Det västliga Lesbos

Följ med på en heldagsutflykt på Lesbos västra del och upptäck öns vackra landskap!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Lördag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08.30–18.00
 • Pris:
  42 EUR per vuxen, 23 EUR per barn.

  Barn 0-2 år är gratis. Barnpriset gäller åldrarna 2-10 år. Inga måltider ingår. Lunch finns att köpa i Sigri.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bra skor, badkläder, handduk och badskor samt vattenflaska. Det kan bli varmt i den förstenade skogen under sommaren.
 • Övrigt:
  3 euro/person för museet om förstenade skogen. Kvinnor får inte komma in i huvudkyrkan.
 • Så här bokar du:
  Utflykten bokar du enkelt och smidigt på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Lesbos är en imponerande ö med en hel del att uppleva. Naturen förändrar sig under resans gång runt denna gröna och frodiga ö. Olivträden som står i trädgårdarna bildar en skarp kontrast till det karga området i väst, med den förstenade skogen. Byarna längs med vägarna ser ut att klättra upp för de branta backarna runt bergen, där fåren går omkring och betar. Kort och gott: här finns mycket att uppleva!

Vårt första stopp är utanför bergsbyn Skalaochori där vi får stifta bekantskap med de fyrfotade sköldpaddorna som bor i områdets sjö. Därefter går resan vidare längs öns västra enklav. På vägen ner mot den förstenade skogen stoppar vi i den pittoreska bergsbyn Vatoussa. Här finns det tid och möjlighet att unna sig en grekisk fika. Vi fortsätter genom bergslandskapet mot den 20 miljoner år gamla förstenade skogen. Innan vi beger oss ner mot kusten stoppar vi på det 634m höga berget Ordymnos där ett av öns aktiva kloster ligger. Vid St john Theologos får vi en chans att bekanta oss med det religiösa livet på ön. Efter klostret börjar vi närma oss den förstenade skogen finns Här finns närmare 200 utgrävda trädstammar som är mellan en halv och sex meter höga! Den förstenade skogen är unik i sitt slag i hela Europa.

Därefter styr vi mot den lilla fiskebyn Sigri på den västligaste delen av ön. Här stannar vi en stund för lunch och det finns gott om tid att promenera runt i byn, som är känd för sina vitkalkade hus. Du kan också välja att besöka det naturhistoriska museet i Sigri. Här får du en inblick i öns naturhistoria, med fokus på den förstenade skogen. Vill du hellre ta dig ett svalkande dopp finns en badvänlig sandstrand.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.