Jeepsafari i solnedgången

Ingen semester är fulländad förrän man har sett minst en solnedgång. Vad kan vara bättre än att befinna sig högt upp i bergen, vid en plats man enbart kan komma till med jeep, och se solen gå ner i horisonten? Och som om det inte vore nog, avslutas kvällen på en vingård där vi får njuta av både gott vin och lokala smårätter.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Måndag och torsdag. Första planerade datum för utflykten är 1 maj, men det kan ändras beroende på väder och antal bokningar.
 • Längd:
  Kvällsutflykt ca kl. 17.30-21.30.
 • Pris:
  85 EUR per vuxen, 85 EUR per barn.

  Provsmakning av lokala viner samt traditionella smårätter ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Åldersgräns:
  För att delta på denna utflykt behöver du vara 8 år eller äldre.
 • Bra att ta med:
  Kamera, pengar och bra skor. Det kan vara kallt i bergen och därför rekommenderar vi även att ta med en extra tröja.
 • Övrigt:
  Engelsktalande guide och chaufförer (du kör inte din egen jeep).
  Obs! Gravida och personer med ryggproblem bör inte delta i denna utflykt, då den kan vara fysiskt krävande.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi kör ut från Chania stad och tar oss mot Kretas "vita berg", Lefka Ori. Här utforskar vi bergskedjans otämjda terräng och gör flera stopp längs vägen för att hitta den bästa platsen för kvällens solnedgång.

Turen tar oss genom vackra citron- och apelsinodlingar samt små kretensiska byar innan vi så småningom anländer till byn Vatolakkos, som sträcker sig 700 meter över havet. Här stannar vi ett slag och njuter av den makalösa panoramautsikten i solnedgången.

När vi har tagit några riktigt bra bilder kör vi genom ännu fler lokala byar tills vi når Manousakis Vingård där vi får smaka fem olika viner med tillhörande traditionella mezerätter.

Mätta och belåtna, på både vin, mat och vackra intryck, ger vi oss tillbaka mot stan igen.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.