Västkustens Pärlor

Mallorcas kanske mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Följ med oss till två av Mallorcas verkliga höjdpunkter!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Torsdag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 09.00- 17.00.
 • Pris:
  70 EUR per vuxen, 40 EUR per barn.

  Inga måltider ingår, finns att köpa längs vägen.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bra skor att promenera i och vattenflaska. Under vissa perioder kan det vara lite kyligt i Valldemossa, ta därför med en varmare tröja.
 • Övrigt:
  Biljett till spårvagnen ingår.

  Kort vandring i Valldemossa och en lite längre promenad i Sóller. Om du har någon typ av rörelsehinder bör du rådfråga Vingvärden innan bokning.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
I bergskedjan Serra de Tramuntana finns det en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans väninna George Sand, som tillbringade en kall och regnig vinter i byn.

När vi närmar oss Valldemossa söderifrån möts vi av en underbar utsikt över byn, där de traditionella husen nästan ser ut att klamra sig fast vid varandra. Efter en stillsam promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, som ramas in av vackra hus och praktfull växtlighet, får du en stund på egen hand. Passa på att njuta av en kopp kaffe på torget eller utforska den gamla bykärnan.

Härifrån tar bussen oss genom gamla olivlundar utmed kusten. Utsikten mot bergen på den ena sidan och över det blå Medelhavet på den andra är oslagbar!

Därefter går turen till den franskinspirerade byn Sóller. Där går vi ombord på en av de mysiga spårvagnarna som tar oss vidare ner till havet och Puerto de Soller. På vägen passerar vi en del av de grönskande citrusplantager som har gjort Sóller så berömt.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.