Utflykter, Negril

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Black River Safari & YS Falls – kan bokas hemifrån

Black River Safari & YS Falls – kan bokas hemifrån

Under en heldag besöker vi en av Jamaicas äldsta städer och åker på flodtur där vacker natur, över 100 olika fågelarter och krokodiler går att skåda. Enkel lunch ingår.

Läs mer Dölj

Black River är en av Jamaicas äldsta städer och ligger i St. Elizabeth vid öns sydvästra kust. Staden är kanske mest känd för floden med samma namn. Namnet kommer av att den mörka flodbädden får vattenytan att se ut som en svart spegelbild. Black River är också en av Jamaicas längsta floder. Här blandas sötvatten med saltvatten, något som bidrar till en unik vegetation. Floden är hem för över 100 olika fågelarter och uppskattningsvis 300 krokodiler.

När vi kommer fram till floden hoppar vi på båten som tar oss ut på den svarta vattenytan i jakt på krokodilerna. Många av kaptenerna som arbetar här har gjort det i flera år och är experter på att hitta och upptäcka de fascinerande kräldjuren.
Black River bjuder även på en fantastisk naturupplevelse. Tät grönska omsluter floden på många ställen och ger oss en känsla av att befinna oss långt inne i regnskogen. I flodens öppna partier kan vi se de vackert grönklädda bergstopparna i fjärran.

Under dagen besöker vi också YS Falls för att njuta av den sköna naturen. YS Falls bjuder på ett fyrtio meter långt vattenfall i sju olika nivåer. I YS Falls svalkar vi oss i det svala vattnet, antingen i det forsande vattenfallet eller i de lugna poolerna nedanför fallet. Här finns också fina picknickplatser och en liten souvenirbutik.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Enkel lunch ingår.

Tid:
Heldag, från Montego Bay ca kl. 07.00/07.30-17.30, från Lucea ca kl. 07.30-17.30 och från Negril ca kl. 07.30/07.50-17.30.

Färdledning:
Svensktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma kläder, badskor, solglasögon, solkräm, badkläder, handduk, myggmedel, fickpengar och kamera.

Chukka Adventures

Chukka Adventures

Hästridning, linbana, 4-hjuling och mer för äventyraren.

Läs mer Dölj

Chukka Adventures erbjuder alla sortens äventyr du kan önska dig! Tro oss när vi säger att Jamaica är det perfekta stället för dessa. Chukka har flera verksamheter runt om på ön som alla erbjuder olika turer och upplevelser.

Ett fantastiskt sätt att uppleva Jamaica är på hästryggen. På Horseback Ride & Swim rider vi längst gröna ängar där getterna betar och in i den täta naturen. Vi tar oss också en tur längst strandbrynet och får prova på att ta oss ut på djupt vatten på hästryggen.

Önskar du uppleva Jamaicas fantastiska natur men föredrar ett annat färdmedel är River Tubing perfekt. Gör dig bekväm i den uppblåsbara ringen och bara flyt med längs floden och låt din guide berätta om djur och natur.

Är du lika våghalsig som Tarzan bör du prova Zip Line Canopy. Här tar vi oss upp i bergen och åker linbana genom vegetationen. Förvänta dig en fantastisk utsikt på din väg genom både horisontella och vertikala linbanor.

Chukka Adventures erbjuder bland annat följande aktiviteter:
• Horseback Ride & Swim
• River Tubing
• Zip Line Canopy
• River Kayak
• 4x4 Safari
• Dune Buggy Safari
• Zion Bus Tour
• ATV Safari
Flera av turerna kan kombineras och göras på en och samma dag.

Mat och dryck:
Mat och dryck ingår inte.

Tid:
Halv- och heldagsturer.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Bra skor (badskor för vattenaktiviteter, gymnastikskor för övriga aktiviteter), solglasögon, solkräm, fickpengar, myggmedel och kamera. Badkläder och handduk vid vattenaktiviteter.

Övrigt:
Vid avbokning minst 48 timmar före utflyktens start återbetalas 100 % av utflyktens pris.
Vid avbokning 24-47 timmar före utflyktens start återbetalas 50 % av utflyktens pris.
Vid avbokning mindre än 24 timmar före utflyktens start återbetalas ingenting av utflyktens pris oavsett orsak.
Avbokar du på grund av sjukdom och kan uppvisa läkarintyg kan du vända dig till ditt försäkringsbolag och se om du kan få tillbaka pengarna för utflykten av dem.

Club Mobay VIP Lounge - kan bokas hemifrån

Club Mobay VIP Lounge - kan bokas hemifrån

Avresan från Jamaica kan vara lite stressig. Det är ofta mycket folk på flygplatsen och bara att hitta rätt kan vara slitsamt för många. Det finns dock möjlighet att avrunda din vistelse på Jamaica på ett behagligare sätt. Detta sätt är Club Mobay VIP lounge.

Läs mer Dölj

Så fort incheckningen är avklarad eskorteras man via flygplatsens snabbspår och kommer därför fort genom säkerhetskontrollen. Sedan går man direkt till Club Mobay's VIP-lounge, där alla har reserverade platser. Här finns smårätter i form av lokala specialiteter, pajer, kakor, sushi m.m. Dessutom finns det gott om olika drycker, från jamaicansk rom till öl, vin, vatten och läsk.

Själva loungen är elegant inredd med bekväma möbler, servicen är av högsta klass och tanken är att alla ska njuta av de avslutande timmarna på Jamaica i gott sällskap och trevliga omgivningar

Donald Sangster International Airport i Montego Bay bjuder också på fina shopping-möjligheter, och även om man fått tillgång till loungen är det naturligtvis öppet för att gå ut och ta sig en sista shoppingrunda.

Vid köp av VIP-biljett ingår följande:

• Fast-track säkerhetskontroll efter avslutad incheckning.
• Varierat utbud av mat, dryck och snacks
• Familjeavdelning med ljudisolerad lekhörna
• Vuxenavdelning
• Flera tv-skärmar med nyheter, sport och annat.
• Gratis WIFI
• Dekorativ miljö med fokus på Jamaicas kändisar och områden
• Gratis telefon till fasta linjer i USA, Canada och England.
• Tidningar och nyheter (lokala och internationella).
• God jamaicansk service och vänliga värdar som hjälper dig under vistelsen.
• Toalett och omklädningsrum
• Dusch
• Mindre spa-behandling och massage mot avgift.

Detta kan också beställas på plats.

Vi rekommenderar att man köper biljetterna i god tid, då antalet platser är begränsat. Själva incheckningen vid hemresan kan ta tid, men vi försöker ge alla som köpt en VIP-biljett en snabbare hantering.

Half Moon, rom och herrgårdsliv - kan bokas hemifrån

Half Moon, rom och herrgårdsliv - kan bokas hemifrån

Jamaica är ett riktigt turistparadis. Ön kan locka med sol, strand, vänlig atmosfär och inte minst en intressant historia. Under den här utflykten får vi ett smakprov av allt detta, och även av rom på herrgården Abingdon Great House. Lunch ingår inte.

Läs mer Dölj

Det lugna området omkring Half Moon Beach är idag i bästa möjliga skick, tack vare att man värnat om naturen, och dessutom varit en aning restriktiv med antalet besökare. Det betyder att vi nu kan erbjuda en unik och privat upplevelse för alla som är intresserade av historia, rom -och självklart sol och bad.

När Jamaica upptäcktes av europeiska upptäcktsresande i slutet av 1400-talet blev det snabbt känt att ön var idealisk för produktion av diverse afrikanska grödor. Mest planterade blev bomull och sockerrör, och plötsligt var ön centrum för handel och produktion.

När sockerpriset nästan var lika högt som priset på guld, blomstrade Jamaica ekonomiskt. Då byggde plantageägarna ståtliga herrgårdar uppe på en höjd, för att kunna övervaka arbetet på plantagen. Ett av Jamaicas äldsta hus och en av få bevarade herrgårdar på västra Jamaica är Abingdon Great House. Under en visning på herrgården får vi ta del av husets intressanta historia.

Melass är en restprodukt av socker, som man jäser och destillerar för att få fram rom. På denna romprovning får ni smaka på ljus och mörk rom, samt andra drycker som innehåller rom.

Vi avslutar dagen med att koppla av på familjens härliga strand.

Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Romprovning ingår.

Bra att ta med:
Bekväma kläder och skor, solhatt, vattenflaska, kamera, badkläder och handduk.

Tid:
Halvdagsutflykt, kl. 09.30-13.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Solstolar och parasoll kan hyras på stranden.

Mayfield Falls

Mayfield Falls

Följ med på en resa som tar oss in i landet, genom små byar och upp i det exotiska bergsområde där Mayfield Falls ligger.

Läs mer Dölj

Efter att vi doppat oss i det svalkande vattnet börjar en vandring upp längs floden. I denna del av floden finns det flera små vattenfall och många naturliga pooler som passar perfekt att bada i. I dessa de små vattenfallen döljer det sig också håligheter som du kan krypa in i. Under denna vandring kan du bland annat hoppa från ett träd och bada i en naturlig tvättmaskin. En annorlunda och härlig naturupplevelse.

Mat och dryck:
Mat och dryck ingår inte.

Tid:
Halvdag.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badskor, solglasögon, solkräm, badkläder, handduk, myggmedel, fickpengar och kamera. På grund av flodvandringen behöver kameran vara vattentät.

Övrigt:
Vid avbokning minst 48 timmar före utflyktens start återbetalas 100 % av utflyktens pris.
Vid avbokning 24-47 timmar före utflyktens start återbetalas 50 % av utflyktens pris.
Vid avbokning mindre än 24 timmar före utflyktens start återbetalas ingenting av utflyktens pris oavsett orsak.
Avbokar du på grund av sjukdom och kan uppvisa läkarintyg kan du vända dig till ditt försäkringsbolag och se om du kan få tillbaka pengarna för utflykten av dem.

Kingston med Blue Mountains, 2 dagar - kan bokas hemifrån

Kingston med Blue Mountains, 2 dagar - kan bokas hemifrån

Tvådagarsturen till Kingston och Blue Mountains är både för dig som vill se Jamaicas egenartade huvudstad, gå i Bob Marleys fotspår och uppleva Blue Mountains storslagna natur. Frukost dag 2 samt hotellövernattning ingår.

Läs mer Dölj

Kärt barn har många namn och Bob Marley har länge omtalats som reggaens kung, profet och absoluta superstjärna. Hans förmåga som textskrivare, sångare och musiker uppskattades överallt, och musikens rytm och enkla texter gladde många.
Inspirationen till musiken kom oftast från omgivningarna, och därför blev Kingston en viktig källa för just Bob Marley. Titlar som 'Trenchtown Rock', 'Crazy Baldheads', 'Concrete Jungle' med flera fann vägen till världens högtalare, och den gemensamma nämnaren var helt enkelt Kingston Town – Jamaicas huvudstad.

Bob Marley inspirerades av flera platser. Den hårda och fattiga uppväxten i Trenchtowns parallellgator; 1st street, 2nd street, 3rd street – som han sjunger om i 'Natty Dread'... Hope Road 56 som blev hans hem efter att han slagit igenom. Här uppstod flera av hans största hits. Studion 'TUFF GONG' låg ursprungligen på samma adress, men flyttades senare till 220 Marcus Garvey Drive. Det var från början en annan studio som tidigare refuserat Bob Marley. Han svor då att köpa studion och göra den tillgänglig för alla. Därför är dörrarna öppna i dag.

På vindlande vägar beger vi oss till Blue Mountains. Storslagen utsikt varvas med tropisk bergdjungel på vår väg upp i bergen. När kaffeplantan kom till Jamaica så visade det sig att jordmån och klimat var i det närmaste perfekt för kaffeodling. På en kaffeplantage blir vi visade runt av en av Jamaicas främsta kaffeexperter och naturligtvis får vi smaka på det kaffe som av många anses vara det främsta i världen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Frukost ingår andra dagen. Övriga måltider ingår inte, men guiden är behjälplig med alternativ.

Tid:
Två dagar, från ca kl. 06.00 dag 1 till ca kl. 18.00 dag 2. Övernattning på mellanklasshotell i Kingston. Tillägg för enkelrum tillkommer.

Färdledning:
Svensktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma skor, solglasögon, solkräm, fickpengar, kamera, tröja (luftkonditionering på bussen kan vara kall) och drickspengar.
Obs! Glöm inte att ta med passet!

Det är inte tillåtet att fotografera i själva skivstudion i TUFF GONG, precis som där finns vissa restriktioner mot fotografering vid Bob Marleys hus på Hope Road 56.

På kaffefabriken är det klädrestriktioner: Man måste ha ärm på tröja/skjorta/blus, dock räcker det med kort ärm. Man får inte ha klocka eller några som helst smycken. Man måste ha byxor/kjol/klänning som går ned till knäna. Man måste ha täckta skor. (Man får alltså inte ha sandaler). Rökning är förbjuden vid kaffeplantagen.