Utflykter, Cape Panwa Beach

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Similan Islands, de nio öarna - kan bokas hemifrån

Similan Islands, de nio öarna - kan bokas hemifrån

Similan Islands är en av Thailand mest kända ögrupper. Öarna är kända för vackra stränder, snorkling och dykning. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs oktober-april.

Läs mer Dölj

Endast en och en halv timmes resa väst om Khao Laks strand och Phuket Yatch Haven ligger Similan Islands. De totalt elva öarna ligger som ett pärlband i Andamanska havet.

Tillsammans med vår guide tar vi oss i speedbåt ut på havet med kurs mot öarna. Under båtturen serveras frukt och dricka.

Under dagen gör vi flera olika stopp där vi både hoppar i från båten och snorklar vid fantastiska rev, samt lägger till vid en ö för att simma och bada därifrån. Snorklingsutrustningen, får du låna gratis. Här finns många olika fiskarter, allt från clownfiskar till svärdfiskar. Har vi tur får vi även se stora havssköldpaddor.

Mitt på dagen serveras lunch på en av öarna.

Mätta på sol och snorkling, tar vi oss hem igen.

I priset igår:
Transport, snorklingsutrustning, lunch och någonting lätt att äta på båten samt förfriskningar.

Tid:
Ca kl. 06.00-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, badkläder, solhatt och solkräm med hög skyddsfaktor. Ta även med en varm tröja till turen, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.

Övrigt:
Utflykten körs endast under vintersäsongen.

Med MV Phuket Champagne till sjöss

Med MV Phuket Champagne till sjöss

Hur ser en semester i paradiset ut för dig? Säkert kritvita sandstränder, blått hav och säkert också en exotisk kustlinje med palmer och skummande vågor.

Läs mer Dölj

Det är nog många som har samma dröm, och som nu försöker göra den till verklighet Men att hitta en unik upplevelse där man är nästan solo är i stort sett omöjligt. Därför vill vi nu presentera en utflykt som uppfyller åtminstone något av din dröm.

För några år sedan sökte ett par på resande fot efter det unika. Och de fann det genom att sjösätta fartyget MV Champagne Phuket. Rutten varierar, men målet är tydligt; att visa en annan del av Phuket, de stränder som är minst besökta, så att upplevelsen aldrig blir ”stressig och jäktig”.

Detta gör MV Phuket Champagne och dess besättning än i dag. Nästan varje dag sätter de kurs mot ännu fler oupptäckta stränder och kustnära platser som kan förtjusa dagens deltagare. Båten är byggd efter mottot ”gästerna i centrum”, så både soldäck, avkoppling och faciliteter är på topp, precis som maten, som anpassas efter gästerna.

MV Phuket Champagne erbjuder flera olika rutter. Vi har tillsammans med dem valt ut de som passar våra gäster bäst. Vi lämnar hamnen, på kurs mot en innehållsrik dag med två-tre badstopp, då vi simmar från båten till stranden på platser dit nästan ingen annan kommer. Vi rör oss längs Phukets södra kust, och även om i stort sett alla andra arrangörer väljer öar väster eller öster om Phuket, så finns det mycket att se och uppleva längs denna del av Phuket.

Upplevelserna kompletteras av god mat ombord, i ett tempo som ger gott om utrymme för både avkoppling och aktiviteter som snorkling och bad. Du väljer själv vad som passar dig bäst, och besättningens erfarenhet och dina förväntningar kommer tillsammans att ge dig en perfekt dag.

Mat och dryck:
Lunch och olika snacks ingår.

Bra att ta med:
Handduk, bekväma kläder, vattenflaska, badkläder, pengar till dricks etc.

Tid:
kl 07.30-15.00
Guide:
Engelsktalande guide.
Övrigt:
Båtens rutt avgörs av väder och vind, och kan därför förändras. Detta avgörs den dag utflykten görs.

Khao Sok - mitt i regnskogen

Khao Sok - mitt i regnskogen

Thailand har under många år tagit emot intresserade turister som kommit hit för att se och uppleva landets stränder, mat, kultur och natur.

Läs mer Dölj

Men tiderna förändras, nu söker man andra sevärdheter och upplevelser. Ofta är det sådant som har lokalt ursprung. Man vill se det äkta, ursprungliga Thailand, och man kan gärna ge sig ut på äventyr för att komma dit. Kort sagt; folk söker det som känns som ”Love Local”, sådant som visar flora, fauna kultur och sevärdheter som är egna för området.

Detta har vi nu funnit i området kring Khao Sok. Därför har vi skapat en utflykt som innehåller just detta. Khao Sok är känt för sin imponerande regnskog. Här finns naturligtvis en varierad flora, med fåglar, apor och andra djur som en del av dess fauna. Allt detta upplever man bäst på en vandring genom regnskogen, där vi siktar på att förstå dess imponerande artrikedom.

Mat och dryck är ett kapitel för sig. Vi provar lokala produkter och smakprover under lunch. Målet är att presentera lokal frukt och dito rätter på ett hållbart vis, utan plast och engångsartiklar. Förutom lunch får vi också en presentation av thailändsk matlagning, då vissa rätter tillagas framför gästerna.

Efter maten fortsätter vi ut i grönskan, längs vattnet. Bambuflottar har tillverkats för oss och vi glider nu fram genom regnskogen. Flottarna gör färden både tyst och bekväm och låter oss komma närmare naturen utan att störa. Just detta färdsätt finns ingen annanstans i området och gör därför dagen ännu mer speciell.

En utflykt som denna är unik och tillsammans med våra lokala samarbetspartner har vi satt ett mål för att göra den bärkraftig. Därför vill vi visa fram det lokala, som fruktmarknaden, templet regnskogen m.m. Men vi vill också vara mer konkreta för miljöns skull, och undviker därför plast och engångsartiklar.

Mat och dryck:
Frukt, snacks och lokala rätter.

Bra att ta med:
Bekväma skor (vandringsskor eller sportskor), bekväma kläder, ryggsäck, vattenflaska, badkläder, pengar, handduk

Tid:
kl 07.30-15.00

Guide:
Engelsktalande guide.

Övrigt:
Alla gäster hämtas upp i små bussar och körs till utflyktens första stopp, där guiden väntar. Ombord på bambuflotten ska man räkna med att bli våt. Vandringen i regnskogen görs mest på stigar och trappor.