4 portioner
500 g fläskkarré eller kycklinglårfilé alternativt fast tofu, strimlad
1 ½ dl kokosmjölk
2 msk currypulver
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl kokosmjölk
1 msk röd currypasta
2 msk fisksås
2-3 msk jordnötssmör
3 msk råsocker
1 msk äppelcidervinäger
1 gurka, skivad
1 grön mild chili, skivad
2 schalottenlök, skivad
4 msk socker
¾ dl vitvinsvinäger
¾ dl vatten
Blanda ihop kokosmjölk med curry, socker och salt. Marinera fläsk/kyckling/tofu i 20 minuter.
Trä strimlor på spett. Grilla/stek till önskad stekgrad och servera med jordnötssås och gurka.
Värm upp kokosmjölk, rör i currypasta så den löses upp, sjud så oljan släpper. Tillsätt jordnötssmör och resterande ingredienser, smaka av.
Blanda alla ingredienser. Servera vid sidan av satay och jordnötssåsen.
Här hittar du fler recept från vår nya streetfood-meny. Bl.a. baobröd, nudelsoppa, flatbread och tandoorilax.