Multiacuatic

Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse. Alla djur bör upplevas på deras egna villkor och ombord på Multiacuatic ges vi den möjligheten. Allt sker med respekt för att inte störa djuren så att mötet mellan oss och dem blir en behaglig upplevelse.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Måndag , tisdag, onsdag, torsdag och lördag.
 • Längd:
  Halvdagsutflykt - måndag, onsdag och lördag ca. kl. 09.30-13.30 (kl. 10.30-12.30 utan busstransport) samt tisdag och torsdag ca kl. 09.30-14.30 (kl. 10.30-13.30 utan busstransport).
 • Pris:
  40 EUR per vuxen, 20 EUR per barn.

  Barnpriset gäller för barn 2-12 år. Transport till och från hamnen i Puerto Rico ingår (gäller inte för hotellen som ligger nära hamnen) samt ett glas läsk eller vatten.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Badkläder och handduk (tisdag och torsdag) samt solskydd.
 • Övrigt:
  På båten finns en bar där mindre snacks kan köpas (endast kontanter accepteras). Det finns även toaletter ombord. Båten seglar en bit från kusten och höga vågor samt hård sjögång förekommer. Om du har anlag för sjösjuka rekommenderar vi att du tar en sjösjuketablett innan utflykten.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Katamaranen Multiacuatic seglar ut från Puerto Ricos hamn flera dagar i veckan, och då det i havet omkring Kanarieöarna finns ett fast bestånd av delfiner och flera valarter som passerar under olika perioder, har vi goda förutsättningar för att se delfiner under turen. Med ombord är en engelsktalande guide som berättar om det marina livet och djuren som lever i havet.

Multiacuatic är en katamaran med två våningar. Båten, som är cirka 16 meter lång och 6 meter bred, är utrustad med modern teknik som kan lokalisera ljud från både delfiner och valar, så att vi kan se dem både under och över vattenytan. Multiacuatic har "The blue boat badge", en behörighet som ger tillstånd att observera delfiner och valar.

Vill du kombinera sökandet efter delfiner och valar med badning, ska du boka utflykten en tisdag eller torsdag. Då gör båten ett kort badstopp nära kusten och inte i närheten av delfinerna, och det finns möjlighet att hoppa i havet direkt från båten.

Möjligheten att se delfiner är stor, men ingen garanti. Får du inte se någon delfin under utflykten erbjuder Multiacuatic dig att följa med på utflykten en annan dag utan kostnad. Detta avtalar du själv direkt med båtens personal vid utflyktens slut. Någon återbetalning av utflykten är inte möjligt.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.