Grilled Satay med jordnötssås och gurkpickles

Grilled Satay med jordnötssås och gurkpickles

Recept – Grilled Satay med jordnötssås och gurkpickles

4 portioner

Ingredienser:

Satay

500 g fläskkarré eller kycklinglårfilé alternativt fast tofu, strimlad
1 ½ dl kokosmjölk
2 msk currypulver
1 tsk salt
1 tsk socker

Jordnötssås

2 dl kokosmjölk
1 msk röd currypasta
2 msk fisksås
2-3 msk jordnötssmör
3 msk råsocker
1 msk äppelcidervinäger

Pickles

1 gurka, skivad
1 grön mild chili, skivad
2 schalottenlök, skivad
4 msk socker
¾ dl vitvinsvinäger
¾ dl vatten

Så här gör du:

Satay

Blanda ihop kokosmjölk med curry, socker och salt. Marinera fläsk/kyckling/tofu i 20 minuter.

Trä strimlor på spett. Grilla/stek till önskad stekgrad och servera med jordnötssås och gurka.

Jordnötssås

Värm upp kokosmjölk, rör i currypasta så den löses upp, sjud så oljan släpper. Tillsätt jordnötssmör och resterande ingredienser, smaka av.

Pickles

Blanda alla ingredienser. Servera vid sidan av satay och jordnötssåsen.

Fler recept

Här hittar du fler recept från vår nya streetfood-meny. Bl.a. baobröd, nudelsoppa, flatbread och tandoorilax.