Rundresa i Mexiko

Kombinera en upplevelserik vecka i Mayaindianernas fotspår med en avkopplande vecka sol- och badsemester.

Under rundresan besöker du bland annat Tulum vid havet,Läs mer Piste, Celestun, Uxmal med den högsta pyramiden, kolonialstaden Merida, Izamal och självklart det imponerande Chichén Itzá! Stränder, folkliv, kultur och natur i en väl komponerad blandning.
 
Åldersgränsen på rundresan är 12 år.

Dölj

Veckoprogram

Dag 1
Avresa från Arlanda till Cancun. Transfer till hotellet i Playa del Carmen. Kvällen på egen hand. Vi övernattar på hotell Wyndham Garden i Playa del Carmen. Inga måltider ingår.
 
Läs mer Dag 2
Tidigt på morgonen checkar vi ut från vårt hotell och kör längs kusten ner mot Tulum, ett mayakulturens monument, där det reser sig på en klippa alldeles vid havet. Vi får en guidad tur innan vi fortsätter mot Piste, där vi äter lunch innan vi kör vidare mot Uxmal. Vi checkar in på vårt hotell där vi kommer att bo de nästa två nätterna. Det blir lite tid på egen hand innan vi ser en ljus- och ljudshow innan middagen serveras på hotellet. Vi övernattar två nätter på Hacienda Uxmal i Uxmal. Frukost, lunch och middag ingår.
 
Dag 3
En dag då vi kommer se mycket. Vi följer den så kallade Puuc Route, som slingrar sig mellan bergen på den i övrigt ganska flacka Yucatan-halvön. Vi stannar i Labna och Kabah och besöker en mayaby, innan vi fortsätter till restaurangen för att få en traditionell mayalunch. Efter lunch besöker vi ett chokladmuseum, där vi bland annat ser flera olika växter i museets trädgård. Du kan sedan tillbringa resten av dagen på egen hand. Frukost, lunch och middag ingår.
 
Dag 4
Efter frukost besöker vi Uxmal där vi bland annat ser den 35 meter höga Trollkarens Pyramid och Guvernörens Palats, med en nästan 100 meter lång fasad. Efter besöket kör vi till Celestun, en stad vid havet som är omgiven av en nationalpark. Vi går ombord på en båt som tar oss ut i parken för att vi på närmare håll ska kunna ta en titt på mangroven och det rika fågellivet, med flamingo, pelikan och häger, för att bara nämna några av de 200 arter som regelbundet uppträder här. Vi avrundar turen med lunch i Celestun innan vi fortsätter mot Merida där både middag och hotell väntar på oss. Vi övernattar tre nätter på El Castellano i Merida. Frukost, lunch och middag ingår.
 
Dag 5
Merida kallas ibland för "Den vita staden", på grund av sina vita kalkstensbyggnader. Staden hyser ett rikt kolonialt arv, med katedral, vackra torg och parker och vi gör en guidad stadsvandring. Eftermiddagen är på egen hand då du kan ströva runt i staden, följt av gemensam middag. Frukost och middag ingår.
 
Dag 6
I dag ska vi titta närmare på det som byggde Yucatanhalvöns stora välstånd under 1800-talet – agavefiber. Efter frukost åker vi till Hacienda Enequenera Sotota de Peon, en rekonstruerad hacienda där vi kan följa produktionen från planta till färdiga rep, säckar och annat. Allt på samma vis som det gjordes för bortåt hundra år sedan. Den som vill kan sedan ta ett dopp i en av de cenote som finns på egendomen innan vi äter lunch. Sedan åker vi tillbaka till Merida där du har resten av eftermiddagen och kvällen på egen hand. Frukost och lunch ingår.
 
Dag 7
I dag ska vi besöka två av Yucatanhalvöns berömda fornlämningar; Izamal och Chichén Itzá. Vi börjar i Izamal som grundades ett par hundra år f.Kr. och kom att växa till en av halvöns största städer. I dag kallas den omväxlande "Den Gula Staden", för de gulmålade husens skull, eller "Kullarnas stad", på grund av de många övervuxna tempelpyramider som finns i och runt staden. Därefter far vi vidare mot Chichén Itzá, med den förmodligen mest fotograferade mayaruinen i Mexiko: pyramiden El Castillo. Efter lunch får vi här en guidad rundtur och så far vi till vårt hotell Mayaland i Chichén Itzá och checkar in. På kvällen avslutar vi rundresan med planetarium och en avslutningsmiddag. Frukost, lunch och middag ingår.
 
Dag 8
Efter frukost sätter vi oss på bussen och åker mot hotellen i Playa del Carmen eller mot flygplatsen för hemresa. Nu kan du se tillbaka på en vecka full av intryck, upplevelser och upptäckter medan du kopplar av på stranden. Frukost ingår.
Dölj

Mer om resan

I resans pris ingår

Flyg tur & retur Sverige-Cancún samt busstransport enligt programmet. Inkvartering i dubbelrum, tillägg för eget rum. Ett dubbelrum består av två grand lit eller en dubbelsäng queen size.
Läs mer Eventuell extrabädd i hopfällbar säng eller befintliga sängar. Vings skandinavisktalande färdledning i samarbete med engelsktalande lokalguider. Måltider ingår enligt nedan. Entréavgifter enligt program. Efter rundresan ingår transfer till ditt hotell. Transfer från hotellet till flygplatsen andra veckan ingår inte men kan bokas till.Dölj
 

Övrig information

Måltidsdrycker, dricks och avgift för att filma med videokamera ingår inte. Dryck till maten kostar ca 2 dollar för läsk eller vatten och ca 3 dollar för en öl. Vi rekommenderar ca 3 dollar totalt i dricks per dag per rundreseresenär till chauffören och lokalguide.
Läs mer Vår guide kommer att berätta mer om rekommendationerna att lägga dricks vid ankomsten. Du får fritt filma eller ta bilder med mobilen eller med en systemkamera men du får inte filma med en videokamera utan att betala en avgift (45 peso - ca 25 kronor).
 
Lokala helgdagar och festivaler kan göra så att vi snabbt måste lägga om vårt program. Sker större förändringar i dagsprogrammet eller att hotell byts ut, och Ving meddelas i god tid före avresan, delges ni information om detta. Allt bagage måste tas med under rundturen då man inte startar och slutar rundturen på samma plats.
 
För att rundresan ska kunna genomföras krävs det minst 10 deltagare.
Dölj

Bilder från rundresan

Mayaland

Tulum

Mayaland

El Castillo i Chichén Itzá

Mayaland

Rundresa i Mayaland

Mayaland

Playa del Carmen

Mayaland

Rundresa i Mayaland

Mayaland

Rundresa i Mayaland

Mayaland

Tulum

Mayaland

Rundresa i Mayaland

Mayaland

Rundresa i Mayaland

Mayaland

Rundresa i Mayaland