Bergsvandring Las Lagunetas

En fin vandring med guide på Gran Canarias nordöstra sida. Upplev en grönskande ravin och imponerande utsikt över Las Palmas och dess omgivningar.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Torsdag till och med 18/4. Utflykten är fullbokad den 7/3.
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 07.30-17.00.
 • Pris:
  60 EUR per vuxen, 60 EUR per barn.

  Mat och dryck ingår inte. Ta med matsäck då det inte finns möjlighet att köpa något längs med leden. Transport ingår från resmålen på södra sidan av Gran Canaria.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Minst 1,5 liter vatten och matsäck (på vägen upp i bergen stannar vi vid en supermarket om du vill komplettera) samt solkräm. Vi rekommenderar att du har bra skor att vandra i och att du klär dig i flera tunna lager med vind- och regntäta ytterplagg. Du kan låna ryggsäck och vandringspinne samt hyra vandringsskor vid vandringens start om du inte själv har det med dig.
 • Övrigt:
  Vandringarna är 6-10 km och tar 3-4 timmar. Det medföljer alltid minst två guider så du har möjlighet att på dagen välja den sträcka och det tempo som passar dig. God hälsa och kondition krävs för att vara med på alla bergsvandringar. Notera att vandringen går på relativt hög höjd väder och temperatur kan variera (från 4 till 25 grader). Utflykten arrangeras till och med den 18/4 2024. Den gör sen uppehåll under sommaren och startar igen den 17/10 2024.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Byn Las Lagunetas är utgångspunkt för många fina vandringsleder. På den här turen vandrar vi normalt upp mot den gröna och lummiga ravinen Barranco de la Mina – gruvravinen.

Barranco de la Mina har fått sitt namn efter de många vattenkanaler som man grävde ur bergssidorna för mer än 500 år sedan. Arbetet utfördes för hand med hackor och spadar som enda hjälpmedel efter en beställning från det kastilianska kungahuset. Anledningen var att man vill leda färskvatten ner till öns huvudstad Las Palmas, som då var under uppbyggnad. Hade man inte lyckats med detta hade man antagligen tvingats flytta huvudstaden till en annan plats.

Tillgången på vatten gör att vi året runt möts av en imponerande grönska och blomsterprakt under vår vandring. Här finns bland annat mandelträd, kastanjeträd och valnötsträd samt den sällsynta blå snokörten.

Under turen gör vi stopp för att äta vår medhavda matsäck. Dagens vandring avslutas på byns enda restaurang där det går att köpa något att dricka.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.