Par som gifter sig framför havet

Fira kärlen i värmen

Gifta sig utomlands

Gifta sig utomlands

Föreviga er kärlek med ett bröllop utomlands

Ving erbjuder flera romantiska hotell där ni får alla förutsättningar för ett riktigt drömbröllop. Drömmer ni om att gifta er utomlands på ett strandbröllop i Karibien? Eller har ni redan gift er hemma och vill fira med en ceremoni på ert favorithotell? Kanske vill ni förnya era äktenskapslöften? Oavsett vilket har Ving alternativen för er som vill gifta er utomlands eller fira i värmen.

Förutom att vi erbjuder bröllop utomlands på våra egna koncepthotell Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels har vi flera hotell med egna weddingplanners som gör allt för att er stora dag ska bli så perfekt som möjligt.

Ett annat alternativ till att gifta sig utomlands är att gifta sig på Arlanda eller Landvetter och sedan fira med en härlig bröllopsresa till något av våra romantiska hotell. På många av våra resmål kan ni också gifta er på ambassaden eller i svenska kyrkan. Det viktigaste är att ni är ute i god tid och att ni själva kontrollerar vilka lagar och regler som gäller på respektive resmål. Skillnaden kan vara stor mellan olika länder.

Bröllop på Sunprime

Bröllop på Sunprime

När ni gifter er på något av våra Sunprime Hotels får ni den perfekta kombinationen av ett underbart bröllop och en härlig smekmånad i lugn och ro.

Bröllop på Sunwing

Bröllop på Sunwing

Ett bröllop på vårt familjeparadis Sunwing Family Resorts är det självklara valet när ni har barnen med på bröllopsresan.

Mer om bröllop utomlands

Oavsett om ni vill gifta er utomlands på en strand eller fira kärleken i en spännande storstad har vi resan för er

Fira kärleken utomlands

Populära resmål för att gifta sig utomlands

För de som vill gifta sig på en strand:

För ett riktigt exotiskt bröllop kan vi rekommendera att gifta sig i Thailand, som bjuder på vackra stränder och mysiga bungalows. Det är även populärt att gifta sig på Kreta eller på något resmål i övriga Grekland, som med sina härliga små byar och vackra klippor gör sig perfekt för ett bröllop utomlands (tänk Mamma Mia)! Riktigt bra hotell och trevliga stränder gör att det också passar utmärkt att gifta sig i Turkiet. De klassiska spanska öarna gör sig också väl för bröllop, och därför är det mycket populärt att gifta sig på Mallorca och Gran Canaria.

Spännande resmål för de som vill gifta sig i en storstad:

Att gifta sig i Las Vegas bjuder på goda möjligheter för en romantisk vigsel och en bra bröllopsfest. För de som vill upptäcka en spännande storstad rekommenderas att gifta sig i New York, eller varför inte gifta sig i någon annan stad som ni vill utforska i USA? När du reser med Ving kan du även resa till kärlekens stad, och uppleva hur det är att gifta sig i Paris!

Viktigt att tänka på vid bröllop utomlands

Tänk på att en lokal vigsel i ett annat land måste följa lagen i det land vigseln förrättas. För att vigseln ska vara giltig i Sverige måste den förrättas av en vigselförrättare som är auktoriserad av de lokala myndigheterna.

Ta reda på vad som gäller i det land där ni vill gifta er, både om det gäller en kyrklig eller borgerlig vigsel utomlands!

Vigsel utomlands, Skatteverket
Vigsel utomlands, Svenska Kyrkan
Vigsel på ambassad, Regeringen
Vigsel på Landvetter, Swedavia
Vigsel för samkönade par, RFSL