Legendariska La Gomera

Denna oerhört vackra ö är den näst minsta av de bebodda Kanarieöarna. Bussen tar oss längs slingrande vägar genom raviner och dalar med hisnande vyer. Här finns väldigt lite turism och den fantastiska naturen är fortfarande starkt präglad av urskog och endemiska växter. Kom ihåg att ta med passet!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Torsdag och fredag vintersäsongen 2024 och måndagar sommarsäsongen 2024
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl 08.00-18.30.
 • Pris:
  98 EUR per vuxen, 55 EUR per barn.

  Trerätters lunch med vatten eller vin ingår. Läsk och öl finns att köpa. Barnpris: 4-11 år. Barn 0-3 år: 16 euro.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bekväma skor och vattenflaska. På La Gomera är det lite svalare än på Teneriffa, så ta också med en varm tröja eller jacka.
 • Övrigt:
  Kom ihåg att ta med passet!

  Många trappor och nivåskillnader på La Gomera. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Vingvärden innan bokning.

  För gäster som bor i San Miguel de Abona tar du dig till Los Cristianos på egen hand, ca 15 km bort där utflykten startar.

  Utflykten körs på torsdagar fram till och med 28/3 och på fredagar till och med den 26/4 2024. Från och med den 6/5 2024 körs utflykten på måndagar.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Under denna härliga utflykt kommer vi få se stora delar av La Gomera. Under dagen kommer vår guide berätta mer om ön och dess natur, historia och hur vardagslivet ser ut. Ön har länge varit relativt isolerad där befolkningen har fokuserat på jordbruket. Under dagen får vi ta del av detta längs med vägarna och vi kommer få se odlingar med bland annat bananer, avokado, mango, apelsiner, citroner, vindruvor och mycket mer. Vi får även se hur befolkningen har byggt upp terrasser för att bevara vatten till sina odlingar. Längs med vägen kommer vi även stanna till vid fina och häpnadsväckande utsiktsplatser samt lite längre stopp där vi har möjlighet att sträcka på benen och se oss omkring.

Första stoppet blir vid en utsiktsplats där vi ser La Gomeras huvudstad San Sebastian från avstånd, den lilla byn Los Chejelipes samt den ståtliga ravinen som rör sig ner mot havet. Vi tar oss sedan tillbaka in i bussen och kör vidare till den norra delen av ön. Vi åker förbi den berömda byn Agulo, som är känt för att ha de vackraste husen på ön. Vid fint väder finns chans att få se ståtliga Teide på avstånd och grannön La Palma.

Nästa stopp blir på en harmonisk plats med en hänförande utsikt över omgivningarna där vi äter lunch. Här får vi även en uppvisning av det gamla visselspråket El Silbo. Språket var länge det enda sättet att kommunicera tvärs över de branta dalar och raviner som kännetecknar mycket av öns landskap.

Efter lunchen beger vi oss vidare och vi tar oss upp på högre höjder på 1500 meter där vi når den berömda nationalparken Garayonaj. Nationalparken är på 4000 hektar och täcker en tiondel av ön. Här finns möjlighet att vandra runt den vackra omgivningen, se på växtligheten och höra fåglarnas vackra kvitter. Det är som att det är ett lugnt täcke över den täta skogen. Här finns även möjlighet att köpa en kopp kaffe eller glass. Något som också kan rekommenderas är att köpa med dig Gomeron som är saften som kommer från palmerna. Saften har en brun, söt konsistens och påminner mycket om honung.

Väl i bussen igen tar vi oss tillbaka mot hamnen. Efter vägen slingrar sig den fantastiska naturen och vi kommer passera den största ravinen på ön, Barranco de Benchijigua. Här stannar vi till för ett fotostopp där man får ta del av ravinen men även kan man få skymt av Teneriffa på distans.
Sista stoppet innan vi tar oss tillbaka till färjan blir huvudstaden San Sebastian, där vi har lite tid att gå omkring på egen hand.

Det är svårt att undvika minnet av Christofer Columbus när man är på La Gomera, eftersom han flera gånger stannade till här för att proviantera och fylla på vatten innan han fortsatte västerut, mot Den Nya Världen. Brunnen där han fyllde på vatten finns kvar i öns huvudstad San Sebastian, liksom ett och annat seglivat rykte om hans amorösa äventyr med hovdamen Beatriz Bobadilla.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.