CITYTIPS I
LONDON

Vings citytips i London

Ving har citykorrar i sex städer; London, Paris, Berlin, Barcelona, New York och Palma.
Världsmetropolen London erbjuder ett enormt utbud av restauranger, shopping och sevärdheter. Men det är inte alltid så lätt att hitta de riktiga fullträffarna. Ingrid Plyhm har bott i London sedan 2008 och jobbar som fotograf. Här delar hon med sig av sina bästa tips!

RESTAURANGER
Poppies

Fish and chips på Poppies

Finns i Soho, Spitalfield och Camden

Britterna älskar en rejäl, flottig fish and chips. Du hitter varianter på denna klassisker på de flesta pubar men varför inte prova på detta hak i äkta 50-talsstil? Toppa rätten tartarsås, mosade ärtor och pommes friten dränker du i maltvinäger. Skölj sedan ner med en iskall pint of lager. Vill du prova någonting annat serveras här även delikatesser som ål och bläckfisk. Har även en liten barnmeny.

La Bodega Negra

La Bodega Negra

16 Moor St, W1D 5NH (karta)

Populär mexikansk restaurang som har både en enklare cafeservering och en tjusigare restaurang runt hörnet. Jag slinker gärna in på den småstökiga cafedelen på språng mellan Soho och Covent Garden. Hoppa upp vid baren, beställ en läskande Frozen Marguerita och beställ små mexikanska munsbitar. Eller prova på deras underbara pyttetacos och burritos. Är du rejält hungrig rekommenderar jag deras fajitas som är en favorit i min familj.

SHOPPING

Shoppa hos inredningsguru

Michelin House (Chelsea), 81 Fulham Road, SW3 6RD. (karta) och
55 Marylebone High Street, London.W1U 5HS. (karta)
Delar av sortimentet finns även på varuhuset Selfriges

Inredningsgurun Sir Terance Conrans gigantiska inredningsbutik ligger i Chelsea. Förutom minimalistiska möbler hittar du här coola prylar och de har även en kul barnavdelning. Butiken ligger på baksidan av historiska Michelin House i elegant art deco stil. Vill du lyxa till det efter en titt i butiken rekommenderar jag ett besök på Bibendum restaurangen som ligger i Michelin House. Här kan du slurpa ostron och dricka champagne eller gå på lyxlunch. Conran shop finns även på Marylebone High Street och inne på Selfridges.

The Conran Shop

Handstickat från Skottland

Gosiga handstickade plagg från Skottland. Kan kännas lite helylle men jag har svårt att motstå deras sköna cashmere-kläder. Piffa upp garderoben med en scarf eller skäm bort dig med en färgsprakande cashmeretröja. Har även barn och babykläder. Butiken på Kings Road är en outlet och har du tur kanske du hittar just din favorit här till billigare peng.

Butiken med de senaste trenderna

131-141 King's Rd, Chelsea (karta)

Om du gillar boho-chic stilen har du kommit rätt. På Anthropologie hittar du nya kläd-, sko- och smyckedesigners kreationer i en ombonad stor butik att strosa runt i. Många färgglada inredningsprylar finns också här. I butiken på Kings Road brukar de ha en annorlunda och spännande utställning av någon “up and coming” designer.

> Anthropologie

Abigail Ahern

Inredning av Abigail Ahern

12-14 Essex Road. LONDON, N1 8LN (karta)

En av Londons coolaste inredningsdesigners heter Abigail Ahern. Hon älskar mörka murriga färger, lite glamour och eklektisk inredning. Hon har även sk Masterclasses inom inredning och styling hemma i sitt supercoola viktorianska townhouse i Hackney, där du får massa tips och inspiration för ditt hem. Och vem vet, kanske du gör som Abigail och målar hela hemmet i mörka toner. Jag har just börjat måla om… Boka hennes Master Classes i god tid på: https://abigailahern.com/

SE & GÖRA

Åk båt längst floden

Det här är ett av de bästa sättet att få en överblick över centrala London. Ta en båtsightseeing längs med Themsen och låt en skrålande inspelad röst guida dig längs Londons sevärdheter längs med floden. Här finns alla från dag- och kvällskryssningar till jazz-, disco- och romantik ombord.

Blomstermarknad - Columbia Road Flower Market

Columbia Rd, E2 7RG (karta)

Varje söndagmorgon är det blomstermarknad på Columbia Road i East London. Lyssna på blomsterförsäljarnas högljudda rop som "Three for a fiver!" medan du kryssar mellan palmer, plantor och färdiga buketter. Smått hysteriskt folkmyller en söndag men en upplevelse om du gillar blomster. När du fått nog av kommersen kan du prova någon av kvarterets kaféer på denna charmiga kullerstensgatan med små viktorianska hus. Här finns också några gulliga butiker med allt från keramik, till kläder och krimskrams. OBS, åk hit på morgonen för att undvika värsta hysterin. Vissa butiker på Columbia Rd är bara öppna på helgen.

RES TILL LONDON

Res med Ving till London! Ving har ett stort antal hotell att
välja bland, och du bestämmer själv när du ska resa och hur
länge du ska vara borta.