Phuket Elephant Sanctuary

Ta med familjen på en spännande utflykt och få en inblick i elefanternas vardag. Halvdagsutflykt där lunch och dryck ingår.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Onsdag
 • Längd:
  Halvdagsutflykt ca kl. 08.00-13.30
 • Pris:
  5850 THB per vuxen, 2925 THB per barn.

  Barnpriset gäller för barn 4-12 år. Vegetarisk lunch, vatten, läsk, kaffe och te ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Pengar, solkräm och solhatt, bekväma kläder, vatten.
 • Övrigt:
  Pass eller passnummer behövs vid bokning av utflykten.

  Alla Vings utflykter där man får uppleva djur har granskats och godkänts av World Animal Protection, för att säkerställa att djuren inte på något vis kommer till skada. Läs mer om Vings samarbete med
  WAP
  .
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Efter en naturskön bussresa kommer vi fram till Phuket Elephant Sanctuary. Här väntar ett färggrant reservat med dammar, vidöppna fält och sluttningar för elefanterna att ströva omkring bland.

Vårt besök börjar i Tree Top Lounge, där vi kommer att få se en videodokumentär för att förbereda oss inför mötet med elefanterna. Elefanterna som bor på Phuket Elephant Sanctuary har tidigare varit till exempel arbetselefanter och showelefanter. De har levt under grymma förhållanden men har nu kommit till en lugn och harmonisk miljö. Vi beger oss sedan in i reservatet och utforskar Thailands längst byggda gångväg ovan mark samt flera naturliga stigar för att lokalisera elefanterna i deras naturliga miljö.

Vi observerar elefanterna som strövar omkring och badar fritt medan guiden ger oss en detaljerad bakgrund av varje elefant som bor på Phuket Elephant Sanctuary.

Genom att hålla ett säkert och respektfullt avstånd har elefanterna friheten att uttrycka sitt naturliga beteende, från att bada och leka i dammarna och floderna till att bara umgås med varandra.

Därefter kommer vi att få hjälpa till att göra ordning elefanternas mat som de ska få äta lite senare under kvällen. Medan vi gör det fruktkorgar får du chansen att ställa dina frågor om elefanterna och deras vardag till Phuket Elephant Sanctuary kunniga personal.

Innan vi beger oss tillbaka till våra hotell väntar en utsökt vegetarisk thaimåltid med tillhörande dryck.

Detta är en upplevelse utöver det vanliga och en unik chans att få en inblick i elefanternas liv!

Ving samarbetar med WAP (World Animal Protection) som kontrollerar alla partners vi jobbar med. Att beskåda djuren lugnt och stilla utan att det på något sätt stör eller påverka djuren är acceptabelt enligt WAP. Phuket Elephant Sanctunary uppfyller dessa krav.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.