Den spanska tapastraditionen har många år på nacken, men är fortfarande lika uppskattad. Få saker slår att njuta av godsakerna på en tapasrestaurang i Spanien, men lyckligtvis kan du även laga dem hemma i ditt eget kök med dessa enkla recept.
• 0,5 dl olivolja
• 4 bakpotatisar
• 1 gul lök
• 200 g chorizo
• 5 ägg
• Salt och peppar
Tortilla Española – potatisomelett med lök och chorizo
• 1,5 dl olivolja
• 4 vitlöksklyftor
• 1 tsk chiliflakes
• 20-25 stora räkor
• Saft från 1 citron
• 0,5 dl konjak
• 1 tsk paprikapulver
• 1 msk persilja
• Salt och peppar
• Gott bröd
Klassikern Gambas al Ajillo lagar du på bara några minuter. Himmelskt gott!
• 3-4 vitlöksklyftor
• 1 tsk salt
• 2 äggulor
• 2,5 dl extra virgin olivolja
• 1-2 msk färskpressad citronsaft
• 0,5 kg färska pimientos de padrón (små, gröna paprikor)
• Olivolja
• Havssalt
Att laga Pimientos de Padron hemma i ditt eget kök är enklare än du tror.