Bela Madeira - örundtur

Följd med på en fantastisk heldagsutflykt genom Madeiras vackra landskap. Vi utforskar öns norra och västra sida och besöker öns mäktiga berg, fantastiska utsiktspunkter, mysiga byar och de naturliga havspoolerna i Porto Moniz. Lunch ingår.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Fredag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08:30-16.30
 • Pris:
  65 EUR per vuxen, 33 EUR per barn.

  Grundpriset inkluderar lunch. Utflykten går även att boka utan lunch på resmålet: 55 EUR/vuxen och 23 EUR/barn. Vi reserverar oss för eventuella program- och ruttändringar på grund av väderförhållanden.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bekväma kläder och bra skor för promenad och pengar. Vatten och eventuellt paraply eller regnjacka. Vill du bada i Porto Moniz tar du med badkläder och solkräm.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Dagen inleds med ett besök i Ribeira Brava som är en stillsam liten by två mil väster om Funchal. Riberia Brava ligger vid havet och byns centrum ligger vid stranden och består av några få gator och gränder grupperade kring det vackra torget och kyrkan med anor från 1500-talet. Här kan du utforska omgivningarna på egen hand eller slå dig ner på en uteservering och njuta av utsikten.

Vi fortsätter sedan mot dalen Encumeada som präglas av grönska, höga berg och vattenfall. I dalen väntar svindlande vyer och en fantastisk utsikt. Vidare reser vi mot den norra kusten och byn São Vicente. Här möts du av ett traditionellt samhälle på Madeira med en vacker bykyrka, kullerstensgator och vackra, vitmålade hus. Efter en kortare promenad genom byn reser vi mot staden Porto Moniz som ligger i det nordvästra hörnet av ön.

Porto Moniz är känt för de naturliga havspoolerna av lavaklippor och sitt vackra läge vid Atlanten. Havpoolerna fylls på med kristallklart vatten av tidvattnet och passar bra för bad och snorkling. Under cirka två timmar får du tid att på egen hand utforska staden och omgivningarna. I Porto Moniz finns även flera restauranger och kaféer så passa på att smaka den traditionella drycken 'Poncha', av sockerrör, rom, lime och honung.

Vi kör sedan vidare mot Madeiras största högland - Paul da Serra. Här kan du förvänta dig enastående utsikter över ön. På platsen produceras även en del av öns el med hjälp av vindkraftverk och vid klart väder kan du se havet både mot söder och norr. Innan vi reser tillbaka till Funchal avslutar vi dagen med en enklare vandring om cirka 1,5 kilometer genom bananplantagen i Madalena do Mar. Under vandringen får du även lära dig mer om bananproduktionen på Madeira.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.