och ceremonier.

Vår vandring tar oss igenom vacker natur och flera av Gran Canarias klimatzoner. Här upp i bergsbyarna kan man ibland fortfarande se bönderna plöja sina terrassodlingar med hjälp av oxar och gamla träplogar. Eftersom vi befinner oss mitt på ön har vi utsikt åt alla håll: Teneriffa i väster, Las Palmas i öster och Maspalomas i syd. Med denna härliga utsikt slår vi oss ner och äter vår medhavda matsäck.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.